TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ДУИ одбиваат коалиции убедени дека ќе победат

Утрински - 13.09.2002

Според претставниците на партијата на Ахмети "Немаме потреба да коалицираме со другите албански политички партии. Сите индикации укажуваат дека ние ќе победиме на изборите. Другите албански партии беа во власта, сега нека се тргнат , време е за нови луѓе и нови идеи", изјави портпаролот на ДУИ, ...

ДУИ не коалицира со ниту една албанска партија

А1 - 12.09.2002

Демократската унија за интеграција на Али Ахмети по изборите нема да коалицира со ниту една албанска партија, туку со онаа македонска политичка партија која ќе ја добие довербата на македонскиот народ. „Откако некои лидери на политички партии увидоа колкава е довербата на народот кон ДУИ, почнаа се ...

Кој мисли да прави Влада без Али, најверојатно се шали?

Капитал - 12.09.2002

изборни комбинаторикиКој мисли да прави Влада без Али, најверојатно се шали?Кој и да победи на парламентарните избори во недела нема да може да ја избегне ДУИ. Директно или индиректно. А, најверојатно и овојпат речиси се ќе зависи од Џафери Гордана Стојановска ИцевскаДонтовата формула, според која ...