TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Мимикрија @majaspasovska1
#reach: 92750   ( 2nd )
#followers: 18147   ( 29th )
Ќе го воскреснеш своето постоење низ различноста.
Ќе прогледаш со душа.
Ќе гушнеш со зборови.
Ќе насликаш насмевки.
Не ја наведнувај главата пред оние кои судат.
Не го сокривај сјајот пред оние кои не гледаат.
Не замолчувај пред оние кои не разбираат
Затоа што ти...
Љубов си. https://t.co/PgCDoWjXQC
33ReTweets238Favorites·Details
И добрите луѓе имаат граница.
Те бришат...кога им плукаш по добрината.
38ReTweets160Favorites·Details
Кај што љубиш...Не лажи!
35ReTweets152Favorites·Details
Не те лажеле тебе.
Се лажеле себе...неумеејќи да се соочат со сопствената вистина.
33ReTweets130Favorites·Details
Кога не знаеш како...
Е баш вака се кажува- мутаво, слатко, искрено, кратко и јасно. https://t.co/oJD7hHt3Is
31ReTweets124Favorites·Details
Го живееш животот за себе.
Не за- Што ќе речат луѓето?!
Не за- Ама...
За себе.
За кога еден ден ќе се завртиш, да знаеш дека среќата не си ја пропуштил.
За себе.
31ReTweets117Favorites·Details
Луѓето се борат само за нештата и луѓето кои ги сакаат.
Сфати го тоа.
Ако не си желба...
Немој да дозволиш да си нечија утеха.
Таму има многу несреќа.
29ReTweets123Favorites·Details
На твојот пат..
Ќе сретнеш луѓе на кои им требаш.
Ќе сретнеш и такви кои ти требаат.
Некој ќе чекори со тебе додека не стигне до својата цел.
Некој ќе се откаже.
Има и од оние што ќе ги разминеш
И такви со кои ќе останеш
Ама, патот е твој.
Сѐ што носи
Ти помага да се пронајдеш. https://t.co/jPQgi8Qeho
31ReTweets114Favorites·Details
Не си играј со трпение на добар човек.
Те остава да види до каде ти е границата.
На крај...
Ти го губиш човекот...ама и "играта".
30ReTweets117Favorites·Details
Луѓето кои се трудат да те насмевнат во твоето најтешко и да ти помогнат во твоето најлошо...ти ги праќа универзумот.
Не си играј со нив.
Поминале низ пекол да ја научат силата на близината.
Чувај ги.
32ReTweets109Favorites·Details
Постојат жени кои ги почитуваш, возвишуваш, им подаруваш насмевки, денови...
И постои една жена на која животот и го должиш. И ја должиш својата маленкост и секоја своја големина. Затоа што ти ги врежала храброста и доблеста да си човек, покрај секоја суровост во светот.
24ReTweets139Favorites·Details
Некои те убедуваат дека постои среќа.
А некои...
Те фаќаат за рака и ти ја покажуваат.
Луѓе.
27ReTweets127Favorites·Details
Големите души преживеале потоп.
Не може да ги запре мало невреме.
27ReTweets111Favorites·Details
Да разочараш некој што ти верува...
Тоа ја создава најголемата далечина.
Нема враќање од таму.
25ReTweets114Favorites·Details
Не можат сите да ја издржат твојата сила.
Некогаш, ги потсетува на нивните слабости.
Тогаш се раѓа зависта.
28ReTweets97Favorites·Details
Ги сакам оние со кои мирот е мир.
Свои, тивки...а сепак доволно силни да го поместат светот за љубов.
Сакам чуда од луѓе.
А постојат.
26ReTweets98Favorites·Details
Ќе се изгориш еднаш со лагата.
Па секогаш ќе дуваш...и на она што е вистина.
27ReTweets91Favorites·Details
Колку и да сме силни...
На сите ни е потребен некој што ќе верува во нас.
Дури...и кога цел свет ќе нѐ оттурне.
23ReTweets106Favorites·Details
Сакаш?- Ок.
Не сакаш?- И тоа е ок.
Само, не врти од околу.
Не давај лажна надеж.
Луѓето имаат време...
Ама не им е за залудно трошење.
21ReTweets111Favorites·Details
Допри без да пипнеш.
Па зборувај ми...за нежности.
19ReTweets116Favorites·Details
Најчесто разговара со:
#Name@Nick#дискусии
1Читателкатаprofesorkata685
2Onepredraggorgevic5
3Exploredexploared4
4Снајперскиsnajperist13
5Aleks.T.S.ursusactros3
6ЅВЕЗДА💫theredhair43
7Morticia Addamssmrtisa3
8Полтрол he/heneznajach2
9Безг Решенsvtalalaj2
10декиtato_deki2