TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Живеј Здраво

9 зеленчуци со највисока содржина на протеини

Живеј Здраво - пред: 12 часа

Протеините придонесуваат за одржување и раст на мускулната маса. Но освен тоа, протеините може да се наречат градежни блокови на животот. Всушност, сите клетки, сите ткива и сите органски системи во нашето тело содржат протеини.

4 поврзани вести »

Намалена смртноста на новороденчињата во Македонија

Живеј Здраво - пред: 18 часа

Од 26 на 17 проценти е намалена смртноста на новороденчињата во првите шест месеци од годинава во однос на истиот период минатата година. Македонија во моментов има регионален рекорд на преживеано новороденче родено во 23. недела и три дена.

27 поврзани вести »