TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

По изборите - спроведување на охридскиот договор и консолидирање на демократијата

Дневник - 21.09.2002

ОТВОРЕНО ПИСМО ОД ЏОРЏ РОБЕРТСОН НАТО и меѓународната заедница ќе бидат покрај вас и понатаму ќе го поддржуваат зацврстувањето на мирот и стабилноста во земјата - вели Робертсон Парламентарните избори во Македонија беа клучен испит за мирот и демократијата во таа земја и со тоа е направен првиот ...

Робертсон: Граѓаните го положија тестот на демократијата во Македонија

Утрински - 21.09.2002

Писмо од генералниот секретар на НАТО до претседателот Трајковски Скопје - "Овие избори беа витален тест за посветеноста кон народот и демократијата на Македонија. Тоа е тест што го положија граѓаните на оваа држава. Изборите, одржани во генерално мирни услови, беа во голема мерка спроведени во ...

Робертсон: „Имплементација на Охридскиот договор“

А1 - 20.09.2002

„Целосна имплементација на Охридскиот договор, воспоставување на владеењето на правото, консолидација на демократските институции и борбата со корупцијата и организираниот криминал за подобра иднина на Македонија“, порачува генералниот секретар на НАТО, Џорџ Робертсон, во денешното писмо до ...