TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

2001-04-02 - 2001-04-08

Сандра мајсторе

Вест - 03.04.2001

СЦЕНА - БАЛЕТ ( Кон претставата "Дон Кихот" од Лудвиг Минкус, кореографија: Петипа и Горски; прокет на Балет - МНТ) Втората реприза на обновениот балет "Дон Кихот" конечно и припадна на Александра Мијалкова. На премиерата и репризата на претставата наместо неа настапи гостинката од Бугарија Марија ...

Сакам да сум своја

Вест - 03.04.2001

ДЕВОЈКА ОД МОДНИТЕ ПИСТИ И ТЕЛЕВИЗИСКИТЕ ЕКРАНИ: ИВАНА СПАСИЌ Ивана Спасиќ (18) учествуваше на три избора, мразот го скрши на изборот за Мис на Македонија, каде влезе меѓу првите шест, па на Митрополитен топ модел ја доби специјалната награда Ивана Спасиќ (18) учествуваше на три избора, мразот го ...

Тупурковски: Неприфатлива е голема коалиција само на големите партии

Вест - 03.04.2001

"Ставовите на премиерот, ако ги толкувам правилно, за голема коалиција со дефиницијата дека тоа е коалиција на големите партии, за нас се неприфатливи и преговорите тоа ќе го покажат", изјави лидерот на ДА Васил Тупурковски пред средбата кај претседателот Борис Трајковски.

Делфини ќе му помагаат на НАТО да открива мини

Вест - 03.04.2001

Специјално обучени делфини од американските поморски сили, ќе учествуваат во маневрите на НАТО, наречени "Сина игра", за откривање на 80 илјади мини, останати од Втората светска војна во крајбрежјето на Норвешка. Четирите делфини се обучени да ги користат своите вродени способности, односно да ...

За две недели атмосферска канализација на Џон Кенеди

Вест - 03.04.2001

Поставувањето на атмосферска канализација на улица Џон Кенеди треба да заврши за две недели. На улицата се поставува мрежа за атмосферски води во делот каде што досега немаше поставено. Потоа ќе почне реконструкцијата на коловозот, тротоарите и обновата на уличното осветлување.

Бесплатни билети за децата бегалци од Тетово

Вест - 03.04.2001

ХУМАНА АКЦИЈА НА ТЕАТАРОТ ЗА ДЕЦА Театарот за деца и овој викенд ќе ја продолжи акцијата за подарување по 20 билети за претстава за децата бегалци од Тетово. Акцијата се организира преку Црвениот крст каде родителите можат да ги подигнат билетите.

Главниот градски архитект сака да му даде боја на градот

Вест - 03.04.2001

СНИМАЊЕ НА ФАСАДИТЕ НА ЗГРАДИТЕ Се снима состојбата на 7 - 8 згради кај раскрсницата кај Црвен крст, во финансирањето на обновувањето на фасадите, покрај донаторите, има учество и градот со свои средства, но и станарите. Цел- да се поттикнат сите скопјани да се ангажираат околу фа На иницијатива на ...

Уметник од Скопје ќе учествува на натпревар во Тексас

Вест - 03.04.2001

Збратимениот град Темпи - Аризона го покани Градот Скопје да учествува во меѓународниот натпревар на млади уметници кој ќе се одржи на почетокот на летото во Тексас. Сите дела кои ќе учествуваат на натпреварот ќе бидат на тема " Плодовите на светскиот мир".

Локалитетот Јурија ќе го користи "Медиа електроникс"

Вест - 03.04.2001

ОПШТИНА ЃОРЧЕ ПЕТРОВ Советот на Општината Ѓорче Петров одлучи градежното земјиште на локалитетот Јурија да му го додели на користење на инвеститорот "МЕДИА ЕЛЕКТРОНИКС"Цифром трејдинг лимитед ДООЕЛ-Скопје. Постапката е одговор на новото барање поднесено од инвеститорот, кому споменатата локација му ...

Креативно-уметнички работилници за социјализација на зависниците

Дневник - 03.04.2001

Младински културен центар Во Младинскиот културен центар е отворен клуб за рехабилитација и ресоцијализација наменет за зависниците од дроги, прв од ваков тип во земјава. Тој работи секој ден од 14 до 18 часот. Проектот е финансиран од "Институтот за трајни заедници", а е инициран од Градското ...