TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ДИ, ФРЧКО, ДИИИИИ!

Вест - 26.01.2002

ЕВТИНИ ПРИКАЗНИ - Билјана Секуловска ПОЖУРИТЕ, КОЊИ МОИ, МОЈА ОКА ДВА Брат Љубе, попознат како Љубе Факинг Бошковски, неделава доби ингениозна идеја. Полициските коњи ги даде на лицитација и ги прекрсти од Севда, Тина и Спиритус во Фрчко 1, 2 и 3.

Љубе ќе ги распродава и сликите на Фрчко!

Дневник - 26.01.2002

НАЈАВЕНА НОВА АУКЦИЈА Повеќе од илјада графики, платна и скулптури од збирката на МВР наскоро ќе бидат предмет на голема аукција што ќе ја организира министерот за внатрешни работи Љубе Бошковски. "Дневник" дознава дека Бошковски решил да организира "генерално чистење и проветрување" на МВР од сите ...

Коњите "Фрчко" не ги продава Љубе, туку Ганка

Вест - 22.01.2002

ОДМАЗДАТА КОН НЕЗАВИСНИОТ ИНТЕЛЕКТУАЛЕЦ ПОРАДИ ДРУЖЕЊЕТО СО ДОСТА ПРОДОЛЖУВА Коњите Фрчко еден, два и три, што вчера се лицитираа само во присуство на оние што оставиле капар, не ги продава МВР, туку коњичкиот клуб "Илинден", сопственост на Министерството за култура.

Политичка лицитација во Коњичкиот клуб "Илинден" во Скопје

Утрински - 22.01.2002

Трите полициски коњи од англиска полукрвна раса - Спиритус, Тина и Севда (употребени во политичките пресметки во државниот врв под имињата Фрчко 1, Фрчко 2 и Фрчко 3) на вчерашната лицитација, организирана од Коњичкиот клуб ?Илинден° во Скопје, се продадоа за 9.000 евра.

"Коњите на Фрчко" продадени по багателни цени

Дневник - 22.01.2002

НА ВЧЕРАШНАТА ЛИЦИТАЦИЈА Од лицитацијата се собрани вкупно 9.000 евра, кои ќе бидат наменети за поправка на прокиснатите бараки во студентскиот дом "Невена Георгиева-Дуња" Коњичкиот клуб "Илинден" од Скопје вчера продаде три од вкупно 21 расен коњ, кои ги доби како подарок од Министерството за ...

Тајна лицитација за ергелата на МВР

А1 - 21.01.2002

Од денеска ергелата на МВР составена од 21 расно грло е предадена на користење на државниот спортски клуб за коњички спортови „Хиподром“. Со примопредавањето на, како што се вели во одлуката на владата од 11 декември, основните средства за работа на полицијата, коњите, официјално престана со работа ...

Фрчко на распродажба

Вест - 21.01.2002

ДЕНЕС НА ХИПОДРОМОТ ВО СКОПЈЕ Три од коњите што Фрчкоски ги купи за полицијата во времето на министерувањето во Внатрешни работи, Доста Димовска му ги даде на Хиподром. Сега истите коњи, но во истрошена и ќопава состојба, се крстени од аук Претпладнево на скопскиот Хиподром ќе се прави аукција на ...

И "коњите на Фрчко" во трка

Дневник - 21.01.2002

бескрупулозна пресметка За бескрупулозноста на политичката пресметка во државниот врв врвот сведочи и еден пикантен детаљ - контроверзниот спот на МТВ и на Сител, во кој се рекламира аукциската продажба на три поранешни полициски коњи, наводно под прекарите Фрчко 1, 2 и 3.