TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

МПЦ очекува многу од средбата на Црвенковски со рускиот патријарх

Утрински - 18.10.2003

Митрополитот Кирил го пренесе ставот на Македонската православна црква Скопје - Средбата на премиерот Бранко Црвенковски, кој се наоѓа во посета на Москва, со поглаварот на Руската православна црква, патријархот Алексиј Втори, ќе даде плод, изјави вчера митрополитот полошко - кумановски, г. Кирил.

Поглаварот на Руската црква ќе посредува меѓу СПЦ и МПЦ

Утрински - 18.10.2003

Премиерот Црвенковски вчера разговараше со патријархот Алексиј Втори МОСКВА - Поглаварот на руската православна црква Алексиј Втори е подготвен да посредува во решавањето на сите спорни прашања меѓу СПЦ и МПЦ. Алексеј Втори тоа го изјави веднаш по вчерашните разговори со македонскиот премиер Бранко ...

Алексеј Втори олеснувач меѓу МПЦ и СПЦ

Дневник - 18.10.2003

МОСКВА Патријархот на Руската православна црква, Алексеј Втори, е спремен да посредува во сите спорни прашања меѓу МПЦ и СПЦ. Тоа тој го изјави вчера по средбата со македонскиот премиер Бранко Црвенковски, на разговорите што се водеа во работната резиденција на патријархот во Светоданиловскиот ...

Руската црква ќе посредува во спорот меѓу МПЦ и СПЦ

А1 - 17.10.2003

„Уште еднаш ги увидовме намерите и добрата волја на Руската Православна Црква да се најде решение за надминување на спорот меѓу Македонската и Српската Православна Црква“, изјави македонскиот премиер Бранко Црвенковски по средбата со поглаварот на Руската Православна црква, патријархот московски и ...

Г. Кирил: „Уште пред Илинден имавме македонска држава“

А1 - 17.10.2003

Средбата на македонскиот премиер Бранко Црвенковски, кој се наоѓа во посета на Москва, со поглаварот на Руската Православна Црква партријархот Алексеј Втори ќе вроди со плод, изјави денеска митрополитот Полошко - кумановски Г. Кирил.