TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Што му пиша Мирчевска на Фазли Велиу?

Време - 15.09.2007

НЕ СТИВНУВААТ РЕАКЦИИТЕ ЗА „ПИСМОТО СО НАМЕРИ“ Ви пружаме рака за помирување, без никакви задни намери или цели, оти и ние и вие загубивме членови на семејствата, пишува во писмото што претседателката на Здружението на семејствата на загинатите бранители Надица Мирчевска му го испратила на Фазли ...

Идејата беше помирување, а не обединување со семејствата на Албанците

Време - 14.09.2007

ПРЕТСЕДАТЕЛКАТА НА ЗДРУЖЕНИЕТО ОБЈАСНУВА Идејата не беше обединување со здружението на припадниците на ОНА туку помирување на закрвавените семејства чии членови настрадаа во воениот конфликт, изјави вчера Надица Мирчевска, претседателката на Здружението на семејствата на загинатите бранители.

Да не се изедначуваат бранителите со учките

Време - 13.09.2007

НЕ СТИВНУВААТ РЕАКЦИИТЕ НА СЕМЕЈСТВАТА Емил Зафировски Мајки, сопруги, сестри, татковци на загинатите бранители вчера во мачна атмосфера и со солзи на очи одржаа вонредно собрание по изјавите на претседателката на Здружението на семејствата на загинатите бранители, Надица Мирчевска, дека е почната ...

„Нашите загинати деца не се исти со оние што посегнаа по државата“

Време - 12.09.2007

ЖЕСТОКИ РЕАКЦИИ НА СЕМЕЈСТВАТА НА БРАНИТЕЛИТЕ Емил Зафировски Нема шанси да соработуваме со семејствата на настраданите Албанци и нема никогаш да дозволиме нашите чеда да бидат поистоветени со оние што кренаа рака врз државата.

Се обединуваат семејствата на загинатите Македонци и Албанци

Време - 10.09.2007

ВО БОРБА ЗА ЗАЕДНИЧКИ ПРАВА Емил Зафировски Здруженијата на семејствата на Македонците и на Албанците чии членови настрадаа во воениот конфликт во 2001 година почнале преговори за заедничко дејствување пред институциите за нивно обесштетување и згрижување.