TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Само 60.000 Македонци имаат пари да си купат се што им треба

Дневник - 17.07.2004

СПОРЕД АНАЛИЗИТЕ НА ОБЕДИНЕТИТЕ НАЦИИ Најпогодени од сиромаштијата се пензионерите и работниците со ниско ниво на образование Само 3,1 отсто од граѓаните во земјава, односно околу 60.000 сметаат дека можат да ги задоволат сите свои потреби со месечните приходи, а дури 69,5 отсто ја немаат оваа ...

Тројца од десет Македонци живеат под линијата на сиромаштијата

Вест - 16.07.2004

ПРОГРАМАТА ЗА РАЗВОЈ НА ОН ГО ПРОМОВИРАШЕ ИЗВЕШТАЈОТ ЗА НАПРЕДОКОТ ВО ЧОВЕКОВИОТ РАЗВОЈ ЗА 2004 ГОДИНА Според истражувањата во извештајот за Македонија, дури седум од десет граѓани во земјата не се во можност целосно да ги остварат своите потреби со месечниот приход што го примаат.

Народот живее под границата на сиромаштијата

Утрински - 16.07.2004

Национален извештај за човекови права за Македонија за 2004 година Дури 69,5 проценти од граѓаните делумно или целосно не се во можност да ги надмират своите потреби со месечните примања Македонија е на 60 место од вкупно 177 земји во светот според нивото на човековиот развој, се вели во ...

Со стегната економска политика нема раст на животниот стандард

Дневник - 16.07.2004

НАЦИОНАЛЕН ИЗВЕШТАЈ ЗА ЧОВЕКОВИОТ РАЗВОЈ Основната цел на развојот ќе ја постигнеме кога ќе се зголеми изборот за вработување, образование и за здравствена помош, велат експертите Рестриктивната макроекономска политика во периодот на транзиција резултираше со економска стабилност, но и со ...

УНДП ГИ ПРОМОВИРАШЕ ГЛОБАЛНИОТ И НАЦИОНАЛНИОТ ИЗВЕШТАЈ ЗА ЧОВЕКОВИОТ РАЗВОЈ

Канал5 - 15.07.2004

Постојаниот претставник на Програмата за развој на ОН во Македонија Фроде Мауринг, денеска го промовираше Извештајот за човековиот развој 2004 наречен “Слобода на културата во денешниот разновиден свет” и Националниот извештај за човековиот развој за М Постојаниот претставник на Програмата за ...

Финската влада ќе го поддржи развојот на три општини

Утрински - 14.07.2004

Еден и пол милион евра за Гевгелија, Берово и за Струга од УНДП ГЕВГЕЛИЈА - За подобрување на животот во Гевгелија, Берово и Струга и зајакнување на капацитетот на локалните самоуправи во наредните три години ќе бидат реализирани повеќе зафати во рамките на проектот ?Локално управување за одржлив ...