TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Обвинувања од Бугарското воено разузнавање: С. Македонија се обидува да влијае врз „бугарските малцинства“ во ...

Локално - 11.07.2023

Идентификувани се обидите на Скопје, Република Северна Македонија (РСМ) да влијае врз бугарските малцинства во соседните земји да се произнесат како „Македонци“. Ова се наведува во годишниот извештај на бугарската Воена разузнавачка служба, ...

Официјално Скопје ги тера Бугарите во соседните земји да се препознаат како Македонци

МКД - 10.07.2023

Воената разузнавачка служба (СВР) на Бугарија идентификувала обиди, Македонија да влијае врз бугарските малцинства во соседните земји со цел тие да се препознаат како Македонци, пишува бугарскиот портал 24 часа повикувајќи се на извештајот на оваа ...

Воено разузнавање на Бугарија: Скопје влијае врз „бугарските малцинства“ во соседството да се изјаснат како македонски

Expres - 10.07.2023

Службата Воено разузнување на Бугарија во извештајот за 2022 година констатира обиди на Македонија да влијае врз „бугарските малцинства“ во соседството да се произнесат како македонски. „Во Република Северна Македонија суштинските уставни измени не ...

Македонија влијае врз бугарското малцинство во соседството да се произнесат како Македонци, вели бугарското воено ...

Фокус - 11.07.2023

Идентификувани се обидите на Скопје, Република Северна Македонија (РСМ) да влијае врз бугарските малцинства во соседните земји да се произнесат како „Македонци“. Ова се наведува во годишниот извештај на бугарската Воена разузнавачка служба, ...