TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Втор круг за избор на градоначалници

Канал5 - 07.04.2013

Во 29 општини и во Град Скопје денеска ќе се одржи вториот круг од петтите локални избори. Првиот круг ќе се прегласува на три избирачки места во Струмица и на едно во Општина Долнени, по што ќе се ...

Втор круг од локалните избори

24 Вести - 07.04.2013

Во Македонија денеска се одржува вториот круг од локалните избори. Градоначалници ќе се бираат во 29 општини и во Градот Скопје, а првиот круг ќе се прегласува на три избирачки места во Струмица и на ...

Втор круг од локалните избори

Deutsche Welle - 07.04.2013

Во Македонија денеска се одржува вториот круг од локалните избори. Градоначалници ќе се бираат во 29 општини и во градот Скопје, а првиот круг ќе се прегласува на три избирачки места во Струмица и на ...

Втор круг од локалните избори

Вест - 07.04.2013

Во Македонија денеска се одржува вториот круг од локалните избори. Градоначалници ќе се бираат во 29 општини и во Градот Скопје, а првиот круг ќе се прегласува на три избирачки места во Струмица и на ...

Повторено гласање од првиот круг во Долнени

Канал5 - 07.04.2013

Прегласување има и на едно гласачко место во Долнени. Нашиот репортер Зоран Момироски од утрово го следи текот на гласањето во оваа ...

Во долненско Лажани се гласа првиот круг за градоначалник и советници

Телма - 07.04.2013

На избирачкото место 1473 со над 800 запишани гласачи во долненското село Лажани се гласа по вторпат за избор на градоначалник и советничка листа, бидејќи во првиот круг ДИК ги прифати приговорите ...

Вториот круг во Кавадарци мирен и со помала излезност

Телма - 07.04.2013

Вториот круг од локалните избори во Кавадарци денеска минува мирно без некои посериозни ициденти, а сите 54 избирачки места беа отворени навреме.

Гласањето заврши

Канал5 - 07.04.2013

Гласањето за вториот круг од локалните избори и прегласувањето, кое започна утринава во 7 часот, заврши во 19 часот. По потреба, ќе се пролонгира затворањето на избирачки места таму каде што имало ...

Што изјавија Иванов, Вељаноски и Груевски по гласањето?

Телма - 07.04.2013

Со денешниот втор круг гласање од локалните избори очекуваме зад нас да оставиме уште еден успешно завршен изборен процес.

Втор круг од локалните избори

Алфа - 07.04.2013

Во Македонија денеска се одржува вториот круг од локалните избори. Градоначалници ќе се бираат во 29 општини и во Градот Скопје, а првиот круг ќе се прегласува на три избирачки места во Струмица и на ...

Втор круг од локалните избори

Курир - 07.04.2013

Во Македонија денеска се одржува вториот круг од локалните избори. Градоначалници ќе се бираат во 29 општини и во Градот Скопје, а првиот круг ќе се прегласува на три избирачки места во Струмица и на ...

Гласање во втор круг во 28 општини и во Скопје

Кајгана - 07.04.2013

Гласање за избор на градоначалник во втор круг се одржува во 28 општини и во градот Скопје, додека прегласување на првиот круг се одржува во три избирачки места во Струмица, на едно во Долнени и на ...

Заврши гласањето од вториот круг на Локалните избори 2013

Press24 - 07.04.2013

Во 19 часот се затворени избирачките места на кои граѓаните на Република Македонија можеа да гласаат на денешниот втор круг од петтите локални избори по осамостојувањето.

Навреме затворени гласачките места

Курир - 07.04.2013

Избирачките места на кои граѓаните на Република Македонија можеа да гласаат на денешниот втор круг од петтите локални избори по осамостојувањето се затворени во 19 часот.

Затворени гласачките места

Кирилица - 07.04.2013

Во 19 часот се затворени избирачките места на кои граѓаните на Република Македонија можеа да гласаат на денешниот втор круг од петтите локални избори по осамостојувањето.

Во Велес вториот изборен круг фер и демократски

Курир - 07.04.2013

Вториот круг од локалните избори во Велес помина во фер и демократска атмосфера, изјави претседател на Општинската изборна комисија Емилија Андоновска.

Гласање во втор круг во 29 општини и во Скопје

Макфакс - 07.04.2013

Гласање за избор на градоначалник во втор круг се одржува во недела во 29 општини и во градот Скопје, додека прегласување во првиот круг се одржува на три избирачки места во Струмица, на едно во ...

Повторно избори во 29 општини и Скопје

+инфо - 07.04.2013

Втор круг за избор на градоначалници денеска ќе има во 29 општини и градот Скопје. Ќе се гласа во Арачиново, Берово, Битола, Богданци, Брвеница, Бутел, Велес, Врапчиште, Гостивар, Дебарца, Делчево, ...

Втор круг во 29 општини

МКД - 07.04.2013

Пред еден час почна гласањето за вториот круг од локалните избори во 29 општини и градот Скопје. Прегласувањето на првиот круг има само во две општини - во Струмица на три избирачки места и едно во ...

Втор круг локални избори

Економски - 07.04.2013

Денеска се гласа во 29 општини и во Градот Скопје а во Стурмица се прегласува на три избирачки места и на едно во Општина Долнени.

Започна гласањето на локалните избори

Р.С.Европа - 07.04.2013

Во 29 општини и град Скопје денеска се одвива вториот круг гласање, Како што соопшти Државната изборна комисија, првиот круг од локалните избори гласањето беше завршено во 49 општини, а тој денеска ...

Заврши гласањето во 29 општини и Градот Скопје

Капитал - 07.04.2013

Заврши вториот круг од локалните избори кои денеска се одржаа во градот Скопје и 29 општини и тоа Арачиново, Берово, Битола, Богданци, Брвеница, Бутел, Велес, Врапчиште, Гостивар, Дебарца, Делчево, ...

Денеска се гласа во 29 општини и Градот Скопје

Капитал - 07.04.2013

Вториот круг од локалните избори се одржува во градот Скопје и 29 општини и тоа Арачиново, Берово, Битола, Богданци, Брвеница, Бутел, Велес, Врапчиште, Гостивар, Дебарца, Делчево, Ѓорче Петров, ...

Започна вториот круг од локалните избори 2013 во Битола

А1 On - 07.04.2013

Tочно во 7:00 часот беа отворени сите избирачки места во Битола. Битолчани својот глас ќе можат да го дадат за еден од двата кандидати штo имаа најмногу гласови.

Излезеност од 7% до 10 часот во Куманово

Press24 - 07.04.2013

Денеска изборите во Куманово започнале навреме и се одвиваат без проблеми Во општината со најголем број на гласачи, право на глас имаат 88.708 лица кои правото на глас може да го остварат на 128 ...

Во Струга до 10 часот излезеност од 7%

Press24 - 07.04.2013

Во Струга изборите започнале навреме и без проблеми Во Струга има 78 избирачки места каде право на глас имаат 56,401 лица. До 10 часот излезеноста е 7 поценти.

Втор круг од петтите локални избори

Нетпрес - 07.04.2013

Во Македонија денеска се одржува вториот круг од локалните избори. Градоначалници ќе се бираат во 29 општини и во Градот Скопје, а првиот круг ќе се прегласува на три избирачки места во Струмица и на ...

11,13 отсто од граѓаните на Центар го дале својот глас

Press24 - 07.04.2013

Во Центар вториот круг од локалните избори се одвива без проблеми Гласачките места биле отворени навреме и изборите се одвиваат мирно и демократски.

Втор круг од локалните избори

Сител - 07.04.2013

Во Македонија денеска се одржува вториот круг од локалните избори. Градоначалници ќе се бираат во 29 општини и во Градот Скопје, а првиот круг ќе се прегласува на три избирачки места во Струмица и на ...

Исходот од гласањето-некаде неизвесен, некаде сигурен

Алфа - 07.04.2013

Со околу 5 проценти разлика во првиот круг,денеска се соочија кандидатите во Гостивар, Ѓорче Петров, Куманово, Кочани, Велес и Центар.

Втор круг од локалните избори

Нова ТВ - 07.04.2013

Во Македонија денеска се одржува вториот круг од локалните избори. Градоначалници ќе се бираат во 29 општини и во Градот Скопје, а првиот круг ќе се прегласува на три избирачки места во Струмица и на ...

29 општини и Скопје бираат градоначалник

Кирилица - 07.04.2013

Гласањето започна во 7 часот, а завршува во 19 часот. Право на глас во вториот круг од изборите имаат милион 103 илјади и 175 граѓани на 1.614 избирачки места.

Втор круг од локалните избори

А1 On - 07.04.2013

Во Македонија денеска се одржува вториот круг од локалните избори. Градоначалници ќе се бираат во 29 општини и во Градот Скопје, а првиот круг ќе се прегласува на три избирачки места во Струмица и на ...

Политичарите со свое видување за изборите

Р.С.Европа - 07.04.2013

Претседателот Ѓорге Иванов, претседателот на Собранието Трајко Вељаноски, премиерот Никола Груевски, лидерот на СДСМ Бранко Црвенковски, како и кандидатите за градоначалник Коце Трајановски и Јани ...

Во Велес вториот изборен круг фер и демократски

Сител - 07.04.2013

Вториот круг од локалните избори во Велес помина во фер и демократска атмосфера, изјави Емилија Андоновска, претседател на Општинската изборна комисија.

Во Долнени прегласувањето се одвива мирно

Република - 07.04.2013

Повтореното гласање на избирачкото место 1473 во Лажани, општина Долнени се одвива нормално и без проблеми, соопшти претседателот на општинската комисија. - Гласањето почна во 7 часот.

Втор круг од локалните избори

Вечер Прес - 07.04.2013

Во Македонија денеска се одржува вториот круг од локалните избори. Градоначалници ќе се бираат во 29 општини и во Градот Скопје, а првиот круг ќе се прегласува на три избирачки места во Струмица и на ...

Заврши гласањето

Република - 07.04.2013

Затворени се гласачките места во 29 општини и Градот Скопје каде што денеска се одржа вториот круг на локалните избори во Македонија.

Во 07.00 часот започна вториот круг од Локалните избори во 29 општини и градот Скопје

Sky - 07.04.2013

Денеска во Македонија се одржува вториот круг од Локалните избори. Градоначалници во вториот круг ќе се избираат во 29 општини и Градот Скопје.

Денеска втор круг локални избори во 29 општини и Градот Скопје

Република - 07.04.2013

Во 29 оптшини и Градот Скопје денеска се одржува вториот круг од локалните избори. Првиот круг се прегласува на три избирачки места во Струмица и на едно во Долнени.

Почна вториот круг од локалните избори

Денешен - 07.04.2013

Во Македонија денеска се одржува вториот круг од локалните избори. Градоначалници ќе се бираат во 29 општини и во Градот Скопје, а првиот круг ќе се прегласува на три избирачки места во Струмица и на ...

Што изјавија политичарите за вториот изборен круг

Локално - 07.04.2013

Официјално заврши гласањето во речиси сите општини од вториот изборен круг. Освен граѓаните гласаа и политичарите, кои во изјавите за медиумите најмногу изразија надеж за фер и демократски избори.

Втор круг од локалните избори

Бриф - 07.04.2013

Во Македонија денеска се одржува вториот круг од локалните избори. Градоначалници ќе се бираат во 29 општини и во Градот Скопје, а првиот круг ќе се прегласува на три избирачки места во Струмица и на ...

Денеска пак ќе се гласа – еве каде

МК News - 07.04.2013

Гласањето за избор на градоначалник во втор круг ќе се одвива во 29 општини и во Градот Скопје. Право на глас имаат еден милион 103 илјади и 175 граѓани на 1.614 избирачки места.

Денеска се одржува вториот круг од локалните избори

Либертас - 07.04.2013

Во Македонија денеска се одржува вториот круг од локалните избори. Градоначалници ќе се бираат во 29 општини и во Градот Скопје, а првиот круг ќе се прегласува на три избирачки места во Струмица и на ...

Мирно и без проблеми се прегласува во Лажани

Н.Македонија - 07.04.2013

На избирачкото место 1473 во селото Лажани, општина Долнени, денеска без проблеми се прегласува. Од ОИК Долнени велат дека досега гласале шест проценти од запишаните 806 избирачи во избирачки список ...

Македонците гласаат за кандидатите Албанци во вториот круг

Н.Македонија - 07.04.2013

Во Тетово забележителна е заинтересираноста и кај Македонците да гласаат и во вториот круг иако сега се избира меѓу двајца кандидати кои се од албанската етничка заедница Излезноста е мала но ...

Заврши кампањата за вториот круг од локалните избори

24 Вести - 06.04.2013

На полноќ заврши изборната кампања за вториот круг од локалните избори што ќе се одржат утре и започна изборниот молк. Гласањето за избор на градоначалник во втор круг ќе се одвива во 29 општини и во ...

Гласаа затворениците, раселените и болните

Канал5 - 06.04.2013

Кандидатите ги добија првите гласови од вториот круг Кандидатите за градоначалници кои се борат за мандат во вториот круг денеска ги добија првите гласови.

Во Струмица на прегласувањето гласаат 34 болни лица

Телма - 06.04.2013

На прегласувањето во трите гласачки места во Струмица денеска гласат 34 болни лица. Гласањето почна околу пладне, откако избирачките одбори го подигнаа гласачкиот материјал од Општинската изборна ...

Во Центар помал одзив на болните и изнемоштени

Телма - 06.04.2013

Деведесетгодишните чичко Блажо и тетка Паца се меѓу првите жители на Скопје кои гласаа во вториот круг од локалните избори.

За денешното гласање повеќе пријавени во битолско и во Ресен

Телма - 06.04.2013

Зголемен е бројот на болни и немоќни гласачи во вториот круг од изборите и во Битола. Се пријавиле 206 лица, што е за 44 повеќе во однос на првиот круг. Во Миголе се пријавиле...

Зголемен бројот на болни и изнемоштени гласачи во источниот дел

Телма - 06.04.2013

Зголемен е бројот на болни и изнемоштени лица во Кочани, Делчево, Берово, Чешиново и Облешево, кои што своето право на глас го користат во вториот изборен круг на локалните избори за градоначалници ...

Раселените не се многу заинтересирани за гласање

Телма - 06.04.2013

За предвремено гласање во вториот изборен круг пријавени се 73 раселени лица. Како и на неколкуте претходни изборни процеси, тие велат дека не се многу заинтересирани за гласањето, бидејќи се ...

Гласаат затворениците, болните , немоќните

Телма - 06.04.2013

На полноќ заврши изборната кампања за вториот круг од локалните избори што ќе се одржат утре и започна изборниот молк. Денеска гласаат затворениците, болните и немоќните, лицата кои се наоѓаат на ...

Изборен молк во Македонија

Deutsche Welle - 06.04.2013

На полноќ заврши изборната кампања за вториот круг од локалните избори што ќе се одржат утре и започна изборниот молк. Денеска гласаат затворениците, болните и немоќните, внатрешно раселените и ...

Изборен молк, гласаат затворeниците, раселените и немоќните лица

Утрински - 06.04.2013

На полноќ заврши изборната кампања за вториот круг од локалните избори што ќе се одржат утре и започна изборниот молк. Денеска гласаат затворениците, болните и немоќните, лицата кои се наоѓаат на ...

Изборен молк, гласаат затворeниците, раселените и немоќните лица

Дневник - 06.04.2013

На полноќ заврши изборната кампања за вториот круг од локалните избори што ќе се одржат утре и започна изборниот молк. Денеска гласаат затворениците, болните и немоќните, лицата кои се наоѓаат на ...

Заврши гласањето за затворениците, болните, изнемоштените и раселени лица

Канал5 - 06.04.2013

Пред вториот круг од локалните избори во Македонија, денеска гласаа затворениците, болните, изнемоштените и раселените. Право на глас имаа околу 1.000 затвореници и 73 раселени лица.

Заврши гласањето за затворениците, болните, изнемоштените и раселени лица

Дневник - 06.04.2013

Пред вториот круг од локалните избори во Македонија, денеска гласаа затворениците, болните, изнемоштените и раселените. Право на глас имаа околу 1.000 затвореници и 73 раселени лица .

Изборно финале во 29 општини

Дневник - 06.04.2013

Граѓаните на Македонија утре ќе избираат градоначалници во 29 општини и во градот Скопје, каде што ќе се одржи вториот изборен круг од петите локални избори.

Втор круг за избор на градоначалници

Утрински - 06.04.2013

Тесна изборна битка се очекува да се води во општините Ѓорче Петров, Куманово, Центар, Велес, Гостивар и Берово, каде што разликата во првиот изборен круг не беше поголема од пет проценти Во 29 ...

Гласањето за избор на градоначалник во втор круг ќе се одвива во 29 општини и во Градот Скопје

Нетпрес - 06.04.2013

Гласањето за избор на градоначалник во втор круг ќе се одвива во 29 општини и во Градот Скопје. Право на глас имаат еден милион 103 илјади и 175 граѓани на 1.614 избирачки места.

ОБНОВЕНО Бројот на болни и изнемоштени лица пораснал во вториот изборен круг

+инфо - 06.04.2013

Многу поголем отколку во првиот круг е бројот на гласачи, кои како болни и изнемоштени денеска ќе гласаат дома. Оваа појава е присутна во Велес, Кочани, Делчево, Берово, Чешиново и Облешево.

Во Струмица денеска гласаат 34, во Велес 878 болни лица

Нова ТВ - 06.04.2013

На трите гласачки места во Струмица, денеска гласат 34 болни лица. Гласањето почнало околу пладне, откако избирачките одбори го подигнале гласачкиот материјал од Општинската изборна комисија.

Половина од затворениците во Идризово ги нема во избирачкиот список

+инфо - 06.04.2013

И во вториот круг од локалните избори правото на глас не го остварија сите затвореници од Казнено поправната установа Идризово.

Зголемен бројот на болни и изнемоштени гласачи во вториот круг

Р.С.Европа - 06.04.2013

Бројот на болни и изнемоштени лица во вториот изборен круг е зголемен, покажуваат податоците од општинските изборни комисии.

Гласачка „епидемија“ - и во Битола скокнал бројот на болни гласачи

+инфо - 06.04.2013

Значително поголем број гласачи пријавени како изнемоштени и болни отколку во првиот круг на локалните избори, покрај во општините во Источна Македонија , е пријавен и во Битола и во Ресен.

Во втор круг зголемен бројот на болни во источна Македониja

Нова ТВ - 06.04.2013

Зголемен е бројот на болни и изнемоштени лица во Кочани, Делчево, Берово, Чешиново и Облешево, кои што своето право на глас го користат во вториот изборен круг на локалните избори за градоначалници ...

Денска гласаа затвореници, болните и раселените лица

Алфа - 06.04.2013

Затворениците, болните и раселените денеска први го дадоа својот глас за избор на градоначалници во вториот изборен круг.

И во Битола и Ресен зголемен број на болни гласачи

Нова ТВ - 06.04.2013

Значајно поголем број на изнемоштени и болни гласачи отколку во првиот круг на локалните избори, покрај во општините во источна Македонија, е пријавен и во Битола и во Ресен.

Заврши гласањето за затворениците, болните, изнемоштените и раселени лица

Сител - 06.04.2013

Пред вториот круг од локалните избори во Македонија, денеска гласаа затворениците, болните, изнемоштените и раселените. Право на глас имаа околу 1.000 затвореници и 73 раселени лица.

Заврши гласањето на многумината разболени за само две недели

+инфо - 06.04.2013

Со неверојатно голем пораст на бројот на болни и изнемоштени во однос на првиот круг од пред две недели, денеска од 7 до 19 часот се одвиваше гласањето на лицата што се п ријавиле како болни и ...

Поголем број на болни гласаа во вториот круг на изборите

Нова ТВ - 06.04.2013

Со голем пораст на бројот на болни и изнемоштени лица во однос на првиот круг од пред две недели, денеска од 7 до 19 часот се одвиваше гласањето на лицата што се пријавиле како болни и изнемоштени, ...

Гласаат затворениците, болните и немоќните лица

Кајгана - 06.04.2013

Затворениците, болните и немоќните, лицата кои се наоѓаат на издржување мерка куќен притвор, како и внатрешно раселените лица денеска гласаат во вториот круг од локалните избори и на оние места каде ...

Денеска гласаат затворениците, болните и немоќните лица

Капитал - 06.04.2013

Денеска гласаат затворениците, болните и немоќните, лицата кои се наоѓаат на издржување мерка куќен притвор и внатрешно раселените лица.

Стартува изборниот молк, Македонија гласа во недела

А1 On - 06.04.2013

Започнува изборниот молк во пресрет на вториот круг од локалните избори што ќе се одржат во недела, на 7 април во 29 општини и во Скопје, на 1.614 избирачки места.

Денеска гласаат затворениците, изнемоштените и раселените

Економски - 06.04.2013

Денеска гласаат затворениците, болните и немоќните лица, лицата кои се наоѓаат на издржување мерка куќен притвор и внатрешно раселените лица.

Гласаат затворeниците, раселените и немоќните лица

Курир - 06.04.2013

На полноќ заврши изборната кампања за вториот круг од локалните избори што ќе се одржат утре и започна изборниот молк. Денеска гласаат затворениците, болните и немоќните, лицата кои се наоѓаат на ...

Во Струмица гласаат 34 болни, а во Велес 878 болни лица

Нетпрес - 06.04.2013

На прегласувањето во трите гласачки места во Струмица, денеска гласат 34 болни лица. Гласањето почна околу пладне, откако избирачките одбори го подигнаа гласачкиот материјал од Општинската изборна ...

Половина од затворениците во Идризово ги нема во избирачкиот список

А1 On - 06.04.2013

Во вториот круг од локалните избори правото на глас не го остварија сите затвореници од Казнено поправната установа Идризово.

Бројот на болни и изнемоштени гласачи скокнал на 16 илјади

А1 On - 06.04.2013

Значително е зголем бројот гласачи пријавени како изнемоштени и болни отколку во првиот круг на локалните избори, покрај во општините во Источна Македонија, е пријавен и во Битола и во Ресен.

Денеска гласаат затворениците, болните и раселените лица

МКД - 06.04.2013

Од утрово почна гласањето во вториот круг на локалните избори во земјава, а денеска ќе гласаат затворениците, болните и раселените лица . Право на глас имаат 988 затвореници и 73 раселени лица.

Денеска гласаат затворениците, болните, раселените

Нова ТВ - 06.04.2013

Од ноќеска започна предизборниот молк кој трае се до недела до 19 часот, кога се гласа, втор круг од локалните избори 29 општини и Градот Скопје на 1.614 избирачки места со регистрирани 1.103.175 ...

Гласаат затворениците, болните и немоќните лица

Макфакс - 06.04.2013

Затворениците, болните и немоќните, лицата кои се наоѓаат на издржување мерка куќен притвор, како и внатрешно раселените лица денеска гласаат во вториот круг од локалните избори и на оние места каде ...

Втор круг гласање во 29 општини и Градот Скопје

Inpress - 06.04.2013

Скопје, 7. април 2013 (ИНПРЕС) Еден милион 103 илјади и 175 граѓани со право на глас на 1.614 избирачки места во 29 општини и Градот Скопје денес ќе излезат да гласаат и да изберат градоначалник во ...

Денеска гласаат изнемоштените, раселените, притворениците и осудениците

+инфо - 06.04.2013

Своето гласачко право од 7 часот утрово го остваруваат болните, раселените притворените и осудени лица. Како што информираа од Државната изборна комисија во вториот круг од Локалните избори 2013, ...

Денеска гласаат затворениците и болните граѓани

Кирилица - 06.04.2013

Во вториот круг право на глас имаат 988 затвореници и 73 раселени лица Изборен молк, Втор круг гласање за Локалните избори 2013.

Гласаа болните, затворениците и раселените

Курир - 06.04.2013

Пред вториот круг од локалните избори во Македонија, денеска гласаа затворениците, болните, изнемоштените и раселените. Право на глас имаа околу 1.000 затвореници и 73 раселени лица.

Заврши гласањето за затворениците, болните, изнемоштените и раселени лица

А1 On - 06.04.2013

Пред вториот круг од локалните избори во Македонија, денеска гласаа затворениците, болните, изнемоштените и раселените. Право на глас имаа околу 1.000 затвореници и 73 раселени лица.

Денеска гласаат затворeниците, раселените и немоќните лица

Р.С.Европа - 06.04.2013

Денеска гласаат затворениците, болните и немоќните, лицата кои се наоѓаат на издржување мерка куќен притвор и внатрешно раселените лица.

Во затворот во Идризово не можеле да гласаат сите затвореници

МКД - 06.04.2013

Гласањето на раселените, болните и изнемоштените поминува без поголеми проблеми освен што и денеска како и во првиот круг имало гласачи кои не можело да бидат најдени во Избирачкиот список.

Бројот на болни и изнемоштени лица во Велес пораснал во вториот изборен круг

+инфо - 06.04.2013

Според Општинската изборна комисија, денеска во Велес своето гласачко право го остваруваат 59 лица кои се наоѓаат во казнено поправните установи во Македонија и четворица граѓани во куќен притвор.

Вториот круг од локалните избори почна со гласање на затворениците, раселените и немоќните лица

Сител - 06.04.2013

Еден по еден во фер и демократска атмосфера денеска гласаа затворениците во Идризово. Во овој казнено поправен дом во вториот круг право на глас имаат вкупно 604 лица.

Гласаа затвореници, болни, изнемоштени и раселени лица во Велес

Сител - 06.04.2013

Денеска гласаа болните и стари изнемоштени, затвореници и лица во куќен притвор.. Вкупно 942-ца го оставарија правото на глас.

Денеска гласаат затворениците, болните и немоќните лица

Нетпрес - 06.04.2013

Денеска гласаат затворениците, болните и немоќните, лицата кои се наоѓаат на издржување мерка куќен притвор и внатрешно раселените лица.

Изборен молк пред вториот круг, гласаат затворениците, раселените и немоќните лица

Inpress - 06.04.2013

Скопје, 6. април 2013 (ИНПРЕС) На полноќ заврши изборната кампања за вториот круг од локалните избори што ќе се одржат утре и започна изборниот молк.

Денеска гласаат затворeниците, раселените и немоќните лица

Либертас - 06.04.2013

Изборен молк, втор круг гласање за Локалните избори 2013. Гласањето за избор на градоначалник во втор круг ќе се одвива во 28 општини и во градот Скопје, а првиот круг ќе се прегласува на три ...

Во Струмица глсаат 34 болни, а во Велес 878 болни лица

Точка - 06.04.2013

На прегласувањето во трите гласачки места во Струмица денеска гласат 34 болни лица. Гласањето почна околу пладне, откако избирачките одбори го подигнаа гласачкиот материјал од Општинската изборна ...

Изборен молк- гласаат болните, затворениците и раселените лица

Sky - 06.04.2013

Од синоќа на полноќ заврши изборната кампања и започна изборниот молк за Локалните избори кои ќе се одржат утре. Своето право на глас денеска ќе го искористат затворениците, болните и внатрешно ...

Гласањето за избор на градоначалник во втор круг ќе се одвива во 29 општини и во Градот Скопје

Точка - 06.04.2013

Гласањето за избор на градоначалник во втор круг ќе се одвива во 29 општини и во Градот Скопје. Право на глас имаат еден милион 103 илјади и 175 граѓани на 1.614 избирачки места.

Во Велес болни „паднаа“ после првиот круг

Бриф - 06.04.2013

Денеска избирачките одбори им овозможија своето право на глас да го остварат болните и изнемоштени лица. Во Велес за само две недели по одржувањето на првиот изборен круг избирачкиот список со болни ...

Заврши изборната кампања, утре се изборите

Република - 06.04.2013

На полноќ заврши изборната кампања за вториот круг од локалните избори што ќе се одржат утре и започна изборниот молк. Денеска гласаат затворениците, болните и немоќните, лицата кои се наоѓаат на ...

Зголемен број на болни и изнемоштени лица во вториот круг

Либертас - 06.04.2013

Зголемен е бројот на болни и изнемоштени лица во Кочани, Делчево, Берово, Чешиново и Облешево, кои што своето право на глас го користат во вториот изборен круг на локалните избори за градоначалници ...

Зголемен бројот на болни и изнемоштени гласачи во вториот круг

Локално - 06.04.2013

Бројот на болни и изнемоштени лица во вториот изборен круг е зголемен, покажуваат податоците од општинските изборни комисии.

На избирачкиот список фалат половина од затворениците во Идризово

Локално - 06.04.2013

Во поправната установа Идризово, само половина од затворениците го остварија своето право на глас. Впрочем се повторува приказната од првиот круг кога гласаа само половина затвореници, од истата ...

Заврши гласањето за затворениците, болните, изнемоштените и раселени лица

Бриф - 06.04.2013

Пред вториот круг од локалните избори во Македонија, денеска гласаа затворениците, болните, изнемоштените и раселените. Право на глас имаа околу 1.000 затвореници и 73 раселени лица.

Денеска гласаат затворениците, болните и немоќните лица

Локално - 06.04.2013

На полноќ заврши изборната кампања за вториот круг од локалните избори што ќе се одржат утре и започна изборниот молк. Денеска гласаат затворениците, болните и немоќните, лицата кои се наоѓаат на ...

Втора шанса во 28 општини

Република - 06.04.2013

Изборен молк, Втор круг гласање за Локалните избори 2013. Гласањето за избор на градоначалник во втор круг ќе се одвива во 28 општини и во градот Скопје, а првиот круг ќе се прегласува на три ...

Денеска гласаат затворениците, болните и немоќните лица

Точка - 06.04.2013

Денеска гласаат затворениците, болните и немоќните, лицата кои се наоѓаат на издржување мерка куќен притвор и внатрешно раселените лица.

Во Ресен имало 300 болни гласачи, а во 100 илјадната Битола околу 200

Sky - 06.04.2013

Многу болни и изнемоштени во Ресен и Битола. Во градот под Пелистер, Битола имало 206 граѓани кои биле пријавени како изнемоштени, што е за четириесетина повеќе од пред две недели.

„Вирус“ во Велес, Битола, Кочани, Делчево, Берово и Чешиново и Облешево: Избори

Бриф - 06.04.2013

Покрај опасните болести, односно вируси, бактерии и останати непријатели на човековото здравје, во Македонија се зголемува бројот на болните и за избори.

Заврши гласањето за затворениците, болните, изнемоштените и раселени лица

Либертас - 06.04.2013

Пред вториот круг од локалните избори во Македонија, денеска гласаа затворениците, болните, изнемоштените и раселените. Право на глас имаа околу 1.000 затвореници и 73 раселени лица.

Вториот круг избори заврши за затворениците, болните, изнемоштените и раселените

Република - 06.04.2013

Заврши вториот круг од локалните избори во Македонија за затворениците, болните, изнемоштените и раселените. Гласачките ливчиња од денешното гласање утре ќе се пребројуваат, откако ќе заврши ...

Во Битола гласаа 204 болни и изнемоштени лица

Sky - 06.04.2013

Во рамките на локалните избори 2013, на ден пред официјалниот старт на вториот круг, гласаат болните и изнемоштени лица, кои доставиле до ОИК барање да гласаат во своите домови, бидејќи поради ...

Ако вака масовно гласаа болните и изнемоштените, како ли ќе биде утре?

Фактор - 06.04.2013

Порасна бројот на болни и изнемоштени лица во Кочани, Делчево, Берово, Чешиново и Облешево. Тие еден ден пред останатите избирачи можат да гласаат во вториот изборен круг на изборите за ...

Денеска својот глас ќе го дадат раселените, изнемоштените и осудените

Денешен - 06.04.2013

На полноќ штотуку заврши предизборната кампања на вториот круг на локалните избори кои ќе се оддржат утре, а со тоа настапи и предизборниот молк.

Кампањата заврши, во недела – втор круг од локалните избори

Фактор - 06.04.2013

Кампањата заврши, почна предизборниот молк. Во недела, во вториот круг од локалните избори ќе се гласа во 29 општини и Градот Скопје на 1.614 избирачки места на кои право на глас имаат 1.103.175 ...

Гласаат затворениците, болните и раселените лица

Н.Македонија - 06.04.2013

Денеска гласаат затворениците, болните и немоќните лица како и лицата кои се наоѓаат на издржување мерка куќен притвор и внатрешно раселените лица.

Втор круг во 28 општини и во градот Скопје

Н.Македонија - 06.04.2013

Гласањето за избор на градоначалник во втор круг ќе се одвива во 28 општини и во градот Скопје, а првиот круг ќе се прегласува на три избирачки места во Струмица, на едно во Долнени и на 13 избирачки ...

Заврши гласањето за затворениците, болните, изнемоштените и раселени лица

Идивиди - 06.04.2013

Пред вториот круг од локалните избори во Македонија, денеска гласаа затворениците, болните, изнемоштените и раселените. Право на глас имаа околу 1.000 затвореници и 73 раселени лица.

Во недела втор круг од локалните избори, од полноќ изборен молк

24 Вести - 05.04.2013

На полноќ завршува изборната кампања за вториот круг од петите локални избори. Утре и в недела е изборен молк. Гласањето во втор круг ќе се одвива во 29 општини и во Градот Скопје, а првиот круг ќе ...

Од полноќ изборен молк, во недела втор круг од локалните избори

Канал5 - 05.04.2013

Вечерва на полноќ завршува изборната кампања за вториот круг од петите локални избори. Утре и в недела е изборен молк. Гласањето во втор круг ќе се одвива во 29 општини и во Градот Скопје, а првиот ...

Во недела втор круг локални избори, од полноќ изборен молк

Утрински - 05.04.2013

Гласањето во втор круг ќе се одвива во 29 општини и во Градот Скопје, а првиот круг ќе се прегласува на три избирачки места во Струмица и на едно во Долнени На полноќ завршува изборната кампања за ...

Од полноќ молк, в недела втор круг во 29 општини

Телма - 05.04.2013

На полноќ завршува изборната кампања за вториот круг од петите локални избори. Утре и в недела е изборен молк. Гласањето во втор круг ќе се одвива во 29 општини и во Градот Скопје, а првиот круг ќе ...

ДИК ги повика граѓаните масовно да излезат на гласање во недела

Дневник - 05.04.2013

Граѓаните во вториот круг од локалните избори масовно да излезат и слободно да гласаат по сопствена волја. Гласањето е тајно и тајноста на нивниот глас е загарантирана, повика денеска на ...

Општините повозбудливи од трката за Скопје

Утрински - 05.04.2013

Кампањата за главниот град во изминатите две недели помина во сенка на битките за петте скопски општини каде што ќе има втор круг гласање Повеќе од 444 илјади избирачи в недела ќе имаат можност да ...

Втор круг, втора шанса

Deutsche Welle - 05.04.2013

Во македонските политички партии очекуваат мирен и фер изборен ден, а аналитичарите предвидуваат помала излезност и помал интерес за вториот изборен круг Учесниците во изборниот процес го трчаат ...

Завршува изборната кампања - од полноќ молк

24 Вести - 05.04.2013

Вечерва на полноќ завршува изборната кампања за вториот круг од локалните избори, што ќе се одржат в недела на 7 април. Утре и на денот на гласањето е изборен молк и тој ќе трае се до завршувањето на ...

ДИК: Граѓаните масовно и слободно да гласаат

Канал5 - 05.04.2013

Граѓаните во вториот круг од локалните избори масовно да излезат и слободно да гласаат по сопствена волја. Гласањето е тајно и тајноста на нивниот глас е загарантирана, повика денеска на ...

Гласање во втор круг само со пасош со македонска адреса

24 Вести - 05.04.2013

Државната изборна комисија забрани македонските државјани со пасош издаден од МВР, во кој на местото одредено за адреса на живеење е пишана странска држава, да смеат со ваков документ да гласаат во ...

Ќе има или не договор меѓу ВМРО ДПМНЕ и ДУИ за взаемна поддршка во вториот изборен круг?

24 Вести - 05.04.2013

Официјално молк до каде се преговорите меѓу Груевски и Ахмети за взаемна поддршка во вториот изборен круг в недела. Неофицијално висок партиски функционер вели дека парцијално има начален договор за ...

Завршува изборната кампања - од полноќ молк

Дневник - 05.04.2013

На полноќ завршува изборната кампања за вториот круг од петите локални избори. Утре и в недела е изборен молк. Гласањето во втор круг ќе се одвива во 29 општини и во Градот Скопје, а првиот круг ќе ...

МВР подготвено го чека вториот изборен круг

Нетпрес - 05.04.2013

Министерството за внатрешни работи, по успешно завршената работа во првиот изборен циклус, подготвено го чека и вториот изборек круг од претстојните локални избори в недела.

Од полноќ почнува изборниот молк

+инфо - 05.04.2013

Вечерва на полноќ завршува изборната кампања за вториот круг од локалните избори кој ќе се одржат на 7-ми април во недела, а изборниот молк ќе трае се до завршувањето на гласањето во недела во 19 ...

Во недела втор круг од локалните избори, од полноќ изборен молк

Алфа - 05.04.2013

На полноќ завршува изборната кампања за вториот круг од петите локални избори. Утре и в недела е изборен молк. Гласањето во втор круг ќе се одвива во 29 општини и во Градот Скопје, а првиот круг ќе ...

Од полноќ започнува изборниот молк

Press24 - 22.04.2024

Со денешниот ден завршува изборната кампања за првиот круг од Претседателските избори 2024 година, односно од полноќ започнува изборниот молк кој трае до 19 часот на 24 април. За време на молкот, на 23 и на 24 април (до 19 часот), запира медиумското ...

ДИК: Нема гласање со албански адреси во исправите

Нова ТВ - 05.04.2013

Граѓаните во вториот круг од локалните избори масовно да излезат и слободно да гласаат по сопствена волја. Гласањето е тајно и тајноста на нивниот глас е загарантирана, повика денеска на ...

Во недела втор избрен круг на локалните избори

Глас на Америка - 05.04.2013

Во недела на седми април во вториот круг од локалните избори ќе се гласа во 29 општини и Градот Скопје, на 1.614 избирачки места на кои право на глас имаат 1.103.175 гласачи.

Стартува изборниот молк, Македонија в недела гласа

+инфо - 05.04.2013

На полноќ започнува изборниот молк во пресрет на вториот круг од локалните избори што ќе се одржат в недела, 7 април во 29 општини и во Скопје, на 1.614 избирачки места.

Почува изборниот молк, недела се гласа

Курир - 05.04.2013

На полноќ завршува изборната кампања за вториот круг од петите локални избори. Утре и во недела е изборен молк. Гласањето во втор круг ќе се одвива во 29 општини и во Градот Скопје, а првиот круг ќе ...

Изборниот молк започнува на полноќ, в недела вториот круг од локалните избори

Кирилица - 05.04.2013

На полноќ завршува изборната кампања за вториот круг од петите локални избори. Утре и в недела е изборен молк. Гласањето во втор круг ќе се одвива во 29 општини и во Градот Скопје, а првиот круг ќе ...

Во недела втор круг од локалните избори, од полноќ изборен молк

МРТ - 05.04.2013

На полноќ завршува изборната кампања за вториот круг од петите локални избори. Утре и в недела е изборен молк. Гласањето во втор круг ќе се одвива во 29 општини и во Градот Скопје, а првиот круг ќе ...

Од полноќ почнува изборниот молк

Кајгана - 05.04.2013

Во петок на полноќ завршува изборната кампања за вториот круг од локалните избори, којшто ќе се одржи на 7 април, во недела.

МВР - Ќе се превземат сите неопходни мерки за отстранување на потенцијалните закани на неделното гласање

Inpress - 05.04.2013

Скопје, 5. април 2013 (ИНПРЕС) МВР во пресрет на претстојното гласање од вториот круг на изборите, како и прегласувањето на некои места во недела, информира дека заврши со постапувањето во периодот ...

ДИК: Граѓаните масовно и слободно да гласаат на вториот круг од локалните избори

Press24 - 05.04.2013

- Граѓаните во вториот круг од локалните избори масовно да излезат и слободно да гласаат по сопствена волја. Гласањето е тајно и тајноста на нивниот глас е загарантирана, повика денеска на ...

Во недела втор круг од локалните избори, од полноќ изборен молк

А1 On - 05.04.2013

На полноќ завршува изборната кампања за вториот круг од петите локални избори. Утре и в недела е изборен молк. Гласањето во втор круг ќе се одвива во 29 општини и во Градот Скопје, а првиот круг ќе ...

ДИК: Граѓаните масовно и слободно да гласаат на вториот круг од локалните избори

Кирилица - 05.04.2013

Граѓаните во вториот круг од локалните избори масовно да излезат и слободно да гласаат по сопствена волја. Гласањето е тајно и тајноста на нивниот глас е загарантирана, повика денеска на ...

ДИК: Граѓаните масовно да гласаат во вториот круг

Курир - 05.04.2013

Граѓаните во вториот круг од локалните избори масовно да излезат и слободно да гласаат по сопствена волја. Гласањето е тајно и тајноста на нивниот глас е загарантирана, повика денеска на ...

ДИК: Граѓаните масовно и слободно да гласаат на вториот круг од локалните избори

А1 On - 05.04.2013

Граѓаните во вториот круг од локалните избори масовно да излезат и слободно да гласаат по сопствена волја. Гласањето е тајно и тајноста на нивниот глас е загарантирана, повика денеска на ...

Излезете масовно и гласајте слободно!

МКД - 05.04.2013

Граѓаните во вториот круг од локалните избори масовно да излезат и слободно да гласаат по сопствена волја. Гласањето е тајно и тајноста на нивниот глас е загарантирана, повикува Борис Кондарко, ...

ДИК подготвена за вториот круг

Сител - 05.04.2013

Граѓаните во вториот круг од локалните избори масовно да излезат и слободно да гласаат по сопствена волја. Гласањето е тајно и тајноста на нивниот глас е загарантирана, повика денеска на ...

ДИК: В недела ќе се гласа во 29 општини и Градот Скопје

Нетпрес - 05.04.2013

Претседателот на Државната изборна комисија Борис Кондарко денеска на прес конференција ги повика граѓаните масовно да излезат и слободно да гласаат по сопствена волја.

ДИК повика на масовно и слободно гласање

Р.С.Европа - 05.04.2013

Граѓаните во вториот круг од локалните избори масовно да излезат и слободно да гласаат по сопствена волја. Гласањето е тајно и тајноста на нивниот глас е загарантирана, повика денеска на ...

Од полноќ изборен молк - во недела гласање

Капитал - 05.04.2013

Денеска на полноќ завршува изборната кампања за вториот круг од локалните избори - утре и в недела е изборен молк. Гласањето во втор круг ќе има во 29 општини и во градот Скопје, а првиот круг ќе се ...

Во недела втор круг од локалните избори, од полноќ изборен молк

Сител - 05.04.2013

На полноќ завршува изборната кампања за вториот круг од петите локални избори. Утре и в недела е изборен молк. Гласањето во втор круг ќе се одвива во 29 општини и во Градот Скопје, а првиот круг ќе ...

Завршува изборната кампања за вториот круг, од полноќ изборен молк

Inpress - 05.04.2013

Скопје, 5. април 2013 (ИНПРЕС) На полноќ завршува изборната кампања за вториот круг од петите локални избори. Утре и в недела е изборен молк.

Завршува изборната кампања, в недела втор круг

Нова ТВ - 05.04.2013

Во недела се одржува вториот круд од шестите локални избори во Македонија. Вечерва на полноќ завршува изборната кампања.

Од полноќ молк, в недела втор круг во 29 општини, во Струмица прегласување

МКД - 05.04.2013

Денеска од полноќ настапува изборниот молк. Во недела ќе се одржи вториот круг од локалните избори во 29 општини и во градот Скопје, а прегласување ќе има само на едно избирачко место во општина ...

Од полноќ почнува изборниот молк

Макфакс - 05.04.2013

Во петок на полноќ завршува изборната кампања за вториот круг од локалните избори, којшто ќе се одржи на 7 април, во недела.

Џокер - ветувањата оставени за вториот круг

Р.С.Европа - 05.04.2013

Оние што избраа градоначалник во првиот круг беа сто пати пишман во овие две недели. Судејќи според тоа какви убавини им понудија кандидатите на граѓаните во општините каде што ќе има втор круг, ...

Албанците ќе ги решат изборите во Куманово - Македонците во Тетово и Гостивар

Press24 - 05.04.2013

Албанските гласачи ќе требад а решат, кој ќе биде градоначлник на Куманово, додека македонското гласачо тело ќе одлучува за првиот човек на Тетово и Гостивар во вториот изборен круг Центар и Велес се ...

Започна вториот круг од локалните избори

Press24 - 05.04.2013

Денеска во Македонија се одржува вториот круг од локалните избори Градоначалници ќе се бираат во 29 општини и во Градот Скопје, а првиот круг ќе се прегласува на три избирачки места во Струмица и на ...

Изборен молк, гласаат затворeниците, раселените и немоќните лица

Press24 - 05.04.2013

Гласањето за избор на градоначалник во втор круг ќе се одвива во 29 општини и во Градот Скопје. Право на глас имаат еден милион 103 илјади и 175 граѓани на 1.614 избирачки места.

Во недела втор круг од локалните избори

Press24 - 05.04.2013

На полноќ завршува изборната кампања за вториот круг од петите локални избори и започнува изборниот молк Гласањето за избор на градоначалник во втор круг ќе се одвива во 29 општини и во Градот ...

Втора шанса за градски татковци

Р.С.Европа - 05.04.2013

Се очекува тесна битка да се води во оние општини каде што разликата од првиот круг не надмина 5 проценти односно во Ѓорче Петров, Куманово, Центар, Велес Гостивар и Берово.

ВИДЕО: Повторно зголемен број на „болни и изнемоштени“

А1 On - 05.04.2013

Рекордниот број болни и немоќни лица од првиот круг изгледа повторно ќе биде адут и во вториот изборен круг. Партиите од опозицијата потврдуваат дека се пријавени зголемен број на вакви лица кои ...

ДИК забрани гласање со македонски пасоши на странски адреси откако гастербајтерите ги наполнија кутиите во првиот круг

Република - 05.04.2013

Државната изборна комисија им забрани да гласаат на македонските државјани со македонски патни исправи на кои се впишани адреси на живеење во странство, иако истите тие претходно од ДИК биле вметнати ...

Во недела втор круг од локалните избори, од полноќ изборен молк

Вечер Прес - 05.04.2013

На полноќ завршува изборната кампања за вториот круг од петите локални избори. Утре и в недела е изборен молк. Гласањето во втор круг ќе се одвива во 29 општини и во Градот Скопје, а првиот круг ќе ...

Во недела втор круг од локалните избори, од полноќ изборен молк

Либертас - 05.04.2013

На полноќ завршува изборната кампања за вториот круг од петите локални избори. Утре и в недела е изборен молк. Гласањето во втор круг ќе се одвива во 29 општини и во Градот Скопје, а првиот круг ќе ...

Втор круг на гласање в недела

Вечер Прес - 05.04.2013

Се гласа во 29 општини и во градот Скопје, а прегласување има на три избирачки места во Струмица, и на едно во Долнени. Посериозни пресврти во однос на изборниот резултат не се очекуваат, но за ...

Гласање во втор круг само со пасош со македонска адреса

Локално - 05.04.2013

Државната изборна комисија забрани македонските државјани со пасош издаден од МВР, во кој на местото одредено за адреса на живеење е пишана странска држава, да смеат со ваков документ да гласаат во ...

ДИК: Граѓаните масовно и слободно да гласаат на вториот круг од локалните избори

Либертас - 05.04.2013

Граѓаните во вториот круг од локалните избори масовно да излезат и слободно да гласаат по сопствена волја. Гласањето е тајно и тајноста на нивниот глас е загарантирана, повика денеска на ...

Завршува кампањата, од полноќ изборен молк

Република - 05.04.2013

Завршува изборната кампања за вториот круг од локалните избори. Од полноќ, па сѐ до 19 часот в недела, кога завршува гласањето, е изборен молк.

ДИК: В недела ќе се гласа во 29 општини и Градот Скопје

Точка - 05.04.2013

Претседателот на Државната изборна комисија Борис Кондарко денеска на прес конференција ги повика граѓаните масовно да излезат и слободно да гласаат по сопствена волја.

Денеска завршува изборната кампања - од полноќ молк

Sky - 05.04.2013

Вечерва на полноќ завршува изборната кампања за вториот круг од локалните избори кој ќе се одржат на 7-ми април во недела.

Во недела втор круг од локалните избори, од полноќ изборен молк

Бриф - 05.04.2013

На полноќ завршува изборната кампања за вториот круг од петтите локални избори. Утре и в недела е изборен молк. Гласањето во втор круг ќе се одвива во 29 општини и во Градот Скопје, а првиот круг ќе ...

Во недела втор круг од локалните избори, од полноќ изборен молк

Фактор - 05.04.2013

На полноќ завршува изборната кампања за вториот круг од петите локални избори. Утре и в недела е изборен молк. Гласањето во втор круг ќе се одвива во 29 општини и во Градот Скопје, а првиот круг ќе ...

Од полноќ почнува изборниот молк

Тера - 05.04.2013

Во петок на полноќ завршува изборната кампања за вториот круг од локалните избори, којшто ќе се одржи на 7 април, во недела.

Официјални на полноќ завршува изборната кампања

Локално - 05.04.2013

Вечерва на полноќ завршува изборната кампања за вториот круг од локалните избори, што ќе се одржат в недела на 7 април. Утре и на денот на гласањето е изборен молк и тој ќе трае се до завршувањето на ...

Само победа во Центар ќе ги залечи раните на опозицијата

Н.Македонија - 05.04.2013

Во вториот круг најголемите битки се очекува да се водат во Центар, Куманово, Велес, Гостивар и во Тетово. Според очекувањата од изборните циклуси досега, вториот круг на избори има помал одѕив ...

ДИК: Граѓаните масовно и слободно да гласаат во вториот круг

Н.Македонија - 05.04.2013

Граѓаните во вториот круг од локалните избори масовно да излезат и слободно да гласаат по сопствена волја. Гласањето е тајно и тајноста на нивниот глас е загарантирана, повика денеска на ...

Македонија пред втор изборен круг

Н.Македонија - 05.04.2013

Вечерва, на полноќ настапува предизборниот молк. Граѓаните ќе имаат два дена за добро да размислам кому да му го дадат гласот, но и да одморат од неуморната кампања меѓу политичките ривали В недела ...

Во недела втор круг од локалните избори, од полноќ изборен молк

Идивиди - 05.04.2013

Скопје, 5 април 2013 (МИА) - На полноќ завршува изборната кампања за вториот круг од петите локални избори. Утре и в недела е изборен молк.

Интервју - Ќе ја надминеме разликата од илјада гласа

Утрински - 04.04.2013

Славчо Чадиев, кандидат на ВМРО-ДПМНЕ. Кандидат за градоначалник на Велес Првиот круг од изборите мина во фер и демократска атмосфера, кога граѓаните можеа слободно да ја искажат својата волја и да ...

Граѓаните со странски адреси не гласаат на седми април

Вест - 04.04.2013

Граѓаните што имаат македонски пасош со адреса на живеење надвор од Македонија, на 7 април нема да можат да гласаат во вториот круг од локалните избори, на кои ќе се избираат градоначалници во 32 ...

ДИК го подигна избирачкиот материјал за вториот изборен круг

Канал5 - 04.04.2013

Државната изборна комисија, под силно полициско обезбедување и со поштенски возила, денеска во предвидениот рок го подигна гласачкиот материјал за вториот изборен круг и за гласачките места каде што ...

Под силно обезбедување ДИК го подигна гласачкиот материјал

А1 On - 04.04.2013

Државната изборна комисија, согласно законските рокови, го подигна гласачкиот материјал за вториот круг од локалните избори. Се се одвиваше под силно полициско обезбедување и со поштенски возила.

Со полициско обезбедување ДИК го подигна гласачкиот материјал

Кирилица - 04.04.2013

Државната изборна комисија, согласно законските рокови, го подигна гласачкиот материјал за вториот круг од локалните избори. Се се одвиваше под силно полициско обезбедување и со поштенски возила.

Подигнат материјалот за вториот изборен круг

Inpress - 04.04.2013

Скопје, 4. април 2013 (ИНПРЕС) Под силно полициско обезбедување и со поштенски возила, денеска во предвидениот рок, Државната изборна комисија го подигна гласачкиот материјал за вториот изборен круг ...

ДИК го подигна избирачкиот материјал за вториот изборен круг

Алфа - 04.04.2013

Државната изборна комисија, под силно полициско обезбедување и со поштенски возила, денеска во предвидениот рок го подигна гласачкиот материјал за вториот изборен круг и за гласачките места каде што ...

ДИК го доставува гласачкиот материјал до Општинските изборни комисии

+инфо - 04.04.2013

Гласачкиот материјал за вториот круг од „Локалните избори 2013 година“, утрово беше подигнат од печатницата „Киро Дандарот“ во Битола.

Подигнат материјалот за вториот изборен круг

Нова ТВ - 04.04.2013

Под силно полициско обезбедување и со поштенски возила, денеска во предвидениот рок, Државната изборна комисија го подигна гласачкиот материјал за вториот изборен круг и за гласачките места каде што ...

ДИК почна со доставување на гласачкиот материјал до ОИК

Локално - 04.04.2013

Гласачкиот материјал за вториот круг од „Локалните избори 2013 година“, утрово беше подигнат од печатницата „Киро Дандарот“ во Битола.

ДИК одлучи: Граѓаните со странски адреси не гласаат на седми април

Република - 04.04.2013

Гра­ѓа­ни­те што имаат македонски пасош со адреса на живеење надвор од Ма­ке­до­ни­ја, на 7 април нема да можат да гласаат во вториот круг од локалните избори, на кои ќе се избираат градоначалници во ...

ДИК го подигна избирачкиот материјал

Sky - 04.04.2013

Под силно полициско обезбедување денеска Државната изборна комисија го подигна гласачкиот материјал за вториот изборен круг и за гласачките места каде што ќе се прегласува.

Во Лажани ќе се решава кој оди во втор круг за избор на Градоначалник на Долнени

Канал 77 - 04.04.2013

Станува збор за избор за Градоначалник за кој ќе се прегласува во избирачкото место 1473 во селото Лажани во кое на избирачкиот список се запишани 806 жители со право на глас.

Прегласување во две општини, а втор круг во 29 и Скопје

Утрински - 03.04.2013

Гласањето во првиот круг од локалните избори заврши во вкупно 49 општини На 7 април, в недела, прегласување на првиот круг од локалните избори ќе има на едно избирачко место во Долнени и на три ...

Прегласување во две општини, а втор круг во 29 општини и во Скопје

Канал5 - 03.04.2013

На 7 април, в недела, прегласување на првиот круг од локалните избори ќе има на едно избирачко место во Долнени и на три избирачки места во Струмица.

ДУИ се уште без одлука кого ќе поддржи

Алфа - 03.04.2013

Врвот на ДУИ се уште нема пресечено кому ќе му ја даде поддршката во вториот круг, во оние места каде нивни кандидати ќе нема.

Втор круг локални избори во 29 општини и Град Скопје

Алфа - 03.04.2013

Жителите на 29 општини и градот Скопје во недела ќе излезат на втор круг локални избори за да го изберат својот градоначалник за следните четири години.

ДИК - Ќе се прегласува во Долнени и Струмица, втор круг во 29 општини и Скопје

Inpress - 03.04.2013

Скопје, 3. април 2013 (ИНПРЕС) В недела прегласување на првиот круг од локалните избори ќе има на едно избирачко место во Долнени и на три избирачки места во Струмица.

Прегласување во Струмица - втор круг во 29 општини и Скопје

Press24 - 03.04.2013

Државната изборна комисија согласно одлуките на Управниот суд донесе решение за повторување на гласањето за едно избирачко место во Долнени 1473 и за три избирачки места во Струмица 1727 и 1730 и ...

ДИК: Прегласување во Долнени и Струмица, втор круг во 29 општини и Скопје

Таратур - 03.04.2013

В недела прегласување на првиот круг од локалните избори ќе има на едно избирачко место во Долнени и на три избирачки места во Струмица.

Каде ќе има прегласување, а каде втор круг

МКД - 03.04.2013

По одлуките на Управниот суд, Државната изборна комисија вчера конечно соопшти дека повторување на гласањето во првиот круг ќе има на три избирачки места во општина Струмица како и на едно избирачко ...

На чие конто ќе завршат албанските гласови во вториот круг?

+инфо - 03.04.2013

Нема јавна и партиска поддршка помеѓу „Сојузот за иднината“ и ДУИ за вториот круг од Локалните избори 2013, иако се калкулира дека таква соработка може да биде пресудна на денот на гласањето.

ДИК: Прегласување во Долнени и Струмица, втор круг во 29 општини и Скопје

Скопје инфо - 03.04.2013

В недела прегласување на првиот круг од локалните избори ќе има на едно избирачко место во Долнени и на три избирачки места во Струмица.

ДИК конечно се изјасни !

Локално - 03.04.2013

На вчерашната прес конференција Државната изборна комисија ги соопшти општините каде што ќе има гласање во вториот круг.Истакнато беше и дека согласно одлуките на Управниот суд, повторување на ...

ДУИ се уште нема одлучено кого ќе поддржи во вториот круг

Денешен - 03.04.2013

ДУИ се уште нема донесено одлука кому ќе му ја даде својата поддршкаво вториот круг, во оние места каде нивни кандидати ќе нема, пренесува Алфа ТВ.

Во вториот круг ќе се гласа во 29 општини плус градот Скопје, прегласување во Струмица

Канал5 - 02.04.2013

Во вториот круг ќе се гласа за градоначалници во вкупно 29 општини и во градот Скопје, додека во Струмица и Долнени ќе се прегласува првиот круг во три струмички изборни места и во едно во Долнени.

Прегласување во Долнени и Струмица, втор круг во 29 општини и Скопје

24 Вести - 02.04.2013

49 општини ги добија своите градоначалници, во 29 општини и градот Скопје ќе се оди во втор круг, а во две ќе има прегласување на првиот круг.

В недела прегласувања ќе има во Долнени и Струмица

Телма - 02.04.2013

В недела прегласување на првиот круг од локалните избори ќе има на едно избирачко место во Долнени и на три избирачки места во Струмица.

ДИК: Прегласување во Долнени и Струмица, втор круг во 29 општини и Скопје

24 Вести - 02.04.2013

В недела прегласување на првиот круг од локалните избори ќе има на едно избирачко место во Долнени и на три избирачки места во Струмица.

Kлучни за договор Тетово и Kуманово

Дневник - 02.04.2013

Владините партнери ВМРО-ДПМНЕ и ДУИ се во интензивни разговор за евентуална меѓусебна поддршка во вториот изборен круг за општините со мешан етнички состав, потврдуваат од партијата на Али Ахмети.

Кој на кого ќе му ги даде гласовите во вториот круг

Канал5 - 02.04.2013

На неколку дена до вториот и одлучувачки круг за тоа кој ќе седне во се уште празните градоначалнички фотелји, дел од кандидатите ја окрупнуваат поддршката, благодарение на пренасочувањето на ...

ДИК: Прегласување во Долнени и Струмица, втор круг во 29 општини и Скопје

Алфа - 02.04.2013

В недела прегласување на првиот круг од локалните избори ќе има на едно избирачко место во Долнени и на три избирачки места во Струмица.

ДИК: Прегласување во Струмица и Долнени, втор круг во 29 општини и Скопје

Капитал - 02.04.2013

В недела прегласување на првиот круг од локалните избори ќе има на едно избирачко место во Долнени и на три избирачки места во Струмица.

Прегласување во Струмица и во Долнени, втор круг во 29 општини

+инфо - 02.04.2013

Прегласување на првиот круг од локалните избори во недела ќе има на едно избирачко место во Долнени и на три избирачки места во Струмица.

ДИК: Во 29 општини и градот Скопје ќе се оди во втор круг

Нова ТВ - 02.04.2013

На денешната прес конференција Државната изборна комисија ги соопшти општините каде што ќе има гласање во вториот круг. Истакнато беше и дека согласно одлуките на Управниот суд, повторување на ...

Прегласување во две општини, а втор круг во 29 и Скопје

Сител - 02.04.2013

На 7 април, в недела, прегласување на првиот круг од локалните избори ќе има на едно избирачко место во Долнени и на три избирачки места во Струмица.

ДИК: Прегласување во Долнени и Струмица, втор круг во 29 општини и Скопје

Сител - 02.04.2013

В недела прегласување на првиот круг од локалните избори ќе има на едно избирачко место во Долнени и на три избирачки места во Струмица.

ДИК: Прегласување во Долнени и Струмица, втор круг во 29 општини и Скопје

А1 On - 02.04.2013

В недела прегласување на првиот круг од локалните избори ќе има на едно избирачко место во Долнени и на три избирачки места во Струмица.

ДИК: Прегласување во Долнени и Струмица, втор круг во 29 општини и Скопје

Кирилица - 02.04.2013

В недела прегласување на првиот круг од локалните избори ќе има на едно избирачко место во Долнени и на три избирачки места во Струмица.

Прегласување во Струмица, втор круг во 29 општини и Скопје

Курир - 02.04.2013

В недела прегласување на првиот круг од локалните избори ќе има на едно избирачко место во Долнени и на три избирачки места во Струмица.

ДИК: Прегласување во Долнени и Струмица, втор круг во 29 општини и Скопје

Либертас - 02.04.2013

В недела прегласување на првиот круг од локалните избори ќе има на едно избирачко место во Долнени и на три избирачки места во Струмица.

Прегласување во Струмица и Долнени, втор круг во 29 општини и Скопје

Sky - 02.04.2013

Прегласување на првиот изборен круг од локалните избори ќе има на три избирачки места во Струмица и на едно во Долнени, додека пак втор круг ќе се одржува во 29 општини и Град Скопје.

Втор круг во 29 општини и во Скопје, прегласување во Долнени и Струмица

Република - 02.04.2013

В недела прегласување на првиот круг од локалните избори ќе има на едно избирачко место во Долнени и на три избирачки места во Струмица.

Кандидатите за градоначалници од коалицијата "За подобра Македонија" со се поголема поддршка

Вечер Прес - 02.04.2013

ПРЕД ВТОРИОТ КРУГ ОД ГЛАСАЊЕТО Кандидатите за градоначалници од коалицијата "За подобра Македонија" со се поголема поддршка од граѓаните и од политичките партии пред гласањето во вториот круг.

ДИК:Прегласување во Долнени и Струмица, втор круг во 29 општини и Скопје

Н.Македонија - 02.04.2013

В недела прегласување на првиот круг од локалните избори ќе има на едно избирачко место во Долнени и на три избирачки места во Струмица.

Пазарење за втор круг

24 Вести - 01.04.2013

Ќе играат ли Груевски и Ахмети заедно во вториот изборен круг. Разговори има, но засега нема договор за взаемна поддршка, брифираат за 24 Вести од ДУИ.

Пред вториот круг гласање партиите во офанзивата или во дефанзива

Алфа - 01.04.2013

Стратегија или последица на резултатите од првиот изборен круг. Вака аналитичарите го објаснуваат однесувањето на двете најголеми политички партии во периодот меѓу двата изборни круга.

Груевски и Ахмети во преговори за поддршка во вториот круг

Либертас - 01.04.2013

Ќе играат ли Груевски и Ахмети заедно во вториот изборен круг. Разговори има, но засега нема договор за взаемна поддршка, брифираат за 24 Вести од ДУИ.