TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Состанокот на советот на министрите на ОБСЕ

Вест - 04.12.2001

Букурешт, 4 декември - Во Букурешт вчера почна дводневниот девети состанок на Советот на министрите на државите членки на Организацијата за безбедност и соработка во Европа(ОБСЕ). На собирот учествуваат претставници на 55 - те држави членки на ОБСЕ и на повеќе меѓународни организации, меѓу кои и ...

Шефот на дипломатијата во Букурешт

А1 - 03.12.2001

Над 50 шефови на дипломатии од земји членки на ОБСЕ денеска на состанокот во Букурешт се заложија за борба против тероризмот, како најголем приоритет по терористичките напади врз САД на 11-ти септември. „Ќе ги преземеме сите неопходни мерки против тероризмот во сите негови форми“, изјави романскиот ...