TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

По 20 години, вработените во РЕК „Битола“ ќе добијат нови, еколошки автобуси

Сакам да кажам - 30.12.2019

По неодамна објавениот тендер за набавка на сопствена механизација за ископ на јаглен, „Електрани на Северна Македонија“ објави јавен повик и за нови шест еколошки автобуси со погон на метан за превоз на вработените во РЕК „Битола“.

Натфрлен планот за производство на РЕК Битола

Тера - 30.12.2019

-Оваа година ќе ја завршиме со 3158 гигават часови производство, што е натфрлање над планот за 7%, односно натфрлање врз основа на производството во 2018 година за цели 24,5%. Имаме околу 5 милиони и 200 илјади потрошен јаглен, истакна директорот на ...

Идниот месец нов тендер за елекстростатските филтри во РЕК “Битола“

Алфа - 30.12.2019

Откако во септември пропадна тендерот за електростатските филтри во РЕК “Битола“ и беа изгубени десет месеци од планираните рокови, стручните служби во најголемиот електроенергетски капацитет во државата, после пет месеци планираат повоторно да ја ...

АД ЕСМ ќе набави еколошки автобуси за превоз на работниците во РЕК Битола

CivilMedia - 30.12.2019

АД ЕСМ објави јавен повик за купување на шест нови автобуси за превоз на работниците во РЕК Битола. Автобусите ќе бидат еколошки, со погон на CNG, односно метан. За новите еко-автобуси предвидени се 88 милиони денари, средства на АД ЕСМ, изјави ...

Најскапиот тендер без оглас во 2019 распишан за РЕК Битола

Фактор - 30.12.2019

Милион и пол евра е најскапиот тендер за јавни набавки без распишан оглас што го евидентираше Институтот за граѓански комуникации во извештајот за првата половина од 2019, а станува збор за ангажирање на механизација од страна на АД ЕСМ за потребите ...

ВМРО-ДПМНЕ: Дали состојбите со ископ на јаглен во РЕК Битола се алармантни?!

Курир - 30.12.2019

ДАЛИ СОСТОЈБИТЕ СО ИСКОП НА ЈАГЛЕН ВО РЕК БИТОЛА СЕ АЛАРМАНТНИ?! Најголемиот производител на електрична енергија во земјата деновиве е пред колапс. Имено, поради непланско, недомаќинско и нестручно работење , состојбата со депонијата во РЕК Битола е ...

Со еколошки автобуси ЕСМ ќе ги носи работниците во РЕК Битола

Република - 30.12.2019

АД ЕСМ објави јавен повик за купување на шест нови автобуси за превоз на работниците во РЕК Битола. Автобусите ќе бидат еколошки, со погон на метан. За оваа цел предвидени се 88 милиони денари или 1,4 милиони евра, сопствени средства на АД ЕСМ.

Работниците на РЕК Битола ќе доаѓаат на работа со еко автобуси

+инфо - 30.12.2019

Според првиот човек на АД ЕСМ Васко Ковачевски со набавката на новите, еколошки автобуси за превоз на работниците од РЕК Битола, ќе бидат постигнати повеќе цели врзани со безбден превоз, еко придонес и други придобивки.

ЕСМ ќе набави еколошки автобуси за превоз на работниците во РЕК Битола

Centar - 30.12.2019

АД ЕСМ објави јавен повик за купување на шест нови автобуси за превоз на работниците во РЕК Битола. Автобусите ќе бидат еколошки, со погон на метан. За оваа цел предвидени се 88 милиони денари или 1,4 милиони евра, сопствени средства на АД ЕСМ.

АД ЕСМ ќе набави еколошки автобуси за превоз на работниците во РЕК Битола

Либертас - 30.12.2019

– АД ЕСМ објави јавен повик за купување на шест нови автобуси за превоз на работниците во РЕК Битола. Автобусите ќе бидат еколошки, со погон на CNG, односно метан. За новите еко-автобуси предвидени се 88 милиони денари, средства на АД ЕСМ, изјави ...

ЕЛЕМ ќе потроши 1,4 милиони евра за еколошки автобуси за работниците во РЕК Битола

Фокус - 30.12.2019

АД ЕСМ (ЕЛЕМ) објави јавен повик за купување на шест нови автобуси за превоз на работниците во РЕК Битола, кои ќе бидат еколошки, со погон на CNG, односно метан, и ќе чинат 88 милиони денари, изјави генералниот директор Васко Ковачевски за време на ...

ЕСМ ќе набави автобуси на метан за превоз на работниците од РЕК Битола

Тера - 30.12.2019

АД ЕСМ објави јавен повик за купување на шест нови автобуси за превоз на работниците во РЕК Битола. Автобусите ќе бидат еколошки, со погон на метан. За оваа цел предвидени се 88 милиони денари или 1,4 милиони евра, сопствени средства на АД ЕСМ.

Постапката за набавка на електростатски филтри на РЕК Битола во 2020 година

Сител - 30.12.2019

На крајот на октомври беше поништена постапката за набавка на електростатски филтри. Од РЕК Битола најавуваат дека на почетокот на 2020 година повторно ќе биде објавен повик. - Тендерот за електростатски филтри беше поништен, во делот на управната ...

Постапката за набавка на електростатски филтри на РЕК Битола во 2020 година

4NEWS - 30.12.2019

На крајот на октомври беше поништена постапката за набавка на електростатски филтри. Од РЕК Битола најавуваат дека на почетокот на 2020 година повторно ќе биде објавен повик. – Тендерот за електростатски филтри беше поништен, во делот на управната ...