TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Вежбата „Скротување на змејот“ заврши пред време поради дожд

А1 - 25.05.2002

Лошите временски услови и дождот беа причина за предвремен крај на цивилно-воената вежба „Скротување на змејот - безбедност 2000“, што завчера започна на подрачјето на Макарска, Плоче и Имотско. Вежбата требаше да трае три дена и беше најавена како најголема манифестација од тој тип, што досега ...

Скротување на змејот-Далмација 2002

А1 - 23.05.2002

Цивилно-воената вежба за заштита и спасување насловена како „Скротување на змејот - Далмација 2002“ синоќа започна на подрачјето на Макарска, Плоче и Имотски. Ова претставува најголемата цивилна вежба што е до сега изведена во Европа.