TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

30 борци од Македонија загинале под украинско знаме, тврди руското МНР

МКД - 15.03.2024

Руското Министерство за одбрана објави вкупен број на странски борци кои војуваат на страната на Украина и број на вкупно загинати. Според податоците што ги прикажуваат руските власти, 30 од 90 борци од Македонија загинале во борбите со руските сили.

90 Македонци на фронтот во Украина, 30 се веќе убиени тврди Русија

А1 On - 15.03.2024

90 макеоднски државјани се пријавиле да се борат на украинска страна, 30-мина од нив веќе се убиени. Ова се податоци кои ги сподели руското Министерство за надворешни работи. Министерството за одбрана на Русија објави податоци за кои тврди дека го ...

Руското Министерство за одбрана: Убиени 30 македонски платеници од вкупно 90 на фронтот во Украина

Локално - 15.03.2024

Руските официјални власти и понатаму тврдат дека македонски државјани војуваат на фронтот во Украина. Според последната листа што ја објави руското Министерство за одбрана, од почетокот на војната досега на страната на Украина се бореле 90 ...

Руско МНР: 90 Македонци на фронтот во Украина, 30 се веќе убиени

Сител - 15.03.2024

Нови податоци од руското Министерство за надворешни работи, вкупно 90 македонски државјани се пријавиле да се борат на украинска страна, 30-мина од нив веќе се убиени. Министерството за одбрана на Русија објави податоци за кои тврди дека го ...

30 Македонци загинале во војната во Украина, објави руското Министерство за надворешни работи

Фокус - 15.03.2024

Руското министерство за надворешни работи објави листа со странски платеници кои дошле да се борат на страната на Украина од почетокот на војната. На листата се и 90 макеоднски државјани, кои се пријавиле да се борат на украинска страна, а 30 од нив ...

30 борци од Македонија загинале во војната во Украина

Алфа - 15.03.2024

Руското Министерство за одбрана објави вкупен број на странски борци кои војуваат на страната на Украина и број на вкупно загинати. Според податоците што ги прикажуваат руските власти, 30 од 90 борци од Македонија загинале во борбите со руските сили.

Руско МНР: 90 Македонци на фронтот во Украина, 30 се веќе убиени

Курир - 15.03.2024

Министерството за одбрана на Русија објави податоци за кои тврди дека го покажуваат бројот на странски платеници кои дошле да се борат за Украина од почетокот на војната. Нови податоци од руското Министерство за надворешни работи, вкупно 90 ...

30 македонски државјани досега убиени во војната во Украина

Скопје инфо - 15.03.2024

Руските официјални власти тврдат дека македонски државјани војуваат на фронтот во Украина. Според последната листа на руското Министерство за одбрана, од почетокот на војната досега на страната на Украина се бореле 90 македонски државјани, од кои ...

Русија тврди: 90 Македонци се борат на фронтот во Украина, 30 од нив се веќе убиени

ТВ21 - 15.03.2024

Нови податоци од руското Министерство за надворешни работи, вкупно 90 македонски државјани се пријавиле да се борат на украинска страна, 30-мина од нив веќе се убиени. Министерството за одбрана на Русија објави податоци за кои тврди дека го ...

РУСКО МНР: Досега 90 македонски државјани се пријавиле да се борат во Украина против Русија, 30-мина од нив веќе се ...

Денешен - 15.03.2024

Министерството за одбрана на Русија објави податоци за кои тврди дека го покажуваат бројот на странски платеници кои дошле да се борат за Украина од почетокот на војната. Нови податоци од руското Министерство за надворешни работи, вкупно 90 ...

30 борци од вкупно 90 од Македонија загинале на фронтот во Украина, информира руското МНР

Нетпрес - 15.03.2024

Нови податоци од руското Министерство за надворешни работи, вкупно 90 македонски државјани се пријавиле да се борат на украинска страна, 30-мина од нив веќе се убиени. Министерството за одбрана на Русија објави податоци за кои тврди дека го ...

Руското МНР тврди: Во Украина имало 90 борци од Северна Македонија, 30 се елиминирани (ФОТО)

Zoom - 15.03.2024

„Почнувајќи од 24 февруари 2022 година, вкупно 13.387 странски платеници пристигнаа во Украина за да се борат за неонацистите“, наведе руското МНР и објави табела по континенти и одделно за секоја земја од светот која, според наведеното, има ...

30 борци од Македонија загинале во борбите со руските сили

Скопје1 - 15.03.2024

Руското Министерство за одбрана објави вкупен број на странски борци кои војуваат на страната на Украина и број на вкупно загинати. Според податоците што ги прикажуваат руските власти, 30 од 90 борци од Македонија загинале во борбите со руските сили.

30 Македонци загинале во војната во Украина, објави руското Министерство за надворешни работи

Либертас - 15.03.2024

Руското министерство за надворешни работи објави листа со странски платеници кои дошле да се борат на страната на Украина од почетокот на војната. На листата се и 90 макеоднски државјани, кои се пријавиле да се борат на украинска страна, а 30 од нив ...

30 Македонци убиени во војната во Украина

Press24 - 15.03.2024

Според последната листа на руското Министерство за одбрана, од почетокот на војната досега на страната на Украина се бореле 90 македонски државјани, од кои убиени или елиминирани се 30. Нема информација дали и колку во моментов има македонски ...

📷 „90 МАКЕДОНЦИ ОТИШЛЕ НА УКРАИНСКИОТ ФРОНТ, А 30 СЕ УБИЕНИ“ Москва тврди дека ликвидирала околу 6.000 странски ...

+инфо - 15.03.2024

Министерството за одбрана на Русија објави табела со податоци кои тврди дека го покажуваат бројот на странски платеници кои дошле да се борат за Украина од почетокот на војната. Вкупно 90 македонски државјани се пријавиле да се борат на украинската ...