TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ФЗОМ: Граѓаните да си ги подигнат електронските здравствени картички

Алсат-М - 12.02.2016

Фондот за здравствено осигурување на Македонија соопшти дека по три недели од изработката и дистрибуцијата на електронските здравствени картички (ЕЗК) во подрачните служби, досега се подигнати 33.154 електронски здравствени картички од вкупно ...

ФЗОМ: Граѓаните да си ги подигнат електронските здравствени картички

Канал5 - 12.02.2016

Фондот за здравствено осигурување на Македонија соопшти дека по три недели од изработката и дистрибуцијата на електронските здравствени картички (ЕЗК) во подрачните служби, досега се подигнати 33.154 електронски здравствени картички од вкупно ...

ФЗОМ: Граѓаните да си ги подигнат електронските здравствени картички

Вест - 12.02.2016

Фондот за здравствено осигурување на Македонија соопшти дека по три недели од изработката и дистрибуцијата на електронските здравствени картички (ЕЗК) во подрачните служби, досега се подигнати 33.154 електронски здравствени картички од вкупно ...

Над 1,6 милиони картички во оптек во земјава, од нив најмногу дебитни

Бизнис Инфо - 12.02.2016

Картичките, без разлика дали се кредитни или дебитни, сè повеќе се користат во Македонија. Доказ за тоа се податоците на Народната банка на Македонија, според кои на крајот на декември минатата година во оптек биле 1.670.765 картички.

ФЗОМ: Граѓаните да си ги подигнат електронските здравствени картички

МРТ - 12.02.2016

Од ФЗОМ ги повикуваат граѓаните да си ги подигнат картичките во подрачните служби, при што можат веднаш да направат и нивното активирање или тоа да го направат кај својот матичен лекар. Фондот за здравствено осигурување на Македонија соопшти дека по ...

ФЗОМ: Граѓаните да си ги подигнат електронските здравствени картички

Нетпрес - 12.02.2016

Фондот за здравствено осигурување на Македонија соопшти дека по три недели од изработката и дистрибуцијата на електронските здравствени картички (ЕЗК) во подрачните служби, досега се подигнати 33.154 електронски здравствени картички од вкупно ...

ФЗОМ: Граѓаните да си ги подигнат електронските здравствени картички

А1 On - 12.02.2016

Фондот за здравствено осигурување на Македонија соопшти дека по три недели од изработката и дистрибуцијата на електронските здравствени картички (ЕЗК) во подрачните служби, досега се подигнати 33.154 електронски здравствени картички од вкупно ...

ФЗОМ: Граѓаните да си ги подигнат електронските здравствени картички

Сител - 12.02.2016

Фондот за здравствено осигурување на Македонија соопшти дека по три недели од изработката и дистрибуцијата на електронските здравствени картички (ЕЗК) во подрачните служби, досега се подигнати 33.154 електронски здравствени картички од вкупно ...

ФЗОМ: Граѓаните да си ги подигнат електронските здравствени картички

Репортер - 12.02.2016

Фондот за здравствено осигурување на Македонија соопшти дека по три недели од изработката и дистрибуцијата на електронските здравствени картички (ЕЗК) во подрачните служби, досега се подигнати 33.154 електронски здравствени картички од вкупно ...

ФЗОМ ДО ГРАЃАНИТЕ: Земете си ги здравствените картички

Телеграф - 12.02.2016

Досега се подигнати 33.154 електронски здравствени картички од вкупно изработени 106.541 за лицата што имаат поднесено барање и уплатено Фондот за здравствено осигурување на Македонија соопшти дека по три недели од изработката и дистрибуцијата на ...

ФЗО: Граѓаните да си ги подинат eлектронските здравствени картички

МКД - 12.02.2016

Фондот за здравствено осигурување(ФЗО) информира дека по три недели од изработката и дистрибуцијата на електронските здравствени картички во подрачните служби, досега се подигнати 33.154 електронски здравствени картички(ЕЗК) од вкупно изработени ...

ФЗОМ: Граѓаните да си ги подигнат електронските здравствени картички

Курир - 12.02.2016

Фондот за здравствено осигурување на Македонија соопшти дека по три недели од изработката и дистрибуцијата на електронските здравствени картички (ЕЗК) во подрачните служби, досега се подигнати 33.154 електронски здравствени картички од вкупно ...

ФЗОМ: Граѓаните да си ги подигнат електронските здравствени картички

Press24 - 12.02.2016

Фондот за здравствено осигурување на Македонија соопшти дека по три недели од изработката и дистрибуцијата на електронските здравствени картички (ЕЗК) во подрачните служби, досега се подигнати 33.154 електронски здравствени картички од вкупно ...

Граѓаните во подрачните служби да ги подигнат изработените електронски картички

OhridNews - 12.02.2016

Фондот за здравствено осигурување информира дека по три недели од изработката и дистрибуцијата на електронските здравствени картички во подрачните служби, досега се подигнати 33.154 електронски здравствени картички од вкупно изработени 106.541 за ...

ФЗОМ: Граѓаните да си ги подигнат електронските здравствени картички

Точка - 12.02.2016

При првата употреба на електронската здравствена картичка кај матичниот лекар осигуреникот внесува пин за понатамошно користење и нејзина заштита. Фондот за здравствено осигурување на Македонија соопшти дека по три недели од изработката и ...

ФЗОМ: Граѓаните да си ги подигнат електронските здравствени картички

Денешен - 12.02.2016

Фондот за здравствено осигурување на Македонија соопшти дека по три недели од изработката и дистрибуцијата на електронските здравствени картички (ЕЗК) во подрачните служби, досега се подигнати 33.154 електронски здравствени картички од вкупно ...

ФЗОМ апелира граѓаните да си ги подигнат електронските здравствени картички

Република - 12.02.2016

Фондот за здравствено осигурување на Македонија соопшти дека по три недели од изработката и дистрибуцијата на електронските здравствени картички (ЕЗК) во подрачните служби, досега се подигнати 33.154 електронски здравствени картички од вкупно ...

Граѓаните да си ги подигнат електронските здравствени картички

Вечер Прес - 12.02.2016

Од ФЗОМ ги повикуваат граѓаните да си ги подигнат картичките во подрачните служби, при што можат веднаш да направат и нивното активирање или тоа да го направат кај својот матичен лекар. Фондот за здравствено осигурување на Македонија соопшти дека по ...

ФЗОМ: Граѓаните да си ги подигнат електронските здравствени картички

Идивиди - 12.02.2016

Скопје, 12 февруари 2016 (МИА) - Фондот за здравствено осигурување на Македонија соопшти дека по три недели од изработката и дистрибуцијата на електронските здравствени картички (ЕЗК) во подрачните служби, досега се подигнати 33.154 електронски ...

ФЗОМ: Граѓаните да си ги подигнат електронските здравствени картички

Lider - 12.02.2016

Фондот за здравствено осигурување на Македонија соопшти дека по три недели од изработката и дистрибуцијата на електронските здравствени картички (ЕЗК) во подрачните служби, досега се подигнати 33.154 електронски здравствени картички од вкупно ...

За една година со картички сме потрошиле 2,3 милијарди евра

Дневник - 11.02.2016

Речиси 2,37 милијарди евра потрошиле граѓаните од картичките што ги поседуваат. Статистиката на Народната банка (НБМ) покажува дека во сите месеци лани толку пари се свртени преку кредитните и дебитните картички за стоката и услугите што ги плаќаат ...

Вкупно 1.005 осигуреници од Куманово, Липково и Старо Нагоричане ги подигнале здравствените електронски картички

Сител - 09.02.2016

Вкупно 1.005 осигуреници од општините Куманово, Липково и Старо Нагоричане до денеска ги подигнале здравствените електронски картички од подрачната единица на Фондот за здравствено осигурување, информира раководителот на подрачната служба на ФЗОМ ...

Издадени 90 здравствени електронски картички за Крива Паланка и Ранковце

Сител - 08.02.2016

Вкупно 90 здравствени осигуреници од општините Крива Паланка и Ранковце досега ги подигнале своите електронски картички од Подрачната единица на Фондот за здравствено осигурување во Крива Паланка.

Деведесет паланчани добија електронски здравствени картички

Вечер Прес - 08.02.2016

Вкупно 90 здравствени осигуреници од општините Крива Паланка и Ранковце досега ги подигнале своите електронски картички од Подрачната единица на Фондот за здравствено осигурување. - Во нашата подрачна единица на 25 јануари пристигнаа нови 750 ...