TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Тимотеј: „Охридско лето“ испадна жртвено јагне

Време - 18.07.2009

Македонската православна црква никогаш не барала пари ниту од фестивалот „Охридско лето“ ниту од Министерство за култура за ...

Црквата рекетира

Вест - 17.07.2009

Откако г. Тимотеј пред три дена не дозволил најавениот концерт да се одржи во "Св.

Уметниците во дворот на „Света Софија“. Парите се поважни

Утрински - 17.07.2009

ОХРИД - Забраната за одржување концерти во црквата „Св. Софија“ ќе значи и крај на фестивалот „Охридско лето“.

Министерството не ни плаќало за користење на „Света Софија“

Н.Македонија - 17.07.2009

Министерството за култура, ни во овој ниту во претходните состави, не преземало финансиски обврски кон дебарско-кичевската ...

Македонски градски песни со четири флејти

Утрински - 16.07.2009

Дирекцијата на „Охридско лето“ годинава направи исклучок од своето непишано правило, да покани на фестивалот музички состав чиј ...

Забранети концертите во црквата „Св. Софија“

Утрински - 16.07.2009

„Министерството за култура и Дебарско-кичевската епархија, под која спаѓа охридската црква ’Св.

Фолклорот - жива егзотика за странците во Охрид

Н.Македонија - 16.07.2009

Автентичноста на македонскиот фолклор беше интересна за дури триесетина странци кои будно го ислушаа концертот на „Сиринкс“ и ...

Црквата не ја дава „Св. Софија“ за концертирање - без пари

Н.Македонија - 16.07.2009

Пред концертот, музичарите од „Сиринкс“ биле известени дека нивниот настап од „Св.

Концет на квартетот „Сиринкс“ во црквата „Св. Софија“

Култура во РМ - 14.07.2009

(Дневник, 14.07.2009) - Квартетот флејти „Сиринкс“ ќе одржи концерт вечерва, во 21 часот, во црквата „Св.

Концерт на квартетот „Сиринкс“ во црквата „Св. Софија“

Дневник - 14.07.2009

Квартетот флејти „Сиринкс“ ќе одржи концерт вечерва, во 21 часот, во црквата „Св.

Квартетот „Сиринкс“ ќе дебитира на „Охридско лето“

Н.Македонија - 14.07.2009

Квартетот флејти „Сиринкс“ вечерва, во 21 часот, ќе настапи во црквата „Св. Софија“.