TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Не го даваме бостанот за 30 дени по килограм

Дневник - 26.07.2002

СТРУМИЧКИТЕ ПРОИЗВОДИТЕЛИ РЕВОЛТИРАНИ Штрајкувачите јавно го покануваат премиерот да го посети струмичкиот регион и откупните пунктови за бостан, а не да искажува толкава грижа за снабдувањето на Косово со електрична енергија За 30 дени не го даваме бостанот.

Гневните земјоделци изгазија илјада тони бостан

Утрински - 26.07.2002

Во Струмичко револтирани од тоа што ветените откупни цени биле предизборен блеф на Владата Сузана Тасева СТРУМИЦА - Производителите на бостан во Струмичкиот регион, немоќни да го пласираат својот род, вчера фрлија и изгазија околу 1.000 тони бостан на откупниот пункт во селото Колешино.

Струмичани ги трескаат лубениците од земја

Вест - 26.07.2002

БОСТАНОТ СЕ ОТКУПУВА ЗА БЕЗ ПАРИ Килограм бостан, на откупниот пункт "Колид - Колешино", до крајот на денот се продава за помалку од еден денар, цена што не ги мами трговците да купат доволна количина од производот Откупниот пункт "Колид-Колешино" во Струмица, од рано наутро врие од трактори ...

Биди земјоделец, има кој да е власт!

Дневник - 26.07.2002

Струмичките производители на лубеници се на добар пат од владината кампања "Биди земјоделец" да направат вистинска пародија. Всушност, пародијата ја прави Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство, кое во екот на кампањата работи антикампањски...

Бостанот во Колешино, Струмичко, се откупува по принципот бинго

Вест - 24.07.2002

НЕВЕРОЈАТНО, НО ВИСТИНИТО За да се демантираат гласовите дека лубениците се откупуваат по партиски клуч, од пред два дена бостанџиите добиваат талончиња, а производството ќе им биде откупено само ако во јавното извлекување биде из Откупната рашомонијада, но и голгота со бостанот во Струмичко и ...