TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Проектот „Купи куќа за млади“ претставен во Гевгелија

Канал5 - 11.02.2016

Карванот „Купи куќа за млади“ синоќа стартуваше во Гевгелија, Валандово и Дојран, на кој младите се информираа за владиниот проект преку кој со неповратни средства им се помага во отплаќање на ратата или учеството за станбен кредит за купување, ...

Гевгелија Дојран и Валандово први градови на караванот купи куќа за млади

Сител - 11.02.2016

Стартуваше караванот ,, Купи куќа за млади,,. Гевгелија, Дојран и Валандово беа првите градови во кои младите имаа можност да се информираат за владиниот проект преку кој многу полесно и со помали средства може да дојдат до сопствен дом.

Стартува Караванот „Купи куќа, купи стан“

Нетпрес - 10.02.2016

Граѓаните од 30 општини низ Македонија ќе може да се информираат за проектите „Купи куќа за млади“ и „Купи куќа, купи стан“ во рамки на презентациите што ќе се одржат како дел од караванот „Купи куќа, купи стан“.

Пехчево ќе гради типска населба преку „Купи куќа купи стан“

Сител - 10.02.2016

Пехчево се подготвува за изградба на типска населба согласно владиниот проект „Купи куќа купи стан“. Според градоначалникот Игор Поповски, општината планира да подготви 100 плацови. - Во моментов разгледуваме три локации кои се со површина од пет ...

Пехчево ќе гради типска населба преку „Купи куќа купи стан“

Курир - 10.02.2016

Tипска населба согласно владиниот проект „Купи куќа купи стан“ ќе се гради во Пехчево. Општината планира да подготви 100 плацови, а во моментов се разгледуваат три локации кои се со површина од пет хектари.

Почнува караванот „Купи куќа- купи стан“

МРТ - 10.02.2016

Денеска презентации ќе се одржат во Гевгелија, Валандово и во Дојран. Предвидено е карванот секоја недела да посетува повеќе општини. Стартува карванот „Купи куќа, купи стан“, во 30 општини низ државава ќе се одржуваат презентации за проектите „Купи ...

Караванот „Купи куќа, купи стан“ на нова турнеја ширум Македонија

Макфакс - 10.02.2016

Караванот „Купи куќа, купи стан“ стартува од среда, во рамки на кој низ 30 општини низ Македонија ќе се одржат презентации за проектите „Купи куќа за млади“ и „Купи куќа, купи стан“. Денеска Караванот ќе одржи презентации во 17 часот во Гевгелија, ...

Почнува караванот „Купи куќа, купи стан“

Алфа - 10.02.2016

Стартува Караванот „Купи куќа, купи стан“ во рамки на кој низ 30 општини низ Македонија ќе се одржат презентации за проектите „Купи куќа за млади“ и „Купи куќа, купи стан“. Стартува Караванот „Купи куќа, купи стан“ во рамки на кој низ 30 општини низ ...

Започнува караванот „Купи куќа купи стан“

Пулс24 - 10.02.2016

Стартува Караванот „Купи куќа, купи стан“ во рамки на кој низ 30 општини низ Македонија ќе се одржат презентации за проектите „Купи куќа за млади“ и „Купи куќа, купи стан“. Презентации ќе се одржат во 17 часот во театарот во Гевгелија, Домот на ...

Стартува Караванот "Купи куќа, купи стан"

Точка - 10.02.2016

Граѓаните од 30 општини низ Македонија ќе може да се информираат за проектите "Купи куќа за млади" и "Купи куќа, купи стан" во рамки на презентациите што ќе се одржат како дел од караванот "Купи куќа, купи стан".

Ќе гради типска населба преку „Купи куќа купи стан"

Вечер Прес - 10.02.2016

Пехчево се подготвува за изградба на типска населба согласно владиниот проект „Купи куќа купи стан". Според градоначалникот Игор Поповски, општината планира да подготви 100 плацови. - Во моментов разгледуваме три локации кои се со површина од пет ...

Во Пехчево ќе се гради типска населба преку проектот „Купи куќа, купи стан“

Пулс24 - 10.02.2016

Tипска населба согласно владиниот проект „Купи куќа купи стан“ ќе се гради во Пехчево. Општината планира да подготви 100 плацови, а во моментов се разгледуваат три локации кои се со површина од пет хектари.

Почнува караванот „Купи куќа, купи стан"

Вечер Прес - 10.02.2016

Стартува Караванот „Купи куќа, купи стан" во рамки на кој низ 30 општини низ Македонија ќе се одржат презентации за проектите „Купи куќа за млади" и „Купи куќа, купи стан". Презентации ќе се одржат во 17 часот во театарот во Гевгелија, Домот на ...

Пехчево ќе гради типска населба преку „Купи куќа купи стан“

Lider - 10.02.2016

Пехчево се подготвува за изградба на типска населба согласно владиниот проект „Купи куќа купи стан“. Според градоначалникот Игор Поповски, општината планира да подготви 100 плацови. – Во моментов разгледуваме три локации кои се со површина од пет ...

Караванот „Купи куќа, купи стан“ на нова турнеја ширум Македонија

Денар - 10.02.2016

Караванот „Купи куќа, купи стан“ стартува од денес, во рамки на кој низ 30 општини низ Македонија ќе се одржат презентации за проектите „Купи куќа за млади“ и „Купи куќа, купи стан“. Денеска Караванот ќе одржи презентации во 17 часот во Гевгелија, ...

Стартува караванот „Купи куќа, купи стан“

Банкарство.мк - 10.02.2016

Од денеска почнува караванот „Купи куќа, купи стан“ во рамки на којшто низ 30 општини низ Македонија ќе се одржат презентации за проектите „Купи куќа за млади“ и „Купи куќа, купи стан“. Денеска Караванот ќе одржи презентации во театарот во ...

Стартува караванот „Купи куќа, купи стан“

Lider - 10.02.2016

Од денеска почнува караванот „Купи куќа, купи стан“ во рамки на којшто низ 30 општини низ Македонија ќе се одржат презентации за проектите „Купи куќа за млади“ и „Купи куќа, купи стан“. Денеска Караванот ќе одржи презентации во театарот во ...

Стартува караванот „Купи куќа, купи стан“

24 Вести - 09.02.2016

Стартува караванот „Купи куќа, купи стан“, во рамки на кој низ 30 општини во Македонија ќе се одржат презентации за двата проекти: „Купи куќа за млади“ и „Купи куќа, купи стан“. Условите за овие проекти ќе се промовираат во Велес, Свети Николе, ...

Почнува караванот „Купи куќа, купи стан“

Канал5 - 09.02.2016

Стартува Караванот „Купи куќа, купи стан“ во рамки на кој низ 30 општини низ Македонија ќе се одржат презентации за проектите „Купи куќа за млади“ и „Купи куќа, купи стан“. Презентации ќе се одржат во 17 часот во театарот во Гевгелија, Домот на ...

Почнува караванот „Купи куќа, купи стан“

ТВ21 - 09.02.2016

Стартува Караванот „Купи куќа, купи стан“ во рамки на кој низ 30 општини низ Македонија ќе се одржат презентации за проектите „Купи куќа за млади“ и „Купи куќа, купи стан“. Презентации ќе се одржат во 17 часот во театарот во Гевгелија, Домот на ...

Стартува Караванот „Купи куќа, купи стан“

Курир - 09.02.2016

Стартува Караванот „Купи куќа, купи стан“ во рамки на кој низ 30 општини низ Македонија ќе се одржат презентации за проектите „Купи куќа за млади“ и „Купи куќа, купи стан“. Презентации ќе се одржат во 17 часот во театарот во Гевгелија, Домот на ...

Сите информации до граѓаните: Почнува карванот „Купи куќа, купи стан“

Press24 - 09.02.2016

Стартува Караванот „Купи куќа, купи стан“ во рамки на кој низ 30 општини низ Македонија ќе се одржат презентации за проектите „Купи куќа за млади“ и „Купи куќа, купи стан“. Презентации ќе се одржат во 17 часот во театарот во Гевгелија, Домот на ...

Голем интерес за „Купи куќа за млади“ – банкарите ги примија првите апликации

Курир - 09.02.2016

Огромен е интересот на граѓаните за неполна месец по стартувањето на новиот проект „Купи куќа за млади“. До банките пристигнаа првите апликации. Поволната поддршка што ја дава државата е олеснување за граѓаните во плаќањето на ратите од кредитот или ...

Голем интерес за „Купи куќа за млади“: Банкарите ги примија првите апликации

Press24 - 09.02.2016

Огромен е интересот на граѓаните за неполна месец по стартувањето на новиот проект „Купи куќа за млади“. До банките пристигнаа првите апликации. Поволната поддршка што ја дава државата е олеснување за граѓаните во плаќањето на ратите од кредитот или ...

Голем интерес за „Купи куќа за млади“

Нетпрес - 09.02.2016

громен е интересот на граѓаните за неполна месец по стартувањето на новиот проект „Купи куќа за млади“. До банките пристигнаа првите апликации. Поволната поддршка што ја дава државата е олеснување за граѓаните во плаќањето на ратите од кредитот или ...

Од утре стартува караванот „Купи куќа, купи стан“

МРТ - 09.02.2016

Утре Караванот ќе одржи презентации во театарот во Гевгелија, домот на култура во Валандово и во Општината во Дојран, со почеток во 17 часот, соопштуваат од Министерството за финансии. Од утре стартува караванот „Купи куќа, купи стан“ во рамки на ...

Почнува караванот „Купи куќа, купи стан“

Сител - 09.02.2016

Стартува Караванот „Купи куќа, купи стан“ во рамки на кој низ 30 општини низ Македонија ќе се одржат презентации за проектите „Купи куќа за млади“ и „Купи куќа, купи стан“. Презентации ќе се одржат во 17 часот во театарот во Гевгелија, Домот на ...

Од утре стартува Караванот „Купи куќа, купи стан“

Нетпрес - 09.02.2016

Од утре стартува Караванот „Купи куќа, купи стан“ во рамки на кој низ 30 општини низ Македонија ќе се одржат презентации за проектите „Купи куќа за млади“ и „Купи куќа, купи стан“. Како што информираат од Министерството за финансии, утре Караванот ...

Почнува караванот „Купи куќа, купи стан“

Денешен - 09.02.2016

Стартува Караванот „Купи куќа, купи стан“ во рамки на кој низ 30 општини низ Македонија ќе се одржат презентации за проектите „Купи куќа за млади“ и „Купи куќа, купи стан“. Презентации ќе се одржат во 17 часот во театарот во Гевгелија, Домот на ...

Голем интерес за "Купи куќа за млади"

Точка - 09.02.2016

Државата на заинтересираните граѓани им стави на располагање и готови, бесплатни проекти за куќа, со што се заштедува и на архитект. Повеќе од 9 илјади граѓани ги симнале плановите од Министерството за транспорт за 6 типски куќи со различна ...

Од утре стартува Караванот "Купи куќа, купи стан"

Точка - 09.02.2016

Од утре стартува Караванот "Купи куќа, купи стан" во рамки на кој низ 30 општини низ Македонија ќе се одржат презентации за проектите "Купи куќа за млади" и "Купи куќа, купи стан". Како што информираат од Министерството за финансии, утре Караванот ...

Стартува Караванот „Купи куќа, купи стан“

Скопје инфо - 09.02.2016

Стартува Караванот „Купи куќа, купи стан“ во рамки на кој низ 30 општини низ Македонија ќе се одржат презентации за проектите „Купи куќа за млади“ и „Купи куќа, купи стан“. Презентации ќе се одржат во 17 часот во театарот во Гевгелија, Домот на ...

Огромен интерес за „Купи куќа за млади", побарани првите кредити, преземени над 9.000 бесплатни проекти

Вечер Прес - 09.02.2016

Државата на заинтересираните граѓани им стави на располагање и готови, бесплатни проекти за куќа, со што се заштедува и на архитект. Повеќе од 9 илјади граѓани ги симнале плановите од Министерството за транспорт за 6 типски куќи со различна ...

Од утре почнува карванот „Купи куќа, купи стан“

Република - 09.02.2016

Од утре стартува Караванот „Купи куќа, купи стан“ во рамки на кој низ 30 општини низ Македонија ќе се одржат презентации за проектите „Купи куќа за млади“ и „Купи куќа, купи стан“. Презентации утре ќе се одржат во 17 часот во театарот во Гевгелија, ...

Тргнува карванот „Купи куќа, купи стан", ќе посети 30 општини

Вечер Прес - 09.02.2016

Од утре стартува Караванот „Купи куќа, купи стан" во рамки на кој низ 30 општини низ Македонија ќе се одржат презентации за проектите „Купи куќа за млади" и „Купи куќа, купи стан". Утре Караванот ќе одржи презентации во: 17 часот Гевгелија, Театар ...

Голем интерес за „Купи куќа за млади“ – банкарите ги примија првите апликации

Lider - 09.02.2016

Огромент интерес на граѓаните неполна месец по стартувањето на новиот проект „Купи куќа за млади“. До банките пристигнаа првите апликации. Поволната поддршка што ја дава државата е олеснување за граѓаните во плаќањето на ратите од кредитот или во ...

Голем интерес за проектот „Купи куќа за млади“

МРТ - 08.02.2016

Секој понеделник и вторник заинтересираните ќе може да се информираат за условите од проектот. Покрај ова, месецов стартува и карванот за проектот „Купи куќа купи стан“... Покрај канцеларијата во Министерството за финансии, канцеларии за проектот ...