TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Север-југ наспроти исток-запад за Милениумскиот крст

Дневник - 28.07.2002

ТУРИСТИЧКИ НАМЕСТО ВЕРСКИ ОБЈЕКТ Никој не спори со планираната север-југ ориентираност на краците на духовно-рекреативниот објект, иако православието за верските објекти предвидува сосема спротивна поставеност Милениумскиот крст, кој веќе се надвишува над Скопје, со своите краци е свртен север-југ, ...

Патот до Крстот ќе се прави од позлатен асфалт од Ирак

Дневник - 25.07.2002

МИЛЕНИУМСКИ КРСТ НА ВОДНО "Златниот" асфалт, кој се користи главно околу џамиите на Блискиот Исток, го набавило Министерството за транспорт и врски на барање на свештениците од скопската епархија Министерството за транспорт и врски набавило специјален асфалт со златна боја идентична на металната ...