TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ивановски гостин во РСМ : Значењето на кириличниот домен (.мкд)

Press24 - 17.01.2015

Република Македонија го заокружи целокупниот процес во рамките на регистрацијата на националниот домен (.мкд), со што стана петтата земја во светот која воспоставува домен на кирилица. Регистрацијата на доменот е особено важна за младата популација ...

Ивановски гостин во РСМ : Значењето на кириличниот домен (.мкд)

Курир - 17.01.2015

Република Македонија го заокружи целокупниот процес во рамките на регистрацијата на националниот домен (.мкд), со што стана петтата земја во светот која воспоставува домен на кирилица. Регистрацијата на доменот е особено важна за младата популација ...

Министерот Иво Ивановски гостин во РСМ : Значењето на кириличниот домен (.мкд)

Maxim - 17.01.2015

Република Македонија го заокружи целокупниот процес во рамките на регистрацијата на националниот домен (.мкд), со што стана петтата земја во светот која воспоставува домен на кирилица. Регистрацијата на доменот е особено важна за младата популација ...

Од денеска регистрирање на интернет страници и со кирилично писмо

24 Вести - 14.01.2015

Од денеска сите фирми, институции и граѓани, освен на латиница, ќе можат да регистрираат свои интернет страници и со кирилично писмо. Министерството за информатичко општество во соработка со Марнет и Министерството за култура го промовираа ...

Горди сме што ќе имаме кирилични домени, но нема да променат многу

IT.mk - 14.01.2015

Македонија е петта земја која ги прифати кириличните домени, кои треба да го олеснат користењето на националниот интернет и ќе поттикнат употреба на кириличното писмо. Сега за да пристапите на сајтот на Владата, кој во моментов е единствениот ...

На интернет мкд ќе се регистрира на кирилица

Утрински - 14.01.2015

Македонскиот јазик од утре може целосно да биде присутен на интернет преку регистрирање кирилични веб-страници со националниот домеин „мкд“, вклучувајќи ги и карактеристичните букви од азбуката - љ, њ, ѓ, ж, ч, ш и џ.

Македонски интернет-страници отсега и на кирилица

Дневник - 14.01.2015

Македонскиот јазик од вчера може целосно да биде присутен на интернет преку регистрирање кирилски интернет-страници со националниот домен „мкд“, вклучувајќи ги и карактеристичните букви од азбуката - љ, њ, ѓ, ж, ч, ш и џ.

Кириличниот домен „мкд“ официјално во употреба

Cooltura - 14.01.2015

Од денеска м акедонскиот јазик целосно може да биде присутен на интернет преку регистрирање кирилични веб страници со националниот домен „мкд“... Тука се вклучени и карактеристичните букви од македонската азбука – љ, њ, ѓ, ж, ч, ш и џ.

Доменот .мкд официјално во употреба

МКД - 14.01.2015

Македонија го заокружи целокупниот процес во рамките на регистрацијата на националниот домен (.мкд), со што стана петтата земја во светот која воспоставува домен на кирилица, после Русија, Србија, Казахстан и Монголија.

Од денес сите домени и на кирилица

МКД - 14.01.2015

Од денес (14 јануари) Унет Регистрарот започнува со регистрирање на домени на кирилица, односно на кириличниот .мкд домен. Со оваа услуга се овозможува сите заинтересирани да извршат регистрирање на имињата на своите домени на кирилица, a со тоа да ...

Од денеска регистрација на македонски интернет страници на кирилица

Идивиди - 14.01.2015

Македонскиот јазик од денеска може целосно да биде присутен на интернет преку регистрирање кирилични веб страници со националниот домеин „мкд“, вклучувајќи ги и карактеристичните букви од азбуката - љ, њ, ѓ, ж, ч, ш и џ.

Промоција на воспоставувањето кириличен домен (мкд)

Телеграф - 14.01.2015

Со овој домен ќе можат да се регистрираат интернет страници на кирилично писмо опфакајќи ги и карактеристичните букви од македонската азбука како љ, њ, ѓ, ж, ч, ш, како и џ Министрите за информатичко општество и администрација и за култура Иво ...

Од денеска регистрација на македонски интернет страници на кирилица

Алфа - 14.01.2015

Влада.мкд е првиот кириличен домејн во Македонија. Од денеска, македонскиот јазик целосно е присутен на интернет преку регистрирање кирилични веб страници со националниот домеин „мкд“. Овој чекор за промоторите министерот Иво Ивановски и ...

Од денеска регистрација на македонски интернет страници на кирилица

Канал5 - 14.01.2015

Македонскиот јазик од денеска може целосно да биде присутен на интернет преку регистрирање кирилични веб страници со националниот домеин „мкд“, вклучувајќи ги и карактеристичните букви од азбуката - љ, њ, ѓ, ж, ч, ш и џ.

Промоција на воспоставувањето кириличен домеин

Точка - 14.01.2015

Министрите за информатичко општество и администрација и за култура Иво Ивановски и Елизабета Канческа Милевска денеска ќе го промовираат воспоставувањето национален кириличен домен (.мкд) во меѓународниот интернет простор.

Од денеска регистрација на веб-страници и на кирилица

+инфо - 14.01.2015

Македонскиот јазик од денеска може целосно да биде присутен на интернет преку регистрирање кирилични веб страници со националниот домен „мкд“, вклучувајќи ги и карактеристичните букви од азбуката - љ, њ, ѓ, ж, ч, ш и џ, јави МИА.

Промоција на воспоставувањето кириличен домен (.мкд)

Канал5 - 14.01.2015

Министрите за информатичко општество и администрација и за култура Иво Ивановски и Елизабета Канческа Милевска денеска ќе го промовираат воспоставувањето национален кириличен домен (.мкд) во меѓународниот интернет простор.

ИНТЕРНЕТОТ УЧИ КИРИЛИЦА: Завршен процесот на регистрација на (.мкд) доменот

Академик - 14.01.2015

Ова денеска го соопшти министерот за информатичко општество и администрација, Иво Ивановски, на заедничка прес-конференција со министерката за култура, Елизабета Канческа Милевска и директорот на Македонската истражувачка мрежа МАРнет, Сашо ...

Од денеска регистрација на македонски интернет страници на кирилица

Бриф - 14.01.2015

Македонскиот јазик од денеска може целосно да биде присутен на интернет преку регистрирање кирилични веб страници со националниот домеин „мкд“, вклучувајќи ги и карактеристичните букви од азбуката – љ, њ, ѓ, ж, ч, ш и џ.

Завршен процесот на регистрација на (.мкд) доменот

Точка - 14.01.2015

Република Македонија го заокружи целокупниот процес во рамките на регистрацијата на националниот домен (.мкд), со што стана петтата земја во светот која воспоставува домен на кирилица, после Русија, Србија, Казахстан и Монголија.

Од денеска регистрација на македонски интернет страници на кирилица

Н.Македонија - 14.01.2015

Македонскиот јазик од денеска може целосно да биде присутен на интернет преку регистрирање кирилични веб-страници со националниот домеин „мкд“, вклучувајќи ги и карактеристичните букви од азбуката - љ, њ, ѓ, ж, ч, ш, џ Како што соопштија министрите ...

Промоција на воспоставувањето кириличен домен (.мкд)

А1 On - 14.01.2015

Министрите за информатичко општество и администрација и за култура Иво Ивановски и Елизабета Канческа Милевска денеска ќе го промовираат воспоставувањето национален кириличен домен (.мкд) во меѓународниот интернет простор.

Од денеска регистрација на македонски интернет страници на кирилица

А1 On - 14.01.2015

Македонскиот јазик од денеска може целосно да биде присутен на интернет преку регистрирање кирилични веб страници со националниот домеин „мкд“, вклучувајќи ги и карактеристичните букви од азбуката – љ, њ, ѓ, ж, ч, ш и џ.

Унет од денеска почнува со регистрирање домени и на кирилица

+инфо - 14.01.2015

Унет Регистрарот од денеска започнува со регистрирање на домени на кирилица, односно на кириличниот .мкд домен. Со оваа услуга сите заинтересирани може да извршат регистрирање на имињата на своите домени на кирилица, a со тоа да овозможат заштита на ...

Првата интернет-страница на кирилица, „влада.мкд“

А1 On - 14.01.2015

Македонскиот јазик од денеска може целосно да биде присутен на интернет преку регистрирање кирилични веб-страници со националниот домеин „мкд“, вклучувајќи ги и карактеристичните букви од азбуката – љ, њ, ѓ, ж, ч, ш и џ.

Од денеска регистрација на македонски интернет страници на кирилица

МРТ - 14.01.2015

Министрите за информатичко општество и администрација и за култура, Иво Ивановски и Елизабета Канческа- Милевска, соопштија дека доменот „мкд“ е регистриран во меѓународниот интернет простор...

Промоција на кириличниот домен „мкд“

Sky - 14.01.2015

Денеска министрите за информатичко општество и администрација и за култура, Иво Ивановски и Елизабета Канческа-Милевска, ќе го промовираат воспоставувањето национален кириличен домен (.мкд) во меѓународниот интернет-простор.

Промоција на воспоставувањето кириличен домен (.мкд)

Бизнис Инфо - 14.01.2015

Воспоставувањето на националниот кириличен домен (.мкд) ќе биде промовирано денеска во меѓународниот интернет простор. Со овој домен ќе можат да се регистрираат интернет страници на кирилично писмо, опфакајќи ги и карактеристичните букви од ...

Промоција на воспоставувањето кириличен домеин

Нетпрес - 14.01.2015

Министрите за информатичко општество и администрација и за култура Иво Ивановски и Елизабета Канческа Милевска денеска ќе го промовираат воспоставувањето национален кириличен домен (.мкд) во меѓународниот интернет простор.

Од сега можете да регистрирате домени и на кириличниот .мкд домен

Либертас - 14.01.2015

Oд денес Унет Регистрарот започнува со регистрирање на домени на кирилица, односно на кириличниот .мкд домен. Со оваа услуга се овозможува сите заинтересирани да извршат регистрирање на имињата на своите домени на кирилица, a со тоа да овозможат ...

Промоција на воспоставувањето кириличен домен (.мкд)

Сител - 14.01.2015

Министрите за информатичко општество и администрација и за култура Иво Ивановски и Елизабета Канческа Милевска денеска ќе го промовираат воспоставувањето национален кириличен домен (.мкд) во меѓународниот интернет простор.

Од денеска регистрација на македонски интернет страници на кирилица

Press24 - 14.01.2015

Македонскиот јазик од денеска може целосно да биде присутен на интернет преку регистрирање кирилични веб страници со националниот домеин „мкд“, вклучувајќи ги и карактеристичните букви од азбуката - љ, њ, ѓ, ж, ч, ш и џ.

Завршен процесот на регистрација на (.мкд) доменот

Нетпрес - 14.01.2015

Република Македонија го заокружи целокупниот процес во рамките на регистрацијата на националниот домен (.мкд), со што стана петтата земја во светот која воспоставува домен на кирилица, после Русија, Србија, Казахстан и Монголија.

Македонија доби кириличен домен

МРТ - 14.01.2015

Од денеска македонскиот јазик може целосно да биде присутен на интернет просторот... Влада.мкд е првата веб страница регистрирана на кирилично писмо. Македонија воспостави национален криличен домен во меѓународната интернет мрежа.

Од денеска регистрација на македонски интернет страници на кирилица

Република - 14.01.2015

Македонскиот јазик од денеска може целосно да биде присутен на интернет преку регистрирање кирилични веб страници со националниот домеин „мкд“, вклучувајќи ги и карактеристичните букви од азбуката – љ, њ, ѓ, ж, ч, ш и џ.

Регистрација на македонски интернет страници и на кирилица

еМагазин - 14.01.2015

Македонскиот јазик од денеска може целосно да биде присутен на интернет преку регистрирање кирилични веб страници со националниот домеин „мкд“, вклучувајќи ги и карактеристичните букви од азбуката – љ, њ, ѓ, ж, ч, ш и џ.

Завршен процесот на регистрација на (.мкд) доменот

Fox.mk - 14.01.2015

Македонија го заокружи целокупниот процес во рамките на регистрацијата на националниот домен (.мкд), со што стана петтата земја во светот која воспоставува домен на кирилица, после Русија, Србија, Казахстан и Монголија.

Од денеска може да се врши регистрација на македонски интернет страници на кирилица

Пулс24 - 14.01.2015

Македонскиот јазик од денеска може целосно да биде присутен на интернет преку регистрирање кирилични веб страници со националниот домеин „мкд“, вклучувајќи ги и карактеристичните букви од азбуката – љ, њ, ѓ, ж, ч, ш и џ.

Од денеска регистрација на македонски интернет страници на кирилица

Денар - 14.01.2015

Македонскиот јазик од денеска може целосно да биде присутен на интернет преку регистрирање кирилични веб страници со националниот домеин „мкд“, вклучувајќи ги и карактеристичните букви од азбуката ­ љ, њ, ѓ, ж, ч, ш и џ.

Влада.мкд – прв кириличен домен во Македонија

Актуелно24 - 14.01.2015

Македонија го заокружи целокупниот процес во рамките на регистрацијата на националниот домен (.мкд), со што стана петтата земја во светот која воспоставува домен на кирилица, после Русија, Србија, Казахстан и Монголија.

Промоција на воспоставувањето кириличен домен (.мкд)

Денар - 14.01.2015

Министрите за информатичко општество и администрација Иво Ивановски и за култура Елизабета Канческа Милевска денеска ќе го промовираат воспоставувањето национален кириличен домен (.мкд) во меѓународниот интернет простор.

Од денеска регистрација на македонски интернет страници на кирилица

Денешен - 14.01.2015

Македонскиот јазик од денеска може целосно да биде присутен на интернет преку регистрирање кирилични веб страници со националниот домеин „мкд“, вклучувајќи ги и карактеристичните букви од азбуката – љ, њ, ѓ, ж, ч, ш и џ.

Од денес почнува регистрација на веб-страници и на кирилица!

Пулс24 - 14.01.2015

Ги информираме сите правни и физички субјекти дека од денес (14.1.2014г.) Унет Регистрарот започнува со регистрирање на домени на кирилица, односно на кириличниот .мкд домен. Со оваа услуга се овозможува сите заинтересирани да извршат регистрирање ...

Промоција на воспоставувањето кириличен домеин

Курир - 14.01.2015

Министрите за информатичко општество и администрација и за култура Иво Ивановски и Елизабета Канческа Милевска денеска ќе го промовираат воспоставувањето национален кириличен домен (.мкд) во меѓународниот интернет простор.

Влада.мкд – прв кириличен домен во Македонија

Макфакс - 14.01.2015

Македонија го заокружи целокупниот процес во рамките на регистрацијата на националниот домен (.мкд), со што стана петтата земја во светот која воспоставува домен на кирилица, после Русија, Србија, Казахстан и Монголија.

Доменот.мкд од денес официјално во употреба

Курир - 14.01.2015

Од денеска официјално влегува во употреба доменот мкд, а прва веб страница која го користи кириличнит домен е ВЛАДА.МКД. Процеост на регистрација е целосно заокружен со што Македонија стана петта земја во светот која воспоставува домен на кирилица.

Од денеска регистрација на македонски интернет страници на кирилица

Lider - 14.01.2015

Македонскиот јазик од денеска може целосно да биде присутен на интернет преку регистрирање кирилични веб страници со националниот домен „мкд“, вклучувајќи ги и карактеристичните букви од азбуката – љ, њ, ѓ, ж, ч, ш и џ.

Почна регистрацијата на македонските интернет страни на кирилица

Maxim - 14.01.2015

Македонскиот јазик од денеска може целосно да биде присутен на интернет преку регистрирање кирилични веб страници со националниот домеин „мкд“, вклучувајќи ги и карактеристичните букви од азбуката - љ, њ, ѓ, ж, ч, ш и џ.

Промоција на воспоставувањето кириличен домен (.мкд)

Lider - 14.01.2015

Министрите за информатичко општество и администрација и за култура Иво Ивановски и Елизабета Канческа Милевска денеска ќе го промовираат воспоставувањето национален кириличен домен (.мкд) во меѓународниот интернет простор.

Промоција на новиот национален кириличен домен (.мкд)

Lider - 14.01.2015

Министерката за култура Елизабета Канческа-Милевска денеска во 11.30 часот во објектот Порта Македонија, заедно со министерот за информатичко општество и администрација Иво Ивановски, ќе се обрати на прес-конференција по повод промоцијата на ...