TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Monihris @monihris3
#reach: 75824   ( 213rd )
#followers: 6051   ( 460rd )
#1
“Големата слика може да ја види само оној, што излегол од рамката.“
50ReTweets109Favorites·Details
#2
„Повеќето луѓе не слушаат со намера да разберат; тие слушаат со намера да возвратат“
43ReTweets106Favorites·Details
#3
И на нељубовта, со љубов се враќа...Немој после, не сте знаеле 😘
35ReTweets100Favorites·Details
#4
“Некои луѓе, за чудо, посебно се расположени да дебатираат за проблеми кои, најчесто несвесно, со својот живот и ги предизвикуваат.“
36ReTweets63Favorites·Details
#5
“Благородниот човек ја разбира правилноста, а малиот човек ја разбира користа.“
33ReTweets78Favorites·Details
#6
“На тој кој ги знае сите одговори не му биле поставени сите прашања .“
30ReTweets88Favorites·Details
#7
Погледни подалеку од изгледот и ќе видиш чудесни нешта - кротки луѓе а изгледаат жестоко, скоцкани однадвор а скршени однатре, збрчкани лица а сјајни души....
31ReTweets76Favorites·Details
#8
Само таму, кај што вистински ќе се дадеме, ќе оставиме траги... Во нечие срце, на пример 😘
31ReTweets71Favorites·Details
#9
„Светот ги крши сите, но во крајна линија излегува дека некои се појаки на скршените места.“
29ReTweets78Favorites·Details
#10
Светот се темели на Љубовта, ако ја отфрлиме, ги разнишуваме темелите и се самоосудуваме на хаос и бесмислено скитање во празно...
30ReTweets68Favorites·Details
#11
„Нема ништо полесно од уништувањето на внатрешната слобода на човекот во име на надворешната слобода.“
30ReTweets66Favorites·Details
#12
“Успехот ти носи многу работи, но не и она чувство на длабока среќа кое ти го дава љубовта.“
28ReTweets82Favorites·Details
#13
“Малите херои ги победуваат своите непријатели. Големите херои се победуваат себеси.“
* ај да се сјуначам и јас 😘
27ReTweets77Favorites·Details
#14
„Ни рибата не влегува во неволји додека ја држи устата затворена“😘
25ReTweets78Favorites·Details
#15
Од луѓе, оние што ќе те научат дека животот не е игра, туку борба, па ќе ти стане - игра 😘
24ReTweets70Favorites·Details
#16
"Кога ќе започне невреме, грмотевици, борба или дожд, сите птици се оддалечуваат и чекаат да помине невремето. Сите, освен орелот. Орелот се искачува над облаците и го продолжува летот... "
25ReTweets55Favorites·Details
#17
Ако совеста ни беше кормилар, многу повешто ќе пловевме низ бурите ...
26ReTweets50Favorites·Details
#18
"Ne želim da imam tačku gledišta, želim da imam pogled."
23ReTweets51Favorites·Details
#19
“Душата на Вселената е Љубов.“
*а ние си ги вадиме очите, па нормално дека нема ни Љ да видиме 😢
23ReTweets49Favorites·Details
#20
“Книгите за здравје читајте ги многу внимателно. Може да ви се случи да умрете поради печатна грешка.“
22ReTweets53Favorites·Details
Најчесто разговара со:
#Name@Nick#дискусии
1Мимикријаmajaspasovska12