TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Top Tweets - 24h
Денес во разговор се потсетив на легендарниот интернационален мајстор Ристо Ничевски. Почина исклучително шаховски во Ереван, 1996 година коментирајќи ја Шаховската Олимпијада.
Во прилог е линк од неговата партија против Боби Фишер во Скопје, 1967.
https://t.co/WRhfzaxtk0 https://t.co/UqMfVF5Zmz
12ReTweets53Favorites·Details
Некој у влада стварно мрзи винили
6ReTweets14Favorites·Details
осамна ден , небото е чисто
мене ми се смееш , отвараш очи
твојата насмевк како сонце сјае
и јас веќе не се сеќавам на ноќта ...
6ReTweets12Favorites·Details
А сега е време за убави нешта. 14 часот клик https://t.co/wl6DO8qdpf
8ReTweets8Favorites·Details
Ако некој ми поклони нешто вакво после канцер дијагноза ќе умрам за пола саат https://t.co/iYnqIUbimt
8ReTweets40Favorites·Details
Супер е времево ако си дождовен црв.
5ReTweets32Favorites·Details
Реакција на денешното соопштение на СДСМ за проектот “Скопје 2014”

Amor fati (љубов во сопствената судбина) е можеби спасот за поединците од водството на СДСМ кој ќе им донесе внатрешен мир. https://t.co/tXYBhCuKMd
12ReTweets37Favorites·Details
16ReTweets190Favorites·Details
Духовниот човек е над секоја твар, а сепак, чудесно вткаен во неа со невидливи нишки. Тој постојано твори светлосни мостови со светот, дури и кога нам ни изгледа дека е длабоко осамен. И кога е отсутен, неговото присуство не' вдахнува и крепи...
*посветено 💝
14ReTweets24Favorites·Details