TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

КраФТ @kraft_mk
#reach: 17063   ( 500rd )
#followers: 2156   ( 2068th )
🇲🇰@SPendarovski :

- Поради активни антидржавни кампањи да се забрани влез на лица поради дејства против🇲🇰;

- Структури од 🇧🇬 се мобилизирани, логистички и финансиски за организирано доаѓање.

- Одбележувањето на раѓањето на Делчев на 4-ти, е настан од висок безбедносен ризик.
9ReTweets16Favorites·Details
Оштетеноста на нашето општеството била отсекогаш лесно мерлива и согледлива како и последиците од изложеноста на насилство и (не)способноста да тоа се препознае и осуди, наместо култивира.

Детектор виа Ипис.
🗓️од 23 до 26 декември;
☎️ 1119 испитаници. https://t.co/rbvqcPTCG8
5ReTweets27Favorites·Details
Ретко. Се случува некој да излезе, но ретко
- Дупката не бира. https://t.co/XbPfL0KLFL
5ReTweets14Favorites·Details
Течен гас за 🇲🇰 од 🇹🇷 виа ТБП. https://t.co/02vpvGBNEV
2ReTweets9Favorites·Details
[email protected]_km
Со ова темпо во Кина наскоро нема да останат ни 10м2.

- Ненабљудуван простор но воедно и простор вон опсегот и доменот на автономните извршни одлуки на соодветен пратечки АИ модул. https://t.co/HnM98XlJLT
0ReTweets1Favorites·Details
0ReTweets1Favorites·Details
[email protected]_mk
Последната непозната - откриена.
- Oд Советникот на американскиот Стејт департмент Дерек Шолет.
https://t.co/Va84SXa77O
0ReTweets0Favorites·Details
[email protected]_mk
About ASM:

- It would *not* add a new layer of executive and legislative power;
- Based on Ahtisaari proposal;
- Not monoethnic.
- Well *within* the structure of Kosovo’s legal framework.

https://t.co/OIVt1MdgdX
0ReTweets0Favorites·Details
[email protected]_mk
Амбасадата на 🇺🇸 во 🇽🇰 ќе огранизира средба за заедницата на српски општини.

🇽🇰Курти е засега непоканет.

*Виа @realChrisDolan1
0ReTweets0Favorites·Details
0ReTweets0Favorites·Details
[email protected]_mk
🌐ЕСП: Белгиските судови не можат да одбијат екстрадиција на каталонските политички лидери само поради вербата дека шпанскиот врховен суд нема јурисдикција правно да посега по индивидуи.
https://t.co/Ec9EMO8YT0
0ReTweets0Favorites·Details
[email protected]_mk

🌐ЕСП: Одбивање на европско барање за екстрадиција може да има (само) во (исклучителни) случаи кога белгиските судови ќе утврдат генерални или системски недостатоци при шпанските судови.
0ReTweets0Favorites·Details
Најчесто разговара со:
#Name@Nick#дискусии