TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Тројца полицајци осомничени за криумчарење на добиток

Вест - 04.11.2003

ОТКРИЕН ШВЕРЦ НА ГП СТЕЊЕ Ресенската полиција поднесе кривични пријави против тројца полицајци од полициската станица во селото Стење. Тие се осомничени дека преку тамошниот граничен премин шверцувале добиток од Македонија во Албанија . За злопотреба на службената положба се пријавени И.М.

Полицајци шверцувале добиток

Дневник - 04.11.2003

Стење Командирот на полицискиот пункт "Стење" и двајца полицајци биле фатени на дело кога се обиделе да прошверцуваат 12 грла добиток во Албанија, во саботата вечерта. Половина час пред апсењето, тројката успеала по истиот канал да прошверцува ист таков турнус од 12 говеда.