TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Македонски непокор @mnepokor
#reach: 20550   ( 964th )
#followers: 1489   ( 3047th )
30 СЕПТЕМВРИ - ДЕН НА МАКЕДОНСКИОТ НЕПОКОР!

Македонски празници:
2 Август - Ден на државноста на Македонија!
10 Август - Светски ден на Семакедонското помирување и обединување!
11 Август - Ден на Македонското знаме - државно знаме.
8 Септември - Ден на независноста на Македонија https://t.co/VVH1EBoVa4
20ReTweets46Favorites·Details
Вапцаров и Попов. Македонски бесмртни великани.

„Беснееја на македонската земја разни господари. Срби, Турци, Грци, Бугари..
Тогаш, од македонската нива сите тие береа. До денеска само на еден правото не го признаа.
https://t.co/FSWLCdWoHd https://t.co/3zoNBaST0J
7ReTweets31Favorites·Details
Да го одбележиме денот во што поголем број!

Во слободна Македонија овој ден ќе биде предложен за национален празник.

https://t.co/oUr5X9n55J https://t.co/NHeNlr4Eij
9ReTweets19Favorites·Details
не гласаа за “членство на Македонија во Европската Унија и НАТО Алијансата и не гласаа за Спогодбата Димитров-Коѕиас од 17 јуни 2018“ за промена на името на државата Македонија и идентитетот на Македонскиот народ!)

#НикогашС̶е̶в̶е̶р̶н̶а̶
#МакедонијаВечна
https://t.co/CO8r0x32td
7ReTweets13Favorites·Details
30 Септември - Ден на Македонскиот непокор!

(На референдумот одржан на 30 септември 2018 година, и покрај сите притисоци од домашните врховисти и колаборационисти и странските мешетари, речиси две третини од вкупниот број запишани избирачи, Македонци по род и државјанство, https://t.co/IKqYxUd0uy
7ReTweets17Favorites·Details
...Кој ги инспирира настојувањата да се избрише македонското сознание, македонското име,- да не го признаваат правото на македонскиот народ да биде господар и чувар на својата родна земја?... Кој ги поттикнува нивните свирепи мерки, нивното цврсто решение?
6ReTweets10Favorites·Details
Тоа е денот каде јасно, недвосмислено одбивме да менуваме име за влез во НАТО и ЕУ.

https://t.co/EKu7ulOcjl
6ReTweets15Favorites·Details
БУГАРИЈА - ОКУПАТОРОТ НА МАКЕДОНИЈА

Баба лаже, рог не!
Бугарските историчари јавно признаваат дека Бугарија била окупатор на Македонија и Тракија, Бугарија извршила анексија на Македонија,

https://t.co/4EdR9c1qq0 https://t.co/e8ZtYtA7uE
4ReTweets4Favorites·Details
Кој ги поддржува и оправдува нивните настојувања-плен на угнетување да бидат нивните славјански браќа?”

(Извор: Антон Попов „Дневник“, Млада Македонија, 1938 г.).

https://t.co/FSWLCdWoHd..
5ReTweets9Favorites·Details
И после 130 години од формирањето на Македонската револуционерна организација во Солун, и после 120 години од Илинденското востание, и после 110 години од Балканските војни, чудо е кои врховисти и колаборационисти се уште виреат во Македонија.
4ReTweets5Favorites·Details
А, кога и да е, мора да завршат со доживотен затвор во Идризово и конфискација на нивниот личен имот и имотот на членовите на нивните семејства дома и во светот!
3ReTweets4Favorites·Details
Одродената банда на Драги Ѓоргиев во злосторничко здружение со марионетската Влада врши најтешко кривично дело велепредавство, геноцид врз Македонскиот народ и злосторство против човештвото кое не застарува!
3ReTweets4Favorites·Details
освен одродената банда на Драги Ѓоргиев кои за пусти пари пишуваат нова политичка историја на Македонија и Македонскиот народ.

https://t.co/4po4pxbM4I
3ReTweets2Favorites·Details
Љубомир Фрчкоски на 19 мај 2009 година, пред да прејде самиот на страната на квислинзите рече: “Македонија е премногу толерантна спрема своите вантрешни квислинзи, кои отворено работат за грчките интереси, па и не го кријат тоа!“
2ReTweets4Favorites·Details
И затоа казната не им бега... Кога и да е... Правдата е бавна ама незаборавна... Кога и да е...

Никогаш северна, само Македонија вечна од исконот до бескрајот!
2ReTweets4Favorites·Details
Шарлатанот Зоран Заев, премиер на Македонија, ќе остане синоним за новиот квислинг во Европа, врховист и колаборационист, човек кој го смени името на државата Македонија и идентитетот на Македонскиот народ! Нема да избега од судот на народот, историјата и правдата!
2ReTweets3Favorites·Details
Видкун Квислинг е поранешен норвешки премиер и соработник со Хитлер за време на Втората светска војна. “Квислинг“ денес е синоним за велепредавство и колаборационизам, соработник на окупаторот и непријателот против сопствената држава и народ!
2ReTweets2Favorites·Details
Најчесто разговара со:
#Name@Nick#дискусии