TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Обвинителство чека решенија за предметите за Хаг

Утрински - 15.06.2002

По одлуката на Хашкиот трибунал да ги преземе петте истраги од македонските правосудни органи Гордана Дувњак Обвинителство чека од судовите и официјално да биде известено за одлуката на Хашкиот трибунал да ја преземе јурисдикцијата врз петте истраги за дела поврзани со минатогодишниот воен конфликт ...

Пет македонски случаи ќе се решаваат во Хаг

А1 - 14.06.2002

Хашкиот трибунал од македонските судови ќе превземе истраги за пет кривични дела поврзани со минатогодишниот воен конфликт во Македонија, од кои четири се поврзани со ОНА, а едно со полицијата. Како што пишува денешен „Утрински весник“, повикувајќи се на неименувани правосудни извори, Хашкиот ...

Петте македонски случаи за воени злосторства патуваат за Хаг

Утрински - 14.06.2002

Хашкиот трибунал ја презема јурисдикцијата врз истрагите од македонските судови Гордана Дувњак Хашкиот трибунал ги презема од македонските надлежни органи петте истраги за кривичните дела поврзани со минатогодишниот воен конфликт во Македонија, дознава ?Утрински весник" од неофицијални, но сигурни ...

Дел Понте најавува нови обвиненија против југословенски државјани

А1 - 12.06.2002

„Хашкиот трибунал ќе продолжи да подигнува нови обвиненија против југословенските државјани“, најави главниот обвинител на Трибуналот, Карла дел Понте, додавајќи дека очекува од официјален Белград продолжување на соработката.