TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ и нивните коалициски партнери ќе ја претворат Струга во депонија

24 Вести - 18.06.2017

ВМРО-ДПМНЕ во денешното соопштение ги обвинува СДСМ и нивните коалициски партнери бидејќи, како што велат, со сопствената неспособност го загрозија здравјето на граѓаните и животната средина ризикувајќи да ја претворат Струга од бисер на Охридското ...

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ и коалициските партнери ќе ја претворат Струга во депонија

Р.С.Европа - 18.06.2017

Во денешното соопштение ВМРО-ДПМНЕ ги обвинува СДСМ и нивните коалициски партнери бидејќи, како што велат, со сопствената неспособност го загрозиле здравјето на граѓаните и животната средина ризикувајќи да ја претворат Струга од бисер на Охридското ...

ВМРО-ДПМНЕ: Време е СДС да почне да работи

ТВ21 - 18.06.2017

СДС и нивните коалициски партнери со сопствената неспособност го загрозија здравјето на граѓаните и животната средина ризикувајќи да ја претворат Струга од бисер на Охридското езеро во депонија.

ВМРО-ДПМНЕ: Гаснењето на депонијата нема да го реши проблемот на Струга

Либертас - 18.06.2017

„СДС и нивните коалициски партнери со сопствената неспособност го загрозија здравјето на граѓаните и животната средина ризикувајќи да ја претворат Струга од бисер на Охридското езеро во депонија“, стои во утринското соопштение на ВМРО-ДПМНЕ.

ВМРО-ДПМНЕ: Новата влада го загрози здравјето на граѓаните и животната средина со депонијата во Струга

А1 On - 18.06.2017

“СДС и нивните коалициски партнери со сопствената неспособност го загрозија здравјето на граѓаните и животната средина ризикувајќи да ја претворат Струга од бисер на Охридското езеро во депонија.

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ и нивните коалициски партнери ќе ја претворат Струга во депонија

Сител - 18.06.2017

ВМРО-ДПМНЕ во денешното соопштение ги обвинува СДСМ и нивните коалициски партнери бидејќи, како што велат, со сопствената неспособност го загрозија здравјето на граѓаните и животната средина ризикувајќи да ја претворат Струга од бисер на Охридското ...

ВМРО-ДПМНЕ: Владата на СДС не ги сослуша барањата на граѓаните, приоритет им е креирање црни сценарија за ВМРО-ДПМНЕ

Курир - 18.06.2017

СДС и нивните коалициски партнери со сопствената неспособност го загрозија здравјето на граѓаните и животната средина ризикувајќи да ја претворат Струга од бисер на Охридското езеро во депонија, велат од ВМРО-ДПМНЕ.

ВМРО-ДПМНЕ со порака до СДСМ - Време е да почнете да работите

Фактор - 18.06.2017

ВМРО-ДПМНЕ ја критикува СДСМ дека не започнала сериозно да работи што особено се покажало со проблемот со струшката депонија која го загрозува здравјето на граѓаните поради неспособноста на владината коалиција.

ВМРО-ДПМНЕ повторно го обвини СДСМ за депонијата во Струга

Стандард - 18.06.2017

„СДС и нивните коалициски партнери со сопствената неспособност го загрозија здравјето на граѓаните и животната средина ризикувајќи да ја претворат Струга од бисер на Охридското езеро во депонија.

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ и нивните коалициски партнери ќе ја претворат Струга во депонија

Телевизија Нова - 18.06.2017

ВМРО-ДПМНЕ во денешното соопштение ги обвинува СДСМ и нивните коалициски партнери бидејќи, како што велат, со сопствената неспособност го загрозија здравјето на граѓаните и животната средина ризикувајќи да ја претворат Струга од бисер на Охридското ...

ВМРО-ДПМНЕ: Владата на СДСМ не ги сослуша барањата на граѓаните, приоритет им е креирање црни сценарија за ВМРО-ДПМНЕ

Нетпрес - 18.06.2017

СДСМ и нивните коалициски партнери со сопствената неспособност го загрозија здравјето на граѓаните и животната средина ризикувајќи ниетда ја претворат Струга од бисер на Охридското езеро во депонија, велат од ВМРО-ДПМНЕ.

ВМРО-ДПМНЕ: Владата на СДС не ги сослуша барањата на граѓаните, приоритет им е креирање црни сценарија за ВМРО-ДПМНЕ

Press24 - 18.06.2017

СДС и нивните коалициски партнери со сопствената неспособност го загрозија здравјето на граѓаните и животната средина ризикувајќи да ја претворат Струга од бисер на Охридското езеро во депонија, велат од ВМРО-ДПМНЕ.

ВМРО- ДПМНЕ: Владата на СДС не ги сослуша барањата на граѓаните

Пулс24 - 18.06.2017

СДС и нивните коалициски партнери со сопствената неспособност го загрозија здравјето на граѓаните и животната средина ризикувајќи да ја претворат Струга од бисер на Охридското езеро во депонија, велат од ВМРО-ДПМНЕ.

ВМРО-ДПМНЕ: СДС со нивните коалициски партнери ја загрозуваат туристичката сезона на Охридското езеро

24 Вести - 17.06.2017

Владата на СДС и нивните коалициски партнери ја покажуваат сета своја неспособност и незаинтересираност за проблемите на граѓаните во Струга. Девет дена гори депонија која го загадува воздухот, го загрозува здравјето на граѓаните и животната средина ...

ВМРО-ДПМНЕ: Нерешавањето на струшката депонија ја загрозува туристичката сезона

Р.С.Европа - 17.06.2017

ВМРО-ДПМНЕ оценува дека Владата е незаинтересирана за решавање на проблемот со дивата депонија во Струга и оти со тоа ја загрозува туристичката сезона на Охридското езеро. „Девет дена гори депонија која го загадува воздухот, го загрозува здравјето ...

ВМРО-ДПМНЕ: СДС со својата неспособност ја загрозува туристичката сезона на Охридското езеро

МКД - 17.06.2017

Од ВМРО-ДПМНЕ велат дека Владата на СДСМ и нивните коалициски партнери ја покажуваат нивната неспособност и незаинтересираност за проблемите на граѓаните во Струга и ја загрозуваат туристичката сезона на Охридското езеро.

ВМРО ДПМНЕ : Владата на СДС и нивните коалициски партнери ја покажуваат сета своја неспособност и незаинтересираност

Канал5 - 17.06.2017

Владата на СДС и нивните коалициски партнери ја покажуваат сета своја неспособност и незаинтересираност за проблемите на граѓаните во Струга. Девет дена гори депонија која го загадува воздухот, го загрозува здравјето на граѓаните и животната средина ...

ВМРО-ДПМНЕ: Владата неспособна да помогне на стружани и да ја спаси туристичката сезона

Либертас - 17.06.2017

Владата на СДС и нивните коалициски партнери ја покажуваат сета своја неспособност и незаинтересираност за проблемите на граѓаните во Струга. Девет дена гори депонија која го загадува воздухот, го загрозува здравјето на граѓаните и животната средина ...

ВМРО-ДПМНЕ: Опседнатоста на СДСМ со ВМРО-ДПМНЕ и Груевски нема да им донесе никаква полза на граѓаните

Фокус - 17.06.2017

По соопштението на владејачката СДСМ, експресно реагираа и од ВМРО-ДПМНЕ од каде што посочуваат дека опседнатоста на СДС со ВМРО-ДПМНЕ и Никола Груевски нема да им донесе никаква полза на граѓаните.

ВМРО-ДПМНЕ: Граѓаните очекуваат СДС да се ослободат од омразата кон Груевски

Макфакс - 17.06.2017

ВМРО-ДПМНЕ реагира на соопштението на СДСМ за говорот на Никола Груевски. „Опседнатоста на СДС со ВМРО-ДПМНЕ и Никола Груевски нема да им донесе никаква полза на граѓаните. Оваа опседнатост на СДС со ВМРО-ДПМНЕ и Никола Груевски нема да им помогне ...

ВМРО-ДПМНЕ: Проблемот со депонијата во Струга ја загрозува туристичката сезона на Охридското езеро

Фокус - 17.06.2017

Новата влада ја покажува сета своја неспособност и незаинтересираност за проблемите на граѓаните во Струга, каде 9 дена гори депонија, загадувајќи го загадува воздухот и загрозувајќи го здравјето на граѓаните и животната средина, соопштија утрово од ...

ВМРО ДПМНЕ со реакција на СДСМ за говорот на Груевски

Канал5 - 17.06.2017

Опседнатоста на СДС со ВМРО-ДПМНЕ и Никола Груевски нема да им донесе никаква полза на граѓаните. Оваа опседнатост на СДС со ВМРО-ДПМНЕ и Никола Груевски нема да им помогне на Ибраимовски, Шапуриќ и Марко да донесат нови инвестиции, како тоа што го ...

ВМРО-ДПМНЕ: СДС и коалициските партнери се незаинтересирани за проблемите на граѓаните на Струга

А1 On - 17.06.2017

„Владата на СДС и нивните коалициски партнери ја покажуваат сета своја неспособност и незаинтересираност за проблемите на граѓаните во Струга. Девет дена гори депонија која го загадува воздухот, го загрозува здравјето на граѓаните и животната ...

ВМРО-ДПМНЕ: Опседнатоста на СДС со ВМРО-ДПМНЕ и Никола Груевски нема да им помогне на граѓаните

А1 On - 17.06.2017

ВМРО-ДПМНЕ со писмено соопштение реагира на соопштението на СДСМ што беше реакција на говорот на Никола Груевски. „Опседнатоста на СДС со ВМРО-ДПМНЕ и Никола Груевски нема да им донесе никаква полза на граѓаните.

ВМРО-ДПМНЕ: Владата на СДС знае да укинува, блокира и брка од работа, но е сосема глува и не ги слуша барањата на ...

Курир - 17.06.2017

Владата на СДС и нивните коалициски партнери ја покажуваат сета своја неспособност и незаинтересираност за проблемите на граѓаните во Струга. Девет дена гори депонија која го загадува воздухот, го загрозува здравјето на граѓаните и животната средина ...

ВМРО-ДПМНЕ: Граѓаните очекуваат СДС да се ослободат од опседнатоста и гневот кон ВМРО-ДПМНЕ и Груевски и да почнат да ...

Курир - 17.06.2017

Опседнатоста на СДС со ВМРО-ДПМНЕ и Никола Груевски нема да им донесе никаква полза на граѓаните, велат од ВМРО-ДПМНЕ. Во продолжение следува интегрален текст од реакцијата на ВМРО-ДПМНЕ. Оваа опседнатост на СДС со ВМРО-ДПМНЕ и Никола Груевски нема ...

Груевски: Факт е дека ВМРО победи на изборите, тој што го донесе поразениот СДС на власт ќе си дојде по своето

Курир - 17.06.2017

Сакам да ја искористам оваа прилика и да упатам порака до раководството на СДС, дека за важни прашања ние ќе стоиме на располагање и може да сметаат на нас дури и во вакви услови кои ги создаваат, тоа е наша обврска кон државата, и тука не е ...

ВМРО-ДПМНЕ: Со нерешавањето на депонијата во Струга се загрозува туристичката сезона

Телевизија Нова - 17.06.2017

ВМРО-ДПМНЕ во денешното соопштение оценува дека Владата е незаинтересирана за решавање на проблемот со дивата депонија во Струга и оти со тоа ја загрозува туристичката сезона на Охридското езеро.

ВМРО ДПМНЕ: Владата неспособна да помогне на стружани

Репортер - 17.06.2017

Владата на СДС и нивните коалициски партнери ја покажуваат сета своја неспособност и незаинтересираност за проблемите на граѓаните во Струга. Девет дена гори депонија која го загадува воздухот, го загрозува здравјето на граѓаните и животната средина ...

ВМРО-ДПМНЕ: Стружани бараат итно затворање и дислокација на депонијата

Телевизија Нова - 17.06.2017

Владата на СДС и нивните коалициски партнери ја покажуваат сета своја неспособност и незаинтересираност за проблемите на граѓаните во струга, обвинува ВМРО-ДПМНЕ. Владата на СДС знае да укинува, блокира и брка од работа, но е сосема глува и не ги ...

ВМРО-ДПМНЕ ја обвини СДСМ дека покажува незаинтересираност за граѓаните во Струга

Стандард - 17.06.2017

„Владата на СДС и нивните коалициски партнери ја покажуваат сета своја неспособност и незаинтересираност за проблемите на граѓаните во Струга. Девет дена гори депонија која го загадува воздухот, го загрозува здравјето на граѓаните и животната ...

ВМРО-ДПМНЕ: Владата неспособна да помогне на стружани и да ја спаси туристичката сезона

Мета - 17.06.2017

Владата на СДС и нивните коалициски партнери ја покажуваат сета своја неспособност и незаинтересираност за проблемите на граѓаните во Струга. Девет дена гори депонија која го загадува воздухот, го загрозува здравјето на граѓаните и животната средина ...

ВМРО ДПМНЕ: Владата на СДС и нивните коалициски партнери се незаинтересирани за проблемите во Струга

Република - 17.06.2017

Владата на СДС и нивните коалициски партнери ја покажуваат сета своја неспособност и незаинтересираност за проблемите на граѓаните во Струга. Девет дена гори депонија која го загадува воздухот, го загрозува здравјето на граѓаните и животната средина ...

ВМРО ДПМНЕ: Од опседнатоста на СДС со нас никој нема аир

Репортер - 17.06.2017

ВМРО-ДПМНЕ со писмено соопштение реагира на соопштението на СДСМ што беше реакција на говорот на Никола Груевски. „Опседнатоста на СДС со ВМРО-ДПМНЕ и Никола Груевски нема да им донесе никаква полза на граѓаните.

ВМРО-ДПМНЕ: Владата на СДС знае да укинува, блокира и брка од работа, но е сосема глува и не ги слуша барањата на ...

Press24 - 17.06.2017

Владата на СДС и нивните коалициски партнери ја покажуваат сета своја неспособност и незаинтересираност за проблемите на граѓаните во Струга. Девет дена гори депонија која го загадува воздухот, го загрозува здравјето на граѓаните и животната средина ...

ВМРО-ДПМНЕ: СДС и нивните коалициски партнери ја покажуваат своја неспособност за проблемите на граѓаните во Струга

Локално - 17.06.2017

„Владата на СДС и нивните коалициски партнери ја покажуваат сета своја неспособност и незаинтересираност за проблемите на граѓаните во Струга. Девет дена гори депонија која го загадува воздухот, го загрозува здравјето на граѓаните и животната ...

ВМРО-ДПМНЕ: Опседнатоста на СДС со ВМРО-ДПМНЕ и Груевски нема да им помогне на граѓаните

Нетпрес - 17.06.2017

Опседнатоста на СДС со ВМРО-ДПМНЕ и Никола Груевски нема да им донесе никаква полза на граѓаните, велат од ВМРО-ДПМНЕ. Во продолжение следува интегрален текст од реакцијата на ВМРО-ДПМНЕ. Оваа опседнатост на СДС со ВМРО-ДПМНЕ и Никола Груевски нема ...

Груевски: Факт е дека ВМРО победи на изборите, тој што го донесе поразениот СДС на власт ќе си дојде по своето

Телевизија Нова - 17.06.2017

„Сакам да ја искористам оваа прилика и да упатам порака до раководството на СДС, дека за важни прашања ние ќе стоиме на располагање и може да сметаат на нас дури и во вакви услови кои ги создаваат, тоа е наша обврска кон државата, и тука не е ...

ВМРО-ДПМНЕ: Опседнатоста на СДС со нас нема да донесе полза за граѓаните

Мета - 17.06.2017

ВМРО-ДПМНЕ вечерва се огласи со одговор на реакцијата на СДСМ на говорот на претседателот на опозициската партија, Никола Груевски, на вечерашната прослава на 27. роденден на партијата. „Оваа опседнатост на СДС со ВМРО-ДПМНЕ и со Никола Груевски ...

Владата на СДС знае да укинува, блокира и брка од работа, но е сосема глува и не ги слуша барањата на граѓаните

Пулс24 - 17.06.2017

Владата на СДС и нивните коалициски партнери ја покажуваат сета своја неспособност и незаинтересираност за проблемите на граѓаните во Струга. Девет дена гори депонија која го загадува воздухот, го загрозува здравјето на граѓаните и животната средина ...

ВМРО-ДПМНЕ: Владата не ги слуша барањата на стружани

Алсат-М - 16.06.2017

ВМРО-ДПМНЕ во пишано соопштение наведува дека СДСМ не смее да ги игнорира реалните проблеми и посочува дека додека стружани се гушат од густиот чад кој доаѓа од депонијата што секој ден гори, министрите само се среќаваат со разни амбасадори.

ВМРО-ДПМНЕ: Владата е глува и не ги слуша барањата на стружани

24 Вести - 16.06.2017

ВМРО-ДПМНЕ во пишано соопштение наведува дека СДСМ не смее да ги игнорира реалните проблеми и посочува дека додека стружани се гушат од густиот чад кој доаѓа од депонијата што секој ден гори, министрите само се среќаваат со разни амбасадори.

ВМРО-ДПМНЕ: СДС и нивните коалициски партнери ја уништуваат Струга

ТВ21 - 16.06.2017

СДС и нивните коалициски партнери ја уништуваат Струга. СДС и нивните коалициски партнери ја претвараат Струга од бисер на Охридското езеро во депонија. СДС и нивните партнери со својата неспособност ја загрозуваат летната туристичка сезона.

ВМРО-ДПМНЕ: СДС ги игнорира реалните проблеми на граѓаните

МКД - 16.06.2017

Опозициската ВМРО-ДПМНЕ утринава обвини дека СДСМ и коалициските партнери ја уништуваат Струга и ја претвораат во депонија. „СДС и нивните партнери со својата неспособност ја загрозуваат летната туристичка сезона.

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ не ги слуша барањата на стружани за итно затворање на депонијата

Либертас - 16.06.2017

СДС и нивните коалициски партнери ја уништуваат Струга, jа загрозуваат летната туристичка сезона, a револтот од граѓаните кон владата на СДС се зголемува, се вели во редовното утринско соопштение на ВМРО-ДПМНЕ.

ВМРО-ДПМНЕ: Владата на СДС ја уништува Струга

Фокус - 16.06.2017

СДС и нивните коалициски партнери ја уништуваат Струга, jа загрозуваат летната туристичка сезона, a револтот од граѓаните кон владата на СДС се зголемува, се вели во денешното соопштение на ВМРО-ДПМНЕ.

ВМРО-ДПМНЕ: Владата е глува и не ги слуша барањата на стружани

Канал5 - 16.06.2017

ВМРО-ДПМНЕ во пишано соопштение наведува дека СДСМ не смее да ги игнорира реалните проблеми и посочува дека додека стружани се гушат од густиот чад кој доаѓа од депонијата што секој ден гори, министрите само се среќаваат со разни амбасадори.

ВМРО-ДПМНЕ: Досега немало исклучување струја во студентските домови поради долг

Сител - 16.06.2017

ВМРО-ДПМНЕ во реакција на соопштението од Министерството за образование и наука за долгови на Државниот студентски центар истакнува дека СДСМ сега ја имаат одговорноста и треба да работат, за, како што наведуваат, да не се случуваат катастрофални ...

ВМРО-ДПМНЕ: Досега не се случило образовна институција да остане без струја поради долг

Либертас - 16.06.2017

Колку и да се обидуваат да бараат алиби, фактите говорат дека досега никогаш не се случило студентските домови или било која друга образовна институција да остане без електрична енергија поради долг кон дистрибутерот.

ВМРО-ДПМНЕ: Досега немало исклучување струја во студентските домови поради долг

Канал5 - 16.06.2017

ВМРО-ДПМНЕ во реакција на соопштението од Министерството за образование и наука за долгови на Државниот студентски центар истакнува дека СДСМ сега ја имаат одговорноста и треба да работат, за, како што наведуваат, да не се случуваат катастрофални ...

ВМРО-ДПМНЕ: Владата е глува и не ги слуша барањата на стружани

Идивиди - 16.06.2017

Скопје, 16 јуни 2017 (МИА) - ВМРО-ДПМНЕ во пишано соопштение наведува дека СДСМ не смее да ги игнорира реалните проблеми и посочува дека додека стружани се гушат од густиот чад кој доаѓа од депонијата што секој ден гори, министрите само се среќаваат ...

ВМРО-ДПМНЕ: Студентските домови досега никогаш не останале без струја

Телеграф - 16.06.2017

Ако по утрото денот се познава новата влада на СДС не носи живот, туку носи мрак во Македонија“-велат од опозициската партија Студентите немаат никаква полза од тоа што СДС продолжува да се однесува како опозиција .

ВМРО-ДПМНЕ: Владата е глува и не ги слуша барањата на стружани

Сител - 16.06.2017

ВМРО-ДПМНЕ во пишано соопштение наведува дека СДСМ не смее да ги игнорира реалните проблеми и посочува дека додека стружани се гушат од густиот чад кој доаѓа од депонијата што секој ден гори, министрите само се среќаваат со разни амбасадори.

ВМРО-ДПМНЕ: Досега немало исклучување струја во студентските домови поради долг

Алфа - 16.06.2017

ВМРО-ДПМНЕ во реакција на соопштението од Министерството за образование и наука за долгови на Државниот студентски центар истакнува дека СДСМ сега ја имаат одговорноста и треба да работат, за, како што наведуваат, да не се случуваат катастрофални со ...

ВМРО-ДПМНЕ: Владата на СДС не ги слуша барањата на стружани за итно затворање на депонијата

А1 On - 16.06.2017

„СДС и нивните коалициски партнери ја уништуваат Струга. СДС и нивните коалициски партнери ја претвараат Струга од бисер на Охридското езеро во депонија. СДС и нивните партнери со својата неспособност ја загрозуваат летната туристичка сезона.

ВМРО-ДПМНЕ: СДС и нивните коалициски партнери ја уништуваат Струга

МРТ - 16.06.2017

Владата на СДС е сосема глува и не ги слуша барањата на Стружани за итно затворање и дислокација на местото за одлагање на отпадот. Темата за депонијата во Струга е важна и не може и не смее да биде замолчена со одземање збор на пратеник, стои во ...

ВМРО-ДПМНЕ: СДС продолжува да се однесува како опозиција

А1 On - 16.06.2017

ВМРО-ДПМНЕ со писмено соопштение реагира на соопштението на министерството за образование и наука. „Студентите немаат никаква полза од тоа што СДС продолжува да се однесува како опозиција.

Фијаско и неспособност: Владата на Заев со 26 министри веќе 8 дена не може да изгаси обичен пожар на отпад (ФОТО)

Курир - 16.06.2017

Наместо да ги почувствуваат реформите од новата реформска влада на Зоран Заев, граѓаните на Струга веќе 8 дена се гушат поради неспособноста на новата власт. Новиот премиер Зоран Заев не дојде да ја согледа ситуацијата на терен, ниту се погрижи за ...

ВМРО-ДПМНЕ: Владата е глува и не ги слуша барањата на стружани...

Н.Македонија - 16.06.2017

ВМРО-ДПМНЕ: Владата е глува и не ги слуша барањата на стружани ВМРО-ДПМНЕ во пишано соопштение наведува дека СДСМ не смее да ги игнорира реалните проблеми и посочува дека додека стружани се гушат од густиот чад кој доаѓа од депонијата што секој ден ...

ВМРО-ДПМНЕ: Досега Студентските домови никогаш не останале без струја, ова што го направи министерката од СДС е од ...

Курир - 16.06.2017

Студентите немаат никаква полза од тоа што СДС продолжува да се однесува како опозиција. Тие ја имаат сега одговорноста и треба да работат, за да не се случуваат катастрофални состојби како што беше исклучувањето на струјата во студентскиот дом Гоце ...

ВМРО-ДПМНЕ: СДС и нивните коалициски партнери ја уништуваат Струга

Курир - 16.06.2017

СДС и нивните коалициски партнери ја уништуваат Струга. СДС и нивните коалициски партнери ја претвoраат Струга од бисер на Охридското езеро во депонија. СДС и нивните партнери со својата неспособност ја загрозуваат летната туристичка сезона.

ВМРО ДПМНЕ: Владата е глува и не ги слуша барањата на стружани

Репортер - 16.06.2017

ВМРО-ДПМНЕ во пишано соопштение наведува дека СДСМ не смее да ги игнорира реалните проблеми и посочува дека додека стружани се гушат од густиот чад кој доаѓа од депонијата што секој ден гори, министрите само се среќаваат со разни амбасадори.

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ и нивните коалициски партнери ја уништуваат Струга

Нетпрес - 16.06.2017

Талат Џафери на крајно недемократски начин се обиде да ја затвори оваа тема и не дозволуваше про0цедурални забелешки на пратениците од ВМРО-ДПМНЕ, истакнуваат од партијата СДСМ и нивните коалициски партнери ја уништуваат Струга.

Досега немало образовна институција да остане без струја за долг

Репортер - 16.06.2017

Колку и да се обидуваат да бараат алиби, фактите говорат дека досега никогаш не се случило студентските домови или било која друга образовна институција да остане без електрична енергија поради долг кон дистрибутерот.

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ не ги слуша барањата на стружани за итно затворање на депонијата

Мета - 16.06.2017

СДС и нивните коалициски партнери ја уништуваат Струга, jа загрозуваат летната туристичка сезона, a револтот од граѓаните кон владата на СДС се зголемува, се вели во редовното утринско соопштение на ВМРО-ДПМНЕ.

ВМРО-ДПМНЕ: Владата е глува и не ги слуша барањата на стружани

Телевизија Нова - 16.06.2017

ВМРО-ДПМНЕ во пишано соопштение наведува дека СДСМ не смее да ги игнорира реалните проблеми и посочува дека додека стружани се гушат од густиот чад кој доаѓа од депонијата што секој ден гори, министрите само се среќаваат со разни амбасадори.

ВМРО-ДПМНЕ: Досега не се случило образовна институција да остане без струја поради долг

Локално - 16.06.2017

Колку и да се обидуваат да бараат алиби, фактите говорат дека досега никогаш не се случило студентските домови или било која друга образовна институција да остане без електрична енергија поради долг кон дистрибутерот.

За ВМРО ДПМНЕ депонијата во Струга е вина на СДСМ кој една недела е на власт

Локално - 16.06.2017

ВМРО-ДПМНЕ во пишано соопштение наведува дека СДСМ не смее да ги игнорира реалните проблеми и посочува дека додека стружани се гушат од густиот чад кој доаѓа од депонијата што секој ден гори, министрите само се среќаваат со разни амбасадори.

ВМРО-ДПМНЕ: Досега не се случило образовна институција да остане без струја поради долг

Мета - 16.06.2017

Колку и да се обидуваат да бараат алиби, фактите говорат дека досега никогаш не се случило студентските домови или било која друга образовна институција да остане без електрична енергија поради долг кон дистрибутерот.

ВМРО-ДПМНЕ: Владата е глува и не ги слуша барањата на стружани

Вечер - 16.06.2017

ВМРО-ДПМНЕ во пишано соопштение наведува дека СДСМ не смее да ги игнорира реалните проблеми и посочува дека додека стружани се гушат од густиот чад кој доаѓа од депонијата што секој ден гори, министрите само се среќаваат со разни амбасадори.

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ ќе казнат 100.000 граѓани, само за да не се реализираат проекти на ВМРО-ДПМНЕ

Нетпрес - 16.06.2017

Се чудиме на веселата математика на СДСМ, и во лажењето немаат мерка: како е можно 11 години Христијан Мицковски да распишувал тендери, како што велат во нивното соопштение, ако се знае дека тој е директор на ЕЛЕМ не цела година, велат од ВМРО-ДПМНЕ.

ВМРО-ДПМНЕ: Досега немало исклучување струја во студентските домови поради долг

Телевизија Нова - 16.06.2017

ВМРО-ДПМНЕ во реакција на соопштението од Министерството за образование и наука за долгови на Државниот студентски центар истакнува дека СДСМ сега ја имаат одговорноста и треба да работат, за, како што наведуваат, да не се случуваат катастрофални ...

ВМРО-ДПМНЕ: СДС и неговите коалициски партнери ја уништуваат Струга

Република - 16.06.2017

СДС и неговите коалициски партнери ја уништуваат Струга. СДС и неговите коалициски партнери ја претвoраат Струга од бисер на Охридско Езеро во депонија. СДС и неговите партнери со својата неспособност ја загрозуваат летната туристичка сезона.

Данев: СДСМ во опозиција дава лажни ветувања за да дојде на власт, а кога треба да изработи изнаоѓа лажни изговори

Нетпрес - 16.06.2017

Пратеникот Драган Данев од редовите на ВМРО-ДМПНЕ на денешната собраниска седница за предлог Законот поднесен од ВМРО-ДПМНЕ а претходно поднесен од граѓанска иницијатива кои не помина во Собраниска комисија каде што мнозинство имаше СДСМ, рече дека ...

ВМРО-ДПМНЕ: Студентите немаат никаква полза од тоа што СДС продолжува да се однесува како опозиција.

Press24 - 16.06.2017

Во продолжение следува интегрален текст од ВМРО-ДПМНЕ: Студентите немаат никаква полза од тоа што СДС продолжува да се однесува како опозиција. Тие ја имаат сега одговорноста и треба да работат, за да не се случуваат катастрофални состојби како што ...

Трајановски: СДС само ветува, ВМРО – ДПМНЕ остварува – во Скопје реализиравме проекти во сите десет општини

Република - 16.06.2017

Ние како Вмро – Дпмне сме единствена партија која гради, која го остварува она што го ветува, ако го гледаме она што СДС го направила досега и гледајки го составот на сегашната влада, бидејки во минатотоа покажаа дека кај нив има многу зборување, ...

ВМРО-ДПМНЕ: Се поочигледна е негрижата на владата на СДС за граѓаните на Македонија

Press24 - 16.06.2017

Соопштение до јавноста што утрово го испрати ВМРО- ДПМНЕ. СДС и н и вните коалициски партнери ја уништуваат Струга. СДС и нивните коалициски партнери ја претвараат Струга од бисер на Охридското езеро во депонија.

Владата на Заев со 26 министри веќе 8 дена не може да изгаси обичен пожар на отпад

Пулс24 - 16.06.2017

Наместо да ги почувствуваат реформите од новата реформска влада на Зоран Заев, граѓаните на Струга веќе 8 дена се гушат поради неспособноста на новата власт. Новиот премиер Зоран Заев не дојде да ја согледа ситуацијата на терен, ниту се погрижи за ...

ВМРО- ДПМНЕ: СДС и нивните коалициски партнери ја уништуваат Струга

Пулс24 - 16.06.2017

СДС и нивните коалициски партнери ја уништуваат Струга. СДС и нивните коалициски партнери ја претвoраат Струга од бисер на Охридското езеро во депонија. СДС и нивните партнери со својата неспособност ја загрозуваат летната туристичка сезона.

Досега Студентските домови никогаш не останале без струја

Пулс24 - 16.06.2017

Студентите немаат никаква полза од тоа што СДС продолжува да се однесува како опозиција. Тие ја имаат сега одговорноста и треба да работат, за да не се случуваат катастрофални состојби како што беше исклучувањето на струјата во студентскиот дом Гоце ...

ВМРО-ДПМНЕ: Пустошот во културните институции ни го остави СДС

МКД - 15.06.2017

Од ВМРО-ДПМНЕ реагираат на изјавите од СДСМ за неводењето грижа за објектот на Музејот на Македонија кој беше оштетен од вчерашното невреме. Од опозициската партија велат дека негрижата за културните институции на македонската јавност и е добро ...

ВМРО-ДПМНЕ: Градските власти во Куманово интересите на граѓаните да ги стават во прв план

МКД - 15.06.2017

ВМРО-ДПМНЕ денеска ги обвини локалните власти во Куманово дека не направиле ништо за одводната канализација и дека во делови од градот немаат ниту слух, ниту желба за санирање на проблемот.

ВМРО-ДПМНЕ: Македонската јавност знае каква беше негрижата на културните институции во времето на СДС

Макфакс - 15.06.2017

ВМРО-ДПМНЕ посочува дека граѓаните немаат никаква полза од тоа што СДС продолжува да глуми опозиција. „Водењето на културната политика не подразбира само глума. СДС сега ја води Владата и има одговорност да ги реализира ветувањата.

ВМРО-ДПМНЕ: Најостра осуда за фрапантниот јавен говор на омраза на Мирослав Грчев

А1 On - 15.06.2017

„ВМРО ДПМНЕ најостро го осудува фрапантниот јавен говор на омраза на функционерот на СДС Мирослав Грчев. Тој во пишана колумна испраќа фашизоидни пораки на поделба, сегрегација и јавен повик за уништување.

ВМРО-ДПМНЕ: Мицковски е директор на ЕЛЕМ само една година а не единаесет

Макфакс - 15.06.2017

Од ВМРО-ДПМНЕ реагираат на обвинувањата на СДСМ дека директорот на ЕЛЕМ, Христијан Мицковски, 11 години распишувал тендери, бидејќи, како што велат, тоа не е точно, Мицковски е директор само една година. „Се чудиме на веселата математика на СДС.

ВМРО-ДПМНЕ: Грчев испраќа фашизоидни пораки

Канал5 - 15.06.2017

ВМРО ДПМНЕ најостро го осудува фрапантниот јавен говор на омраза на функционерот на СДС Мирослав Грчев. Тој во пишана колумна испраќа фашизоидни пораки на поделба, сегрегација и јавен повик за уништување.

ВМРО-ДПМНЕ: СДС се противат на проектот за топлификација бидејќи е на ВМРО-ДПМНЕ

А1 On - 15.06.2017

ВМРО-ДПМНЕ реагира на соопштението на СДСМ со кое што тие реагираа на изјавата на Христијан Мицковски. „Се чудиме на веселата математика на СДС. И во лажењето немаат мерка: како е можно 11 години Христијан Мицковски да распишувал тендери, како што ...

ВМРО-ДПМНЕ: Јавноста може да процени кој и колку направил за Музејот на Македонија

А1 On - 15.06.2017

„Граѓаните немаат никаква полза од тоа што СДС продолжува да глуми опозиција. Водењето на културната политика не подразбира само глума. СДС сега ја води Владата и има одговорност да ги реализира ветувањата. Лагите и манипулациите веќе не поминуваат.

ВМРО-ДПМНЕ: Јавноста може да процени кој и колку направил за Музејот на Македонија

Курир - 15.06.2017

За разлика од лицемерното душегрижништво на СДСМ за културата во Македонија, зад работата на ВМРО-ДПМНЕ постојат дела и конкретни проекти, порачува ВМРО-ДПМНЕ во пишана рекација на соопштението на СДСМ во кое беше посочено дека состојбата со Музејот ...

ВМРО-ДПМНЕ: СДС се спремни да казнат 100.000 граѓани, само за да не се реализираат проекти на ВМРО-ДПМНЕ

Курир - 15.06.2017

Се чудиме на веселата математика на СДС. И во лажењето немаат мерка: како е можно 11 години Христијан Мицковски да распишувал тендери, како што велат во нивното соопштение, ако се знае дека тој е директор на ЕЛЕМ не цела година, велат од ВМРО-ДПМНЕ.

ВМРО-ДПМНЕ: Надлежните во Куманово немаат ниту слух, ниту пројавиле желба за проблемите на граѓаните

Курир - 15.06.2017

Сведоци сме на недомаќинското работење на СДС и актуелниот градоначалник, Дамјановски, како и постојано уназадување и уништување на градот. Личните и бизнис интересите се секогаш пред интересите на граѓаните, велат од Општинскиот комитет на ...

Ѓорѓиевски: ВМРО-ДПМНЕ најостро го осудува фрапантниот јавен говор на омраза на функционерот на СДС Мирослав Грчев

Курир - 15.06.2017

ВМРО ДПМНЕ најостро го осудува фрапантниот јавен говор на омраза на функционерот на СДС Мирослав Грчев. Тој во пишана колумна испраќа фашизоидни пораки на поделба, сегрегација и јавен повик за уништување, истакна на денешната прес-конференција Орце ...

Данев:  СДС додека е во опозиција дава лажни ветувања за да дојде на власт, а кога треба да изработи изнаоѓа лажни ...

Курир - 15.06.2017

Пратеникот Драган Данев од редовите на ВМРО-ДМПНЕ на денешната собраниска седница за предлог Законот поднесен од ВМРО-ДПМНЕ а претходно поднесен од граѓанска иницијатива кои не помина во Собраниска комисија каде што мнозинство имаше СДСМ, рече дека ...

ВМРО-ДПМНЕ: Македонската јавност знае каква беше негрижата на културните институции во времето на СДС

Точка - 15.06.2017

ВМРО-ДПМНЕ посочува дека граѓаните немаат никаква полза од тоа што СДС продолжува да глуми опозиција. „Водењето на културната политика не подразбира само глума. СДС сега ја води Владата и има одговорност да ги реализира ветувањата.

ВМРО-ДПМНЕ: Јавноста може да процени кој и колку направил за Музејот на Македонија

Телевизија Нова - 15.06.2017

За разлика од лицемерното душегрижништво на СДСМ за културата во Македонија, зад работата на ВМРО-ДПМНЕ постојат дела и конкретни проекти, порачува ВМРО-ДПМНЕ во пишана рекација на соопштението на СДСМ во кое беше посочено дека состојбата со Музејот ...

ВМРО-ДПМНЕ: Јавноста може да процени кој и колку направил за Музејот на Македонија

Нетпрес - 15.06.2017

На македонската јавност добро и е позната елементарната негрижа за културните институции во време на владеењето на СДС, која во наследство на владата на ВМРО-ДПМНЕ остави руина и пустош во културните институции како на национално, така и на локално ...

ВМРО-ДПМНЕ: Јавноста може да процени кој и колку направил за Mузејот на Македонија

Република - 15.06.2017

За разлика од лицемерното душегрижништво на СДСМ за културата во Македонија, зад работата на ВМРО-ДПМНЕ постојат дела и конкретни проекти, порачува ВМРО-ДПМНЕ во пишана рекација на соопштението на СДСМ во кое беше посочено дека состојбата со Музејот ...

ВМРО-ДПМНЕ со осуда на говорот на омраза на Грчев – Ова ли е животот кој го ветуваше Зоран Заев?!

Република - 15.06.2017

ВМРО ДПМНЕ најостро го осудува фрапантниот јавен говор на омраза на функционерот на СДС Мирослав Грчев. Тој во пишана колумна испраќа фашизоидни пораки на поделба, сегрегација и јавен повик за уништување, истакна на денешната прес-конференција Орце ...

ВМРО-ДПМНЕ: СДС се противат на проектот за топлификација бидејќи е наш

Репортер - 15.06.2017

ВМРО-ДПМНЕ реагира на соопштението на СДСМ со кое што тие реагираа на изјавата на Христијан Мицковски. „Се чудиме на веселата математика на СДС. И во лажењето немаат мерка: како е можно 11 години Христијан Мицковски да распишувал тендери, како што ...

Данев: Додека СДС е во опозиција дава лажни ветувања, а кога треба да сработи наоѓа лажни изговори

Република - 15.06.2017

Пратеникот Драган Данев од редовите на ВМРО-ДМПНЕ на денешната собраниска седница за предлог Законот поднесен од ВМРО-ДПМНЕ , претходно поднесен од граѓанска иницијатива коj не помина во Собраниска комисија каде што мнозинство имаше СДСМ, рече дека ...

ВМРО-ДПМНЕ: Надлежните во Куманово немаат слух за проблемите на граѓаните

Нетпрес - 15.06.2017

Личните и бизнис интересите се секогаш пред интересите на граѓаните, велат од Општинскиот комитет на ВМРО-ДПМНЕ од Куманово. Сведоци сме на недомаќинското работење на СДС и актуелниот градоначалник, Дамјановски, како и постојано уназадување и ...

Данев: СДС додека е во опозиција дава лажни ветувања за да дојде на власт, а кога треба да изработи изнаоѓа лажни ...

Press24 - 15.06.2017

Пратеникот Драган Данев од редовите на ВМРО-ДМПНЕ на денешната собраниска седница за предлог Законот поднесен од ВМРО-ДПМНЕ а претходно поднесен од граѓанска иницијатива кои не помина во Собраниска комисија каде што мнозинство имаше СДСМ, рече дека ...

Јавноста може да процени кој и колку направил за Музејот на Македонија

Пулс24 - 15.06.2017

За разлика од лицемерното душегрижништво на СДСМ за културата во Македонија, зад работата на ВМРО-ДПМНЕ постојат дела и конкретни проекти, порачува ВМРО-ДПМНЕ во пишана рекација на соопштението на СДСМ во кое беше посочено дека состојбата со Музејот ...

ВМРО-ДПМНЕ: Приоритет на Заев е ставање на правосудните органи под негова контрола

Телма - 14.06.2017

Врвен приоритет на Зоран Заев е ставање на правосудните органи целосно под негова контрола. Затоа СДС веднаш отпочнаа со чекори кои водат кон брутална партизација на органите на прогонот, рече на денешната прес-конференција членот на ИК на ...

ВМРО-ДПМНЕ: Одговорност за случајот „Поткуп“ мора да има

ТВ21 - 14.06.2017

Опозициската ВМРО-ДПМНЕ обвини дека Зоран Заев и СДСМ се обидуваат да ги стават правосудните органи целосно под негова контрола. Како што изјави пратеникот Зоран Илиоски, со ваквата стратегија Заев се надева дека ќе реши два проблеми.

ВМРО-ДПМНЕ: Приоритет на Заев е ставање на правосудните органи под негова контрола

Сител - 14.06.2017

Врвен приоритет на Зоран Заев е ставање на правосудните органи целосно под негова контрола. Затоа СДС веднаш отпочнаа со чекори кои водат кон брутална партизација на органите на прогонот, рече на денешната прес-конференција членот на ИК на ...

ВМРО-ДПМНЕ: Заев се обидува да го партизира обвинителството за да се спаси себеси

Фокус - 14.06.2017

На прес-конференција од партиското седиште, членот и пратеник на ВМРО-ДПМНЕ, Зоран Илиоски, ја прозва владејачката партија СДСМ за, како што рече, брутална партизација на органите на прогонот.

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ брутално го партизира обвинителството

Макфакс - 14.06.2017

На прес-конференција од партиското седиште, членот и пратеник на ВМРО-ДПМНЕ, Зоран Илиоски ја прозва владејачката партија СДСМ за, како што рече, брутална партизација на органите на прогонот.

ВМРО-ДПМНЕ: Приоритет на Заев е ставање на правосудните органи под негова контрола

А1 On - 14.06.2017

„Зоран Заев и владата предводена од СДС го покажаа своето вистинско лице. Врвен приоритет на Зоран Заев е ставање на правосудните органи целосно под негова контрола. Затоа СДС веднаш отпочнаа со чекори кои водат кон брутална партизација на органите ...

ВМРО-ДПМНЕ: СДС е партијата која што прогласуваше медиуми за политички непријатели

А1 On - 14.06.2017

ВМРО-ДПМНЕ со писмено соопштение реагира на соопштението на СДСМ во врска со затворањето на весникот Дневник. „СДС е партијата која најбрутално ги прогласуваше медиумите кои не им се под контрола за најголеми политички непријатели.

ВМРО-ДПМНЕ: Зоран Заев и владата предводена од СДС го покажаа своето вистинско лице

Канал5 - 14.06.2017

Зоран Заев и владата предводена од СДС го покажаа своето вистинско лице. Врвен приоритет на Зоран Заев е ставање на правосудните органи целосно под негова контрола,велат од ВМРО ДПМНЕ . Затоа СДС веднаш отпочнаа со чекори кои водат кон брутална ...

ВМРО-ДПМНЕ: СДС е партијата која прогласуваше медиуми за најголеми политички непријатели

Макфакс - 14.06.2017

ВМРО-ДПМНЕ вели СДС е партијата која најбрутално ги прогласуваше медиумите кои не им се под контрола за најголеми политички непријатели. „Сипматизери на СДС директно им се закануваа и физички ги напаѓаа новинарите чии ставови не им беа по нивни вкус ...

Илиоски: Операцијата што СДС ја прават во моментов е за да бидат стопирани сите случаи кои се водат против нив

Курир - 14.06.2017

Врвен приоритет на Зоран Заев е ставање на правосудните органи целосно под негова контрола. Затоа СДС веднаш отпочнаа со чекори кои водат кон брутална партизација на органите на прогонот, рече на денешната прес-конференција членот на ИК на ...

ВМРО-ДПМНЕ: Приоритет на Заев е ставање на правосудните органи под негова контрола...

Н.Македонија - 14.06.2017

ВМРО-ДПМНЕ: Приоритет на Заев е ставање на правосудните органи под негова контрола Врвен приоритет на Зоран Заев е ставање на правосудните органи целосно под негова контрола. Затоа СДС веднаш отпочнаа со чекори кои водат кон брутална партизација на ...

ВМРО-ДПМНЕ: Медиумите кои не се под контрола на Заев се најголеми непријатели на СДС

Курир - 14.06.2017

СДС е партијата која најбрутално ги прогласуваше медиумите кои не им се под контрола за најголеми политички непријатели, велат од ВМРО-ДПМНЕ. Во продолжение следува интегрален текст од реакцијата на ВМРО-ДПМНЕ.

ВМРО-ДПМНЕ: Врвен приоритет на Заев е ставање на правосудните органи целосно под негова контрола

Курир - 14.06.2017

Врвен приоритет на Зоран Заев е ставање на правосудните органи целосно под негова контрола. Затоа СДС веднаш отпочнаа со чекори кои водат кон брутална партизација на органите на прогонот. Со ваквата стратегија Заев се надева дека ќе реши два ...

ВМРО-ДПМНЕ: Приоритет на Заев е ставање на правосудните органи под негова контрола

Телевизија Нова - 14.06.2017

Врвен приоритет на Зоран Заев е ставање на правосудните органи целосно под негова контрола. Затоа СДС веднаш отпочнаа со чекори кои водат кон брутална партизација на органите на прогонот, рече на денешната прес-конференција членот на ИК на ...

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ брутално го партизира обвинителството

Точка - 14.06.2017

На прес-конференција од партиското седиште, членот и пратеник на ВМРО-ДПМНЕ, Зоран Илиоски, ја прозва владејачката партија СДСМ за, како што рече, брутална партизација на органите на прогонот.

ВМРО-ДПМНЕ: Приоритет на Заев е ставање на правосудните органи под негова контрола

Press24 - 14.06.2017

Врвен приоритет на Зоран Заев е ставање на правосудните органи целосно под негова контрола. Затоа СДС веднаш отпочнаа со чекори кои водат кон брутална партизација на органите на прогонот, рече на денешната прес-конференција членот на ИК на ...

Илиоски: Врвен приоритет за Заев е бруталната партизација на правосудството и полицијата

Нетпрес - 14.06.2017

Претставникот на ВМРО-ДПМНЕ истакна дека токму поради споменатите намери, еден од првите чекори на новата влада на СДСМ беше покренување на постапка на Републичкиот јавен обвинител Марко Зврлевски Врвен приоритет на Зоран Заев е ставање на ...

ВМРО-ДПМНЕ: Медиумите кои не се под контрола на Заев се најголеми непријатели на СДС

Република - 14.06.2017

„СДС е партијата која најбрутално ги прогласуваше медиумите кои не им се под контрола за најголеми политички непријатели, велат од ВМРО-ДПМНЕ. Според партијата, сипматизери на СДС директно им се заканувале и физички ги напаѓале новинарите чии ...

Илиоски: На Заев му пречи фактот дека ОЈО не потклекнуваше на политички притисоци

Мета - 14.06.2017

„СДС веднаш почна со чекори кои водат кон брутална партизација на органите на прогонот. Со ваквата стратегија Заев се надева дека ќе реши два проблеми. Првиот и најголем, да се спаси себеси и другите од раководството од одговорност за криминалот и ...

Правдата мора да биде еднаква за сите

Вечер - 14.06.2017

Врвен приоритет на Зоран Заев е ставање на правосудните органи целосно под негова контрола. Затоа СДС веднаш отпочнаа со чекори кои водат кон брутална партизација на органите на прогонот. Со ваквата стратегија Заев се надева дека ќе реши два ...

ВМРО-ДПМНЕ: На Заев му смета Зврлевски, дека не потклекнуваше под политички притисоци (ВИДЕО)

Стандард - 14.06.2017

„Зоран Заев и владата предводена од СДС го покажаа своето вистинско лице. Врвен приоритет на Зоран Заев е ставање на правосудните органи целосно под негова контрола. Затоа СДС веднаш отпочнаа со чекори кои водат кон брутална партизација на органите ...

ВМРО-ДПМНЕ: Медиумите кои не се под контрола на Заев се најголеми непријатели на СДС

Press24 - 14.06.2017

СДС е партијата која најбрутално ги прогласуваше медиумите кои не им се под контрола за најголеми политички непријатели, велат од ВМРО-ДПМНЕ. Во продолжение следува интегрален текст од реакцијата на ВМРО-ДПМНЕ.

ВМРО-ДПМНЕ: Медиумите кои не се под контрола на Заев се најголеми непријатели на СДС

Пулс24 - 14.06.2017

СДС е партијата која најбрутално ги прогласуваше медиумите кои не им се под контрола за најголеми политички непријатели, велат од ВМРО-ДПМНЕ. Во продолжение следува интегрален текст од реакцијата на ВМРО-ДПМНЕ.

Приоритет на Зоран Заев е ставање на правосудните органи целосно под негова контрола

Пулс24 - 14.06.2017

Врвен приоритет на Зоран Заев е ставање на правосудните органи целосно под негова контрола. Затоа СДС веднаш отпочнаа со чекори кои водат кон брутална партизација на органите на прогонот. Со ваквата стратегија Заев се надева дека ќе реши два ...

ВМРО-ДПМНЕ: Заминувањето на Заев во Брисел не треба да се сведе само на одмрзнување на препораката

24 Вести - 13.06.2017

Целта на патување на Зоран Заев во Брисел не смее да се сведе само на одмрзнување на препораката за отпочнување на преговорите за членство, се вели во денешното соопштение на ВМРО-ДПМНЕ. Македонија осум години по ред добиваше позитивна препорака за ...

ВМРО-ДПМНЕ: Заев пред граѓаните мора да испорача резултати

Нова ТВ - 13.06.2017

Целта на патувањето на Зоран Заев во Брисел не смее да се сведе само на одмрзнување на препораката за започнување на преговорите за членство, реагираат од опозициската ВМРО-ДПМНЕ на посетата на премиерот Зоран Заев во Брисел.

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ не смее да се обесхрабрува од повторувањето на грчките црвени линии

МКД - 13.06.2017

Целта на патувањето на Зоран Заев во Брисел не смее да се сведе само на одмрзнување на препораката за отпочнување на преговорите за членство. Република Македонија осум години по ред добиваше позитивна препорака за отпочнување на преговорите, која ...

ВМРО-ДПМНЕ: Граѓаните очекуваат членство во НАТО и ЕУ без да се задира во идентитетот

МРТ - 13.06.2017

Заев им вети на граѓаните брзо членство во ЕУ и нато, без да се задира во идентитетските прашања и без да се прават договори на штета на македонскиот народ и држава, стои во дописот. Посетата на Заев во Брисел не смее да се сведе само на одмрзнување ...

ВМРО-ДПМНЕ: Препораката од ЕУ беше условена поради политичката криза во која СДС ја втурна државата

Телеграф - 13.06.2017

Зоран Заев им вети на граѓаните брзо членство во ЕУ и во НАТО без да се задира во идентитетските прашања и без да се прават договори на штета на македонскиот народ и држава, нагласуваат од партијата Целта на патувањето на Зоран Заев во Брисел не ...

ВМРО-ДПМНЕ: Владата да го исполни ветувањето за брз влез во НАТО и ЕУ

Канал5 - 13.06.2017

Зоран Заев вети на граѓаните брзо членство во ЕУ и НАТО, без да се задира во идентитетските прашања и без да се прават договори на штета на македонскиот народ и држава. Граѓаните очекуваат ветувањата да бидат исполнети, а не да се намалуваат ...

ВМРО-ДПМНЕ: Граѓаните очекуваат членство во НАТО и ЕУ без промена на идентитетот

Сител - 13.06.2017

Зоран Заев вети на граѓаните брзо членство во ЕУ и НАТО, без да се задира во идентитетските прашања и без да се прават договори на штета на македонскиот народ и држава. Граѓаните очекуваат ветувањата да бидат исполнети, а не да се намалуваат ...

ВМРО-ДПМНЕ: Заев пред граѓаните мора да испорача резултати

Фокус - 13.06.2017

Целта на патувањето на Зоран Заев во Брисел не смее да се сведе само на одмрзнување на препораката за започнување на преговорите за членство, реагираат од опозициската ВМРО-ДПМНЕ на посетата на премиерот Заев во Брисел.

Мисли, па дај изјава

Вест - 13.06.2017

Целта на патувањето на Зоран Заев во Брисел не смее да се сведе само на одмрзнување на препораката за отпочнување на преговорите за членство. Република Македонија осум години по ред добиваше позитивна препорака за отпочнување на преговорите, која ...

ВМРО-ДПМНЕ: Заев вети брзо членство во ЕУ и НАТО, без да се задира во идентитетските прашања

А1 On - 13.06.2017

„Целта на патувањето на Зоран Заев во Брисел не смее да се сведе само на одмрзнување на препораката за отпочнување на преговорите за членство. Република Македонија осум години по ред добиваше позитивна препорака за отпочнување на преговорите, која ...

ВМРО-ДПМНЕ: Граѓаните очекуваат напредок и подобар стандард, а не стагнација

Курир - 13.06.2017

Целта на патувањето на Зоран Заев во Брисел не смее да се сведе само на одмрзнување на препораката за отпочнување на преговорите за членство. Република Македонија осум години по ред добиваше позитивна препорака за отпочнување на преговорите, која ...

ВМРО-ДПМНЕ: Препораката од ЕУ беше условена поради политичката криза во која СДС ја втурна државата

Вечер - 13.06.2017

Зоран Заев им вети на граѓаните брзо членство во ЕУ и во НАТО без да се задира во идентитетските прашања и без да се прават договори на штета на македонскиот народ и држава, нагласуваат од партијата Целта на патувањето на Зоран Заев во Брисел не ...

ВМРО-ДПМНЕ: Заев вети брзо членство во ЕУ и НАТО

Репортер - 13.06.2017

„Целта на патувањето на Зоран Заев во Брисел не смее да се сведе само на одмрзнување на препораката за отпочнување на преговорите за членство. Република Македонија осум години по ред добиваше позитивна препорака за отпочнување на преговорите, која ...

ВМРО-ДПМНЕ: Граѓаните очекуваат членство во НАТО и ЕУ без промена на идентитетот

Телевизија Нова - 13.06.2017

Зоран Заев вети на граѓаните брзо членство во ЕУ и НАТО, без да се задира во идентитетските прашања и без да се прават договори на штета на македонскиот народ и држава. Граѓаните очекуваат ветувањата да бидат исполнети, а не да се намалуваат ...

ВМРО-ДПМНЕ бара резултати од Заев

Локално - 13.06.2017

Целта на патувањето на Зоран Заев во Брисел не смее да се сведе само на одмрзнување на препораката за започнување на преговорите за членство, реагираат од опозициската ВМРО-ДПМНЕ на посетата на премиерот Зоран Заев во Брисел.

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ да не се обесхрабрува пред грчките црвени линии

Мета - 13.06.2017

Целта на патувањето во Брисел не смее да бидат само најави за разгледување на можностите за членство на Република Македонија во НАТО, туку мора да се испорачаат резултати, порача ВМРО-ДПМНЕ во утринското соопштение.

ВМРО-ДПМНЕ: Граѓаните очекуваат од Заев исполнување на ветувањата

Нетпрес - 13.06.2017

Целта на патувањето на Зоран Заев во Брисел не смее да се сведе само на одмрзнување на препораката за отпочнување на преговорите за членство, затоа што Република Македонија осум години по ред добиваше позитивна препорака за отпочнување на ...

СДСМ не смее да се обесхрабрува од повторувањето на грчките црвени линии

Пулс24 - 13.06.2017

Целта на патувањето на Зоран Заев во Брисел не смее да се сведе само на одмрзнување на препораката за отпочнување на преговорите за членство. Република Македонија осум години по ред добиваше позитивна препорака за отпочнување на преговорите, која ...

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ да го оствари ветеното

24 Вести - 12.06.2017

Oд ВМРО-ДПМНЕ се огласија преку партиско соопштение. Oттаму велат дека граѓаните на Република Македонија ја воочуваат разликата, а приоритет на ВМРО-ДПМНЕ отсекогаш биле реформите. „Сите очекуваат СДС да го оствари и ветувањето за брз влез во НАТО и ...

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ да почне да го реализира ветеното, а не да се однесува како опозиција

МКД - 12.06.2017

Владата на ВМРО-ДПМНЕ беше целосно фокусирана на создавање на подобра иднина за граѓаните на Република Македонија, а СДСМ почна со најави за уривање, блокирање и укинување, а граѓаните ја бараат ветената минимална плата од 16.000 денари и просечна ...

ВМРО-ДПМНЕ: Груевски се појавувал во суд кога бил уредно и навремено поканет

МКД - 12.06.2017

СЈО е продолжена рака на СДС и воопшто не изненадува тоа што Зоран Заев испраќа соопштенија и реакции во име на Катица Јанева, реагира ВМРО-ДПМНЕ на денешното соопштение од СДСМ . „Работењето на СЈО е целосно непрофесионално, необјективно и ...

ВМРО-ДПМНЕ: СЈО е продолжена рака на СДС

ТВ21 - 12.06.2017

СЈО е продолжена рака на СДС и воопшто не изненадува тоа што Зоран Заев испраќа соопштенија и реакции во име на Катица Јанева. Работењето на СЈО е целосно непрофесионално, необјективно и пристрасно, па затоа користи иста ПР служба со СДС, се вели во ...

ВМРО-ДПМНЕ: Невработеноста е на најниско ниво од осамостојувањето

А1 On - 12.06.2017

„Владата на ВМРО-ДПМНЕ беше целосно фокусирана на создавање на подобра иднина за граѓаните на Република Македонија. Најдобар доказ за тоа се новите работни места кои се отвараат. Според Заводот за статистика во Република Македонија вработени се ...

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ да престане да се однесува како опозиција

Телеграф - 12.06.2017

Партијата треба да престане да се однесува како да е опозиција и да почне да го реализира она што им го вети на граѓаните, велат од ВМРО-ДПМНЕ Владата на ВМРО-ДПМНЕ беше посветена на реформи и мерки за подобрување на стандардот на граѓаните, за ...

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ да престане да се однесува како опозиција

Канал5 - 12.06.2017

Владата на ВМРО-ДПМНЕ беше посветена на реформи и мерки за подобрување на стандардот на граѓаните, за разлика од владата на СДСМ која, како што велат, уште од првиот ден започнала со спроведување на антиреформи и креирање на црна пропаганда против ...

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ да престане да се однесува како опозиција

Сител - 12.06.2017

Владата на ВМРО-ДПМНЕ беше посветена на реформи и мерки за подобрување на стандардот на граѓаните, за разлика од владата на СДСМ која, како што велат, уште од првиот ден започнала со спроведување на антиреформи и креирање на црна пропаганда против ...

ВМРО-ДПМНЕ: СДС да почне да го реализира ветеното

МРТ - 12.06.2017

Според партијата, без разлика на повторувањето на грчките црвени линии од шефот на грчката дипломатија Никос Коѕијас, СДС има обврска да не ги повтори грешките со изневерените очекувања како при ветувањето за по еден вработен од секое семејство.

ВМРО-ДПМНЕ: СДС започна со најави за уривање, блокирање и укинување

Фокус - 12.06.2017

„Владата на ВМРО-ДПМНЕ беше целосно фокусирана на создавање на подобра иднина за граѓаните на Република Македонија. Најдобар доказ за тоа се новите работни места кои се отвараат. Според Заводот за статистика во Република Македонија вработени се ...

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ да престане да се однесува како опозиција

Идивиди - 12.06.2017

Скопје, 12 јуни 2017 (МИА) - Владата на ВМРО-ДПМНЕ беше посветена на реформи и мерки за подобрување на стандардот на граѓаните, за разлика од владата на СДСМ која, како што велат, уште од првиот ден започнала со спроведување на антиреформи и ...

ВМРО-ДПМНЕ сака прием во НАТО без штетни договори за Македонија

Макфакс - 12.06.2017

ВМРО-ДПМНЕ потсети денес дека новата влада предводена од СДСМ треба да го оствари ветувањето за брз прием во ЕУ и НАТО без притоа да се задира во идентитетските прашања и без да се прават договори на штета на македонскиот народ.

ВМРО-ДПМНЕ: Работењето на СЈО е непрофесионално, необјективно и пристрасно

А1 On - 12.06.2017

ВМРО-ДПМНЕ со писмено соопштение реагира на соопштението на СДСМ. „СЈО е продолжена рака на СДС и воопшто не изненадува тоа што Зоран Заев испраќа соопштенија и реакции во име на Катица Јанева.

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ праќа соопштенија и реакции во име на СЈО

Канал5 - 12.06.2017

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ уредно се појавувал на сите судски рочишта во кои што бил уредно и навремено поканет, велат од ВМРО-ДПМНЕ во пишаната реакција на денешното соопштение на СДСМ во кое побараа од поранешниот премиер Груевски „наместо да ...

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ праќа соопштенија и реакции во име на СЈО

Сител - 12.06.2017

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ уредно се појавувал на сите судски рочишта во кои што бил уредно и навремено поканет, велат од ВМРО-ДПМНЕ во пишаната реакција на денешното соопштение на СДСМ во кое побараа од поранешниот премиер Груевски „наместо да ...

Реакција на ВМРО-ДПМНЕ: СЈО работи непрофесионално, необјективно и пристрасно

Фокус - 12.06.2017

По соопштението на СДСМ, каде беше упатена порака до поранешниот премиер Груевски, да одговара за своите постапки и да се појави на распит во Специјалното јавно обвинителство, од ВМРО-ДПНЕ излегоа со реакции.

ВМРО-ДПМНЕ: Народот нема корист од ветувањата на СДС се додека се однесуваат како опозиција

А1 On - 12.06.2017

„Народот нема никаква корист од ветувањата дадени од СДС се додека таа партија не престане да се однесува како опозиција. Народот очекува конкретни проекти и исполнување на предизборните ветувања.

ВМРО-ДПМНЕ: Народот нема никаква корист од ветувањата дадени од СДС

Макфакс - 12.06.2017

ВМРО-ДПМНЕ посочува дека народот нема никаква корист од ветувањата дадени од СДС се додека таа партија не престане да се однесува како опозиција. „Народот очекува конкретни проекти и исполнување на предизборните ветувања.

ВМРО-ДПМНЕ: Граѓаните очекуваат владата да го реализира ветеното членство во ЕУ и НАТО

А1 On - 12.06.2017

„Граѓаните очекуваат од Владата на СДС да се однесува одговорно и да започне со реализација на тоа што го ветуваше, а не да продолжи да глуми опозиција. СДС вети брзо членство на Република Македонија во ЕУ и НАТО без да се задира во идентитетските ...

ВМРО-ДПМНЕ: Нема ништо незаконско во финансирањето на партијата

Либертас - 12.06.2017

ВМРО-ДПМНЕ реагираше на текстот Нова: Случај „Талир“ – Груевски бил „мозокот“, а Рангелова оперативецот : ВМРО-ДПМНЕ најостро ги демантира политичките нарачки кои ги одработува novatv.mk. Тие може да се третираат како се друго, освен како ...

ВМРО-ДПМНЕ: Народот нема никаква корист од ветувањата дадени од СДС

Вест - 12.06.2017

ВМРО-ДПМНЕ посочува дека народот нема никаква корист од ветувањата дадени од СДС се додека таа партија не престане да се однесува како опозиција. Народот очекува конкретни проекти и исполнување на предизборните ветувања.

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ да престане да се однесува како опозиција

Курир - 12.06.2017

Владата на ВМРО-ДПМНЕ беше посветена на реформи и мерки за подобрување на стандардот на граѓаните, за разлика од владата на СДСМ која, како што велат, уште од првиот ден започнала со спроведување на антиреформи и креирање на црна пропаганда против ...

ВМРО-ДПМНЕ: СЈО е продолжена рака на СДС и воопшто не изненадува тоа што Заев испраќа соопштенија и реакции во име на ...

Курир - 12.06.2017

СЈО е продолжена рака на СДС и воопшто не изненадува тоа што Зоран Заев испраќа соопштенија и реакции во име на Катица Јанева, велат од ВМРО-ДПМНЕ. Во продолжение следува интегрален текст од реакцијата на ВМРО-ДПМНЕ.

ВМРО-ДПМНЕ: СЈО изнесе невистини кои медиумите под контрола на СДС сега ги злоупотребуваат

Курир - 12.06.2017

ВМРО-ДПМНЕ најостро ги демантира политичките нарачки кои ги одработува novatv.mk, се вели во демантот на партијата на вест објавена на порталот novatv.mk “Случај „Талир“: Груевски бил „мозокот“, а Рангелова оперативецот”.

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ да престане да се однесува како опозиција

Телевизија Нова - 12.06.2017

Владата на ВМРО-ДПМНЕ беше посветена на реформи и мерки за подобрување на стандардот на граѓаните, за разлика од владата на СДСМ која, како што велат, уште од првиот ден започнала со спроведување на антиреформи и креирање на црна пропаганда против ...

ВМРО-ДПМНЕ: Преговори за името без да се задира во идентитетот

Мета - 12.06.2017

Сите очекуваат СДС да го оствари и ветувањето за брз влез во НАТО и ЕУ без притоа да се задира во идентитетските прашања и да се прават договори на штета на македонскиот народ. Без разлика на повторувањето на грчките црвени линии од страна на шефот ...

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ да престане да се однесува како опозиција

Локално - 12.06.2017

– Владата на ВМРО-ДПМНЕ беше посветена на реформи и мерки за подобрување на стандардот на граѓаните, за разлика од владата на СДСМ која, како што велат, уште од првиот ден започнала со спроведување на антиреформи и креирање на црна пропаганда против ...

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ да престане да се однесува како опозиција

Вечер - 12.06.2017

Владата на ВМРО-ДПМНЕ беше посветена на реформи и мерки за подобрување на стандардот на граѓаните, за разлика од владата на СДСМ која, како што велат, уште од првиот ден започнала со спроведување на антиреформи и креирање на црна пропаганда против ...

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ да престане да се однесува како опозиција

Репортер - 12.06.2017

Владата на ВМРО-ДПМНЕ беше посветена на реформи и мерки за подобрување на стандардот на граѓаните, за разлика од владата на СДСМ која, како што велат, уште од првиот ден започнала со спроведување на антиреформи и креирање на црна пропаганда против ...

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ да престане да се однесува како опозиција

Нетпрес - 12.06.2017

Владата на ВМРО-ДПМНЕ беше посветена на реформи и мерки за подобрување на стандардот на граѓаните, за разлика од владата на СДСМ која, како што велат, уште од првиот ден започнала со спроведување на антиреформи и креирање на црна пропаганда против ...

ВМРО-ДПМНЕ сака прием во НАТО без штетни договори за Македонија

Точка - 12.06.2017

ВМРО-ДПМНЕ потсети денеска дека новата влада предводена од СДСМ треба да го оствари ветувањето за брз прием во ЕУ и НАТО без притоа да се задира во идентитетските прашања и без да се прават договори на штета на македонскиот народ.

ВМРО-ДПМНЕ: Не изненадува тоа што Заев испраќа соопштенија и реакции во име на Јанева

Нетпрес - 12.06.2017

Специјалното јавно обвинителство (СЈО) работи како продолжена рака на СДСМ и воопшто не претставува изненадување тоа што нивниот челник Зоран Заев испраќа соопштенија и реакции во име на обвинителката Катица Јанева, велат од ВМРО-ДПМНЕ.

ВМРО-ДПМНЕ: СЈО е продолжена рака на СДС

Стандард - 12.06.2017

„СЈО е продолжена рака на СДС и воопшто не изненадува тоа што Зоран Заев испраќа соопштенија и реакции во име на Катица Јанева. Работењето на СЈО е целосно непрофесионално, необјективно и пристрасно, па затоа користи иста ПР служба со СДС“, ...

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ праќа соопштенија и реакции во име на СЈО

Телевизија Нова - 12.06.2017

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ уредно се појавувал на сите судски рочишта во кои што бил уредно и навремено поканет, велат од ВМРО-ДПМНЕ во пишаната реакција на денешното соопштение на СДСМ во кое побараа од поранешниот премиер Груевски „наместо да ...

ВМРО-ДПМНЕ: Нè изненадува тоа што Заев испраќа соопштенија и реакции во име на Јанева

Точка - 12.06.2017

Специјалното јавно обвинителство (СЈО) работи како продолжена рака на СДСМ и воопшто не претставува изненадување тоа што нивниот челник Зоран Заев испраќа соопштенија и реакции во име на обвинителката Катица Јанева, велат од ВМРО-ДПМНЕ.

ВМРО-ДПМНЕ: Народот нема корист од ветувањата на СДС

Репортер - 12.06.2017

„Народот нема никаква корист од ветувањата дадени од СДС се додека таа партија не престане да се однесува како опозиција. Народот очекува конкретни проекти и исполнување на предизборните ветувања.

ВМРО-ДПМНЕ: ВМРО-ДПМНЕ ќе продолжи активно да работи, да лобира и да инсистира Република Македонија да стане член на ЕУ ...

Press24 - 12.06.2017

Граѓаните очекуваат од Владата на СДС да се однесува одговорно и да започне со реализација на тоа што го ветуваше, а не да продолжи да глуми опозиција. СДС вети брзо членство на Република Македонија во ЕУ и НАТО без да се задира во идентитетските ...

ВМРО-ДПМНЕ најостро ги демантира политичките нарачки кои ги одработува novatv.mk.

Press24 - 12.06.2017

ВМРО-ДПМНЕ најостро ги демантира политичките нарачки кои ги одработува novatv.mk. Тие може да се третираат како се друго, освен како професионален новинарски текст. Ниту Претеседателот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски е „мозокот“, ниту претесдателката ...

ВМРО-ДПМНЕ: СЈО изнесе невистини кои медиумите под контрола на СДС сега ги злоупотребуваат

Нетпрес - 12.06.2017

ВМРО-ДПМНЕ најостро ги демантира политичките нарачки кои ги одработува novatv.mk, се вели во демантот на партијата на вест објавена на порталот novatv.mk “Случај „Талир“: Груевски бил „мозокот“, а Рангелова оперативецот” и наведува дека таквите ...

ВМРО- ДПМНЕ: СДСМ да престане да се однесува како опозиција

Пулс24 - 12.06.2017

Владата на ВМРО-ДПМНЕ беше посветена на реформи и мерки за подобрување на стандардот на граѓаните, за разлика од владата на СДСМ која, како што велат, уште од првиот ден започнала со спроведување на антиреформи и креирање на црна пропаганда против ...

СЈО е продолжена рака на СДС и воопшто не изненадува тоа што Заев испраќа соопштенија и реакции во име на Јанева

Пулс24 - 12.06.2017

СЈО е продолжена рака на СДС и воопшто не изненадува тоа што Зоран Заев испраќа соопштенија и реакции во име на Катица Јанева, велат од ВМРО-ДПМНЕ. Работењето на СЈО е целосно непрофесионално, необјективно и пристрасно, па затоа користи иста ПР ...

ВМРО-ДПМНЕ: ВМРО-ДПМНЕ ќе продолжи активно да работи, да лобира и да инсистира Република Македонија да стане член на ЕУ ...

Пулс24 - 12.06.2017

Граѓаните очекуваат од Владата на СДС да се однесува одговорно и да започне со реализација на тоа што го ветуваше, а не да продолжи да глуми опозиција. СДС вети брзо членство на Република Македонија во ЕУ и НАТО без да се задира во идентитетските ...

ВМРО-ДПМНЕ најостро ги демантира политичките нарачки кои ги одработува новатв.мк

Пулс24 - 12.06.2017

ВМРО-ДПМНЕ најостро ги демантира политичките нарачки кои ги одработува novatv.mk. Тие може да се третираат како се друго, освен како професионален новинарски текст. Ниту Претеседателот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски е „мозокот“, ниту претесдателката ...