TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Изборна кражба во српскиот парламент

А1 - 13.06.2002

Демократската странка на Србија на претседателот Воислав Коштуница соопшти дека поради одземање на мандати на 21 пратеник на суд ќе бара заштита на законитостите и спречување на изборните кражби. Партијата на Коштуница оценува дека оваа одлука е јасна изборна кражба, која што по својот обем ги ...

Одземени мандатите на пратениците од партијата на Коштуница

Утрински - 13.06.2002

Со одлука на Административниот одбор на српскиот парламент Белград - Одлуката на Административниот одбор на српскиот Парламент за одземање на мандатите на 21 пратеник од редовите на Демократската партија на Србија (ДСС) наиде на различни рекции во политичкиот врв на Србија.

Пратениците на Коштуница избркани од парламентот

А1 - 12.06.2002

Aдминистративниот одбор на парламентот на Србија синоќа со мнозинство на гласови го прекина мандатот на вкупно 21 пратеници од Демократската странка на Србија на Воислав Коштуница. Причина за одземање на мандатот, е нивното нередовно присуство на пратениците на седниците на парламентот.

Ѓинѓиќ ќе изврши политичко самоубиство

А1 - 11.06.2002

Потпретседателот на демократската странка на Србија, Драган Маршиќанин изјави дека одлуката на претседателството на ДОС за одземањето на мандатите на пратениците од неговата партија е обид да се направи изборна кражба и да се промени избирачката волја на граѓаните.