TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Прво капење на јапонската принцеза

Вест - 08.12.2001

Претставник на Агенцијата на кралскиот дом Коичи Накајама (лево) се поклонува додека портпаролот на палатата Хифофуми Ока го соопштува името и кралската титула на јапонската принцеза. ТОКИО (АП) - Со звуците на дворска музика во позадината и читање од еден древен текст кралската прислужничка со ...

Јапонската принцеза роди ќерка

Вест - 03.12.2001

Императорот Акихито и императорката Мичико му се поклонуваат на крунисаниот принц Харухито откако обајцата ја посетија болницата во која принцезата Масако ја роди ивната внука. ТОКИО, (АП) - Забранетите порти на јапонската царска палата вчера се отворија за да им дозволат на оние кои имаат добри ...