TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Нов позитивен случај на А H1N1

А1 - 19.07.2009

Најновите резултати од лабораторијата на Институтот за јавно здравје потврдија присуство на новиот тип вирус А H1N1 кај уште ...

Нов случај на свински грип

Телма - 19.07.2009

Најновите резултати од лабораторијата на Институтот за јавно здравје потврдија присуство на новиот тип вирус А/Х1Н1 кај уште ...

Уште еден позитивен случај на грипот А Х1Н1

Алсат-М - 19.07.2009

Најновите резултати од лабораторијата на Институтот за јавно здравје потврдија присуство на новиот тип вирус А/Х1Н1 кај уште ...

Уште еден позитивен случај со А/Х1Н1, А четворица хоспитализирани со симптоми на грип

Сител - 19.07.2009

Најновите резултати од лабораторијата на Институтот за јавно здравје потврдија присуство на новиот тип вирус А/Х1Н1 кај уште ...

Еден позитивен, а четворица хоспитализирани со симптоми на свински грип

Нетпрес - 19.07.2009

Уште, еден заразен од новиот тип на вирусот Х1Н1, потврдија од лабораторијата на институтот за јавно здравје.

Уште еден заболен од новиот грип

Време - 17.07.2009

Уште еден заболен со новиот грип А, потврди Министерството за здравство. Пациентот веќе е хоспитализиран на Клиниката за ...

Уште еден нов позитивен случај на грип

Утрински - 17.07.2009

Добиените резултати од лабораториските анализи извршени во Институтот за јавно здравје во Скопје потврдија уште еден позитивен ...

Откриен десеттиот болен од свински грип

Н.Македонија - 17.07.2009

На Клиниката за инфективни болести се лекува десеттиот болен од пандемскиот грип А/Х1Н1.

Грипот во пораст

Вечер - 17.07.2009

Уште еден позитивен случај на новиот тип на вирусот А (Х1Н1), покажуваат лабораториските анализи извршени во Институтот за ...

Потврден уште еден позитивен случај на грип А

А1 - 16.07.2009

Добиените резултати од лабораториските анализи извршени во Институтот за јавно здравје во Скопје, потврдија уште еден позитивен ...

Грипот ни фрли мерак

Време - 16.07.2009

На Клиниката за инфективни болести во Скопје за само еден ден се регистрирани уште пет нови сомнителни случаи за кои се смета ...

Случаи на новиот грип се лекуваат дома

Утрински - 16.07.2009

Полесните случаи на новиот грип од вчера се лекуваат во домашни услови. Од петте сомнителни случаи на пандемиски грип, што се ...

Уште еден случај на нов грип

Телма - 16.07.2009

Добиените резултати од лабораториските анализи извршени во Институтот за јавно здравје во Скопје, потврдија уште еден позитивен ...

Уште пет сомнителни на новиот грип

Дневник - 16.07.2009

На Клиниката за инфективни болести во Скопје вчера се регистрирани пет нови случаи сомнителни за инфлуенца А (Х1Н1).

Потврден уште еден позитивен случај на новиот грип

Кирилица - 16.07.2009

Добиените резултати од лабораториските анализи извршени во Институтот за јавно здравје во Скопје, потврдија уште еден позитивен ...

Потврден уште еден позитивен случај со новиот тип на грип

Сител - 16.07.2009

Уште еден случај на заболен од свински грип во Македонија. Пациентот е хоспитализиран на Клиниката за инфективни болести и по ...

Потврден 10-ти случај на свински грип

Нетпрес - 16.07.2009

Резултатите од лабораториските анализи извршени во Институтот за јавно здравје, потврдија уште еден позитивен случај на новиот ...

Нов случај на заразен од грипот А

Макфакс - 16.07.2009

Уште еден позитивен случај на новиот тип на вирусот А/Х1Н1 е регистриран денеска од страна на Институтот за јавно здравје, ...

Нови петмина со симптоми на грип

А1 - 15.07.2009

Пет нови случаи, сомнителни за инфлуенца A/H1N1 се регистрирани во текот на последните 24 часа на Клиниката за инфективни ...

Регистрирани нови случаи со симптоми на грип од типот А во Македонија

Р.С.Европа - 15.07.2009

На Клиниката за инфективни болести во Скопје во текот на последните 24 часа се регистрирани пет нови случаи, сомнителни за грип ...

На Клиниката за инфективни болести во Скопје, во текот на последните 24 часа се регистрирани пет нови случаи, ...

Телма - 15.07.2009

На Клиниката за инфективни болести во Скопје, во текот на последните 24 часа се регистрирани пет нови случаи, сомнителни за ...

Уште шестмина сомнителни на грип

Дневник - 15.07.2009

Шестмина нови случаи сомнителни на новиот грип од типот А (Х1Н1) се хоспитализирани на Клиниката за инфективни болести во ...

Нови шест случаи сомнителни на грипот А

МРТ - 15.07.2009

Шест лица со симптоми на грип се примени во Инфективната клиника во последните 24 часа, соопшти Министерството за здравство.

Потврдени четири нови случаи на вирусот А

МРТ - 15.07.2009

Нови четири лица во Македонија се заболени од новиот тип на вирусот А (Х1Н1), соопшти попладнево Министерството за здравство.

Потврдени уште четири позитивни случаи на грипот А

Кирилица - 15.07.2009

Лабораториските анализи добиени вчера попладне се позитивни кај четворица пациенти, хоспитализирани последниве два дена на ...

На Клиниката за инфективни болести се регистрирани петмина со симптоми на грип

Кирилица - 15.07.2009

На Клиниката за инфективни болести во Скопје, во текот на последните 24 часа, се регистрирани пет нови случаи, сомнителни за ...

Регистрирани 5 нови сомнителни случаи на свински грип

Сител - 15.07.2009

Пет нови сомнителни случаи на можни заболени од свински грип се регистрирани последното деноноќие на Инфективната клиника.

Регистрирани уште петмина со симптоми на свински грип

Нетпрес - 15.07.2009

На Клиниката за инфективни болести во Скопје, во текот на последните 24 часа, се регистрирани пет нови случаи, сомнителни за ...

Четири нови заразени со грип А

А1 - 14.07.2009

Четири нови случаи заразени со вирусот А H1N1 во последното деноноќие во Македонија.

Двајца нови со симптоми на грип

Време - 14.07.2009

Уште два нови пациенти со симптоми на свински грип вчера се примени на Клиниката за инфективни болести.

Шест нови сомнителни случаи на грип од типот А во Скопје

Р.С.Европа - 14.07.2009

На Клиниката за инфективни болести во Скопје во текот на последните 24 часа се регистрирани шест нови случаи сомнителни на ...

Македонец се разболе на „Егзит“

Утрински - 14.07.2009

Од новиот грип заболе и македонски државјанин. Момчето завчера е хоспитализирано на Инфективната клиника во Белград и веднаш му ...

Момче од Македонија на „Егзит“ заразено со грип

Дневник - 14.07.2009

Момче од Македонија што викендов престојувало на фестивалот „Егзит“ во Нови Сад е заразено со вирусот на новиот грип А (Х1Н1).

Уште еден позитивен случај од новиот тип вирус А во Македонија

Форум - 14.07.2009

Позитивен е резултатот на еден од пациентите хоспитализиран последниве два дена на Клиниката за инфективни болести.

Македонец заболел од свински грип на „Егзит“

Н.Македонија - 14.07.2009

Момче, кое во Нови Сад се забавувало на фестивалот „Егзит“, поради новиот вирус на грипот А/Х1Н1 завршило во белградската ...

Шест нови сомнителни случаи на грип

Алсат-М - 14.07.2009

Во текот на последните 24 часа, на Клиниката за инфективни болести во Скопје се регистрирани шест нови случаи, сомнителни за ...

Потврден уште еден позитивен случај од новиот тип вирус А

Кирилица - 14.07.2009

Позитивен е резултатот на еден од пациентите хоспитализиран последниве два дена на Клиниката за инфективни болести.

На Клиниката за инфективни болести примени шестмина со симптоми на новиот грип

Сител - 14.07.2009

На Клиниката за инфективни болести во Скопје во текот на последните 24 часа се регистрирани шест нови случаи сомнителни на ...

Шест нови сомнителни случаи на А/Х1Н1

Кирилица - 14.07.2009

Лицата со симптоми на грипот се хоспитализирани на клиниката во Скопје Шест нови сомнителни случаи на вирусот А/Х1Н1 се ...

Потврдени уште четири позитивни случаи од новиот тип вирус А (Х1Н1)

Сител - 14.07.2009

Лабораториските анализи добиени доцна попладнево се позитивни кај четворица пациенти, хоспитализирани последниве два дена на ...

Уште шестмина со симптоми на грип

Нетпрес - 14.07.2009

Во текот на последните 24 часа на Клиниката за инфективни болести во Скопје се регистрирани шест нови случаи, сомнителни за ...

Нови шест случаи сомнителни на грипот А

Макфакс - 14.07.2009

Шест лица со симптоми на грип се примени во Инфективната клиника во последните 24 часа, соопшти Министерството за здравство.

Уште еден случај на грип А - момчето било на „Егзит“

А1 - 13.07.2009

Македонски државјанин заболен од грипот A H1N1 е хоспитализиран на Инфективната клиника во Белград.

Вирусот ќе нападне за време на одморите

Време - 13.07.2009

Во текот на последниве 24 часа, на Клиниката за инфективни болести во Скопје нема новопримени болни сомнителни за инфлуенца ...

Двајца нови со симптоми на грип во Македонија

Вест - 13.07.2009

Два нови случаја, со симптоми сомнителни за инфлуенца А/Х1Н1, се регистрирани во изминатото деноноќие на Клиниката за ...

Уште еден заболен од новиот грип

Телма - 13.07.2009

Позитивен е резултатот на вирусот А (Х1Н1) на еден од пациентите, хоспитализиран последниве два дена на Клиниката за Инфективни ...

Потврден уште еден случај од вирусот А (Х1Н1)

Алсат-М - 13.07.2009

Позитивен е резултатот на еден од пациентите хоспитализиран последниве два дена на Клиниката за инфективни болести.

Нема нови пријавени случаи со вирусот А

Кирилица - 13.07.2009

Во последните 24 часа на Клиниката за инфективни болести во Скопје нема нови сомнителни случаи, заболени со инфлуенцата А ...

Два нови случаи на инфлуенца А Х1Н1

Сител - 13.07.2009

Во текот на последните 24 часа, на Клиниката за инфективни болести во Скопје се регистрирани два нови случаја, со симптоми ...

Уште две лица со симптоми на новиот грип примени на Клиниката за инфективни болести

Вечер - 13.07.2009

На Клиниката за инфективни болести во Скопје во текот на последните 24 часа се регистрирани два нови случаи со симптоми за ...

Уште две лица со симптоми на новиот грип примени на Клиниката за инфективни болести

Канал5 - 13.07.2009

На Клиниката за инфективни болести во Скопје во текот на последните 24 часа се регистрирани два нови случаи со симптоми за ...

Нови две лица со симптоми на новиот грип примени на инфективно

Кирилица - 13.07.2009

На Клиниката за инфективни болести во Скопје во текот на последните 24 часа се регистрирани два нови случаи со симптоми за ...

Уште еден, петти потврден случај на вирусот на новиот грип А Ха1 Ен1 во земјава

Канал5 - 13.07.2009

Уште еден, петти потврден случај на вирусот на новиот грип А Ха1 Ен1 во земјава.

Два нови случаи со симптоми на заразеност со вирусот А(Х1Н1)

Нетпрес - 13.07.2009

Во текот на последните 24 часа, на Клиниката за инфективни болести во Скопје се регистрирани два нови случаја, со симптоми ...

Потврден уште еден случај на вирусот А

Макфакс - 13.07.2009

Позитивен е резултатот на вирусот А (Х1Н1) на еден од пациентите, хоспитализиран последниве два дена на Клиниката за Инфективни ...