TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Нападната патрола на АРМ крај караулата "Долно Блаце"

Утрински - 14.09.2002

Соопштение на АРМ Скопје - Во реонот на караулата "Долно Блаце" на македонско-југословенската граница, кај мостот Барди Маало, вчера околу 10 часот и 35 минути тричлена униформирана вооружена група нападна гранична патрола на АРМ, соопшти Генералштабот на АРМ.

Нападната патрола на АРМ кај караулата Долно Блаце

Вест - 14.09.2002

ГРАНИЧЕН ИНЦИДЕНТ НА СЕВЕРНАТА ГРАНИЦА ВО ДЕЛОТ КОН КОСОВО Гранична патрола на АРМ, вчера околу 10.35 часот, во реонот на караулата Долно Блаце, кај мостот Барди Маало е нападната од тричлена униформирана вооружена група, соопштува Министерството за одбрана.

Нападната гранична патрола на АРМ кај Долно Блаце

А1 - 13.09.2002

Денеска во 10.35 часот од страна на вооружена група била нападната гранична патрола на АРМ во близина на караулата Долно Блаце, во месноста Барди Маало, кај границата кон Косово. Врз македонските граничари бил отворен оган од автоматско оружје, по што нашите граничари возвратиле на огнот.