TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Проектот Бунарџик е на добар пат да пропадне

А1 - 20.02.2005

Проектот Бунарџик е на добар пат да пропадне. По два дена разговори со Владата, нема договор за клучното барање на Британците да ја добијат слободната економска зона во трајна сопственост. Фирмата „Глендори естејт“ сака да купи дел од зоната за 3,5 евра метар квадратен или за околу 70 илјади евра.

Судбината на Бунарџик незвесна

Канал5 - 20.02.2005

Директорите на Глендор Естејд лимитед денеска попладне заминаа од Македонија без бараниот одговор на нивниот ултиматум - македонската Влада да им го даде Бунарџик во трајна сопственост. Од Владата велат дека велшаните не можат да поставуваат ултимату Директорите на Глендор Естејд лимитед денеска ...

Пропадна ли проектот Бунарџик по втор пат?

Канал5 - 19.02.2005

Менаџерите на Глендор Естејд Лимитед се на мисла да се повлечат од Македонија доколку владата во рок од 24 часа не одговори позитивно на нивното барање изјавија за Канал 5 од менаџментот на компанијата. Велшаните кои ја добија слободната економска зона Менаџерите на Глендор Естејд Лимитед се на ...

Велшаните бараат сопственост над земјиштето

Вечер Прес - 19.02.2005

Првите луѓе на велшката фирма "Глендори естејт" кои во наредните 50 години требаше да стопанисуваат со слободната економска зона Бунарџик, вчера допатуваа во земјава да побараат од Владата да им овозможи место закупци, да станат трајни сопственици на земјиштето.

Газдите од Глендор Естејд во Скопје да чујат одлуката на Владата за Бунарџик

Канал5 - 18.02.2005

Првите тројца луге на велшката компнанија Глендор Естејд Лимитед попладнево пристигнуваат во Скопје а до крајот на викендот ке треба да се знае судбината на слободната економска зона Бунарџик. Велшаните кои го добија Бунарџик на долготраен закуп од 50 Првите тројца луге на велшката компнанија ...