TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Прво претставување на делата на Висулчева

Утрински - 09.08.2002

Прексиноќа во Музејот на Македонија Прексиноќа во Музејот на Македонија во Скопје беше отворена првата самостојна изложба во нашата држава на 92-годишната македонска сликарка со потекло од Пиринска Македонија Кераца Висулчева.

Прво претставување на Кераца Висулчева

Утрински - 07.08.2002

Музеј на Македонија Катерина Богоева За прв пат вечерва, во Музејот на Македонија ќе биде презентиран дел од творештвото на деведесет и двогодишната македонска академска сликарка од Пиринска Македонија Кераца Висулчева. Со почеток во 20 часот, изложбата ќе ја отвори Глигор Чемерски, а јавноста ќе ...

Прва изложба на ветеранката Кераца Висулчева

Вест - 07.08.2002

ВЕЧЕРВА ВО МУЗЕЈОТ НА МАКЕДОНИЈА Самостојна изложба на академската сликарка Кераца Висулчева ќе биде отворена, вечерва (20ч.) во Музејот на Македонија. На изложбата ќе бидат презентирани 36 дела од нејзиниот богат опус од над 500 слики, пастели, акварели и скулптури.