TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

КФОР различно ја чува границата кон Македонија

А1 - 22.09.2002

„Не можам да имам војник на секој метар од границата, но во моментов ги покриваме сите патеки кои може да се користат за илегално преминување“, изјави командантот на КФОР, генерал Марсел Валентин. Зависно од тоа за кој контингент на КФОР се работи, различно се контролира границата кон Македонија.

КФОР уапси пет лица при илегален премин од Албанија во земјава

Утрински - 21.09.2002

Кај местото Рестелица Приштина - Припадниците на Мултинационалната бригада Југ од составот на КФОР, во текот на завчерашната ноќ кај местото Рестелица уапсија пет лица при обид илегално од Албанија да влезат во Македонија, соопшти Прес-службата на Меѓународните мировни сили во Приштина.

Дали европските сили ќе ги заменат КФОР и НАТО?

А1 - 17.09.2002

Новиот командант на заднинскиот штаб на КФОР во Скопје, италијанскиот генерал Гаетано Чиња ќе остане во земјава шест месеци, исто како и неговиот претходник Франциско Каретеро, кој во земјава требаше да престојува само шест недели.