TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Помина ли возот за Македонија?

Утрински - 11.09.2010

Помина ли возот со кој Македонија можеше поактивно да се вклучи во заедничката железничка компанија со Словенија, Хрватска и со Србија? Откако овие три железници завчера потпишаа протокол со што ...

„Карго 10“ - ризичен бизнис за македонските железници

Дневник - 11.09.2010

Ризичен бизнис за македонските железници било новото заедничко железничко претпријатие „Карго 10“, кое завчера го формираа железниците на Словенија, Хрватска и Србија, вели Оливер Деркоски, директор ...

МЖ непоканети во новата железничка унија на Балканот?

А1 - 10.09.2010

Македонија ќе ги изнајмува пругите, но директно не се вклучува во заедничката железничка компанија на Србија, Хрватска и Словенија.

Железницата СХС стартува на 1 октомври

Дневник - 10.09.2010

Претставници на железниците на Србија, Хрватска и Словенија потпишаа протокол за основање заедничко железничко претпријатие „Карго 10“, а првиот воз би требало да тргне на 1 октомври од Љубљана, јави ...

Железничката алијанса не е Дедо Мраз

Н.Македонија - 10.09.2010

Во Македонија во никој случај не смее да се наметне лажен амбиент во кој на железничката алијанса ќе се гледа како на некаков економски „диносаурус“, кој ќе ги прифати сите вработени или отпуштени ...

Првиот воз на први октомври од Љубљана

Вечер - 10.09.2010

Претставници на српската, хрватската и словенечката железница завчера во Белград го потпишаа протоколот за основање заедничко железничкото претпријатие, со седиште во Љубљана, а е наречено "Карго 10".

Потпишан протоколот за формирање на „Карго 10“

МК-Фондови - 10.09.2010

Претставници на железницата на Србија, на Хрватска и на Словенија денеска во Белград потпишаа протокол за формирање на заедничка железничка алијанса „Карго 10“.

Заедничка железница Словенија-Хрватска-Србија

А1 - 09.09.2010

На први октомври од Љубљана во 12 часот тргнува првиот воз на заедничката железничка компанија на Словенија, Хрватска и Србија.

Македонија и Црна Гора не влегоа во „југо-железницата“

Форум - 09.09.2010

Претставниците на словенечките, хрватските и српските железнички компании во четврток во Белград го потпишале протоколот за усогласување на основачкиот акти на заедничката компанија „Карго 10“ чија ...

Потпишан протоколот за формирање на „Карго 10“

Сител - 09.09.2010

Претставници на железницата на Србија, на Хрватска и на Словенија денеска во Белград потпишаа протокол за формирање на заедничка железнича алијанса „Карго 10“.

На 1. октомври стартува железницата на Србија, Хрватска и Словенија

МРТ - 09.09.2010

Претставници на железниците на Србија, Хрватска и Словенија потпишаа протокол за основање заедничко железнилко претпријатие „Карго 10“.

Првиот воз на први октомври од Љубљана

Нетпрес - 09.09.2010

Претставници на српската, хрватската и словенечката железница денес во Белград потпишале протокол за усогласување на основачки акт за железничкото претпријатие карго 10.

На 1. октомври стартува железницата на Србија, Хрватска и Словенија

Макфакс - 09.09.2010

Претставници на железниците на Србија, Хрватска и Словенија потпишаа протокол за основање заедничко железнилко претпријатие „Карго 10“.

Српско-хрватско-словенечки разговори за заедничка железница

Р.С.Европа - 08.09.2010

Претставниците на словенечката, хрватската и српската железница ќе се сретнат денеска во Белград поради усогласување на предлогот за формирање заедничко претпријатие со законодавството на трите ...

Во Белград продолжуваат разговорите за железничко обединување

Телма - 08.09.2010

Претставниците на словенечката, хрватската и српската железница ќе се сретнат денеска во Белград поради усогласување на предлогот за формирање на заедничко претпријатие со законодавството на трите ...

Словенија, Хрватска и Србија денеска на преговори заради заедничко железничко претпријатие

Алфа - 08.09.2010

Претставниците на словенечката, хрватската и српската железница ќе се сретнат денеска во Белград поради усогласување на предлогот за формирање на заедничко претпријатие со законодавството на трите ...

Словенија, Хрватска и Србија на преговори заради заедничко железничко претпријатие

Идивиди - 08.09.2010

Белград, 8 септември 2010 (МИА) - Претставниците на словенечката, хрватската и српската железница ќе се сретнат денеска во Белград поради усогласување на предлогот за формирање на заедничко ...

Словенија, Храватска и Србија со заедничко железничко претпријатие?

Inpress - 08.09.2010

Белград, 8. септември 2010 (ИНПРЕС) Денеска во Белград треба да се сретнат претставниците на словенечката, хрватската и српската железница.

МТВ со демант од СДСМ

eReporter - 07.09.2010

Министерството за транспорт и врски најостро реагира на денешната прес-конференција на г-дин Марјанчо Николов и партијата СДСМ со која, преку изнесување на лажни податоци се обидуваат да фрлат сенка ...