TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

За претседателот на Антикорупциска случајот со патните трошоци е инструиран

Р.С.Европа - 02.03.2018

Претседателот на Државната комисија за спречување на корупција, Игор Тантуровски изјави денеска дека не чувствува одговорност за ревизорските извештаи, бидејќи не бил посочен во нив и од тие причини нема намера да поднесе оставка на функцијата.

Претседателот на Антикорупциска нема да поднесе оставка

Канал5 - 02.03.2018

Претседателот на Државната комисија за спречување на коруцијата (ДКСК) Игор Тантуровски вели дека не чувствува никаква одговорност, бидејќи на никаков начин не е посочен во ревизорските извештаи и од тие причини нема намера да поднесе оставка на ...

Тантуровски: Не поднесувам оставка, нема корупција во Антикорупциска

А1 On - 02.03.2018

Јас не чувствувам одговорност, не бев посочен како одговорен ниту во извештајот и од тие причини немам намера да поднесам оставка, изјави претседателот на Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК), Игор Тантуровски, по обелоденувањето ...

Расветлување на корупцијата во Антикорупциска

CivilMedia - 02.03.2018

ЦИВИЛ ја објави колумната на Сашо Орданоски „Да виси ДКСК“ во декември 2017, со што почнува разоткривањето на корупцијата во државната институција задолжена за спречување на корупцијата. Иронично, нели? Речиси истовремено со колумната на Орданоски, ...

Влада: Службата за општи и заеднички работи не навлегува во законитоста, одговорноста е на Антикорупциска

Слободен Печат - 02.03.2018

По изјавите на претседателот на Државната комисија за спречување на корупција, Игор Тантуровски, дека сметководствените работи на Антикорупциска ги врши Службата за општи и заедничии работи при Владата на Македонија, и како е можно тие да не ...

На претседателот на Антикорупциска на памет не му паѓа да даде оставка

Слободен Печат - 02.03.2018

Претседателот на Државната комисија за спречување на коруцпија, Игор Тантуровски, во изјава за „Слободен печат“ вели дека пишувањата во медиумите за наводната корупција во Антикорупциската комисија е оркестриран напад од Владата.

ДКСК да лета во вселената!

CivilMedia - 02.03.2018

пишува: Да се тврди дека „нападот“ врз Државната комисија за спречување на корупцијата била „оркестрирана работа“ и „притисок врз Комисијата“ (како што тврди нејзиниот претседател Игор Тантуровски) ја има истата точност како да се тврди дека млекото ...

Истрага за трошење на буџетски пари во антикорупциска

24 Вести - 01.03.2018

Jавното обвинителство отвори предмет за антикорупцонерите. Ќе истражува како се трошеле парите, откако порталот „Сакам да кажам“ објави дека врз основа на извештајот што го направила УЈП – биле констатирани низа злоупотреби на буџетски пари.

Претседателот на Антикорупциска нема да поднесе оставка...

Н.Македонија - 02.03.2018

Претседателот на Антикорупциска нема да поднесе оставка Претседателот на Државната комисија за спречување на коруцијата (ДКСК) Игор Тантуровски вели дека не чувствува никаква одговорност, бидејќи на никаков начин не е посочен во ревизорските ...

Антикорупционер изнајмил стан за 100 евра, А земал 350 евра

Сакам да кажам - 01.03.2018

Антикорупциската комисија не кажува дали се преземени мерки по утврдените нерегуларности во работењето констатирани по ревизијата на Управата за јавни приходи, ниту дали ќе се преземат соодветни мерки против членовите на Комисијата кои ненаменски ...

(Видео) Тантуровски: Не чувствувам одговорност и нема да поднесам оставка

Макфакс - 02.03.2018

Јас не чувствувам одговорност, не бев посочен како одговорен ниту во извештајот и од тие причини немам намера да поднесам оставка, вели претседателот на Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК), Игор Тантуровски, по обелоденувањето на ...

ДКСК да лета во вселената!

iPortal - 02.03.2018

Да се тврди дека „нападот“ врз Државната комисија за спречување на корупцијата била „оркестрирана работа“ и „притисок врз Комисијата“ (како што тврди нејзиниот претседател Игор Тантуровски) ја има истата точност како да се тврди дека млекото е бело, ...

Антикорупциска ќе истражува каде се трошеле државните пари

Фактор - 01.03.2018

Се отвора предмет за антикорупционерите од страна на Јавното обвинителство, во кој ќе се истражува каде се трошеле парите откако македонски портал објави дека врз основа на извештајот од УЈП биле констатирани злоупотреби на буџетското кесе.

Претседателот на Антикорупциска нема да поднесе оставка

+инфо - 02.03.2018

Претседателот на Државната комисија за спречување на коруцијата (ДКСК) Игор Тантуровски вели дека не чувствува никаква одговорност, бидејќи на никаков начин не е посочен во ревизорските извештаи и од тие причини нема намера да поднесе оставка на ...

Антикорупционер изнајмил стан за 100 евра, а земал 350 - се трошеле пари и на ручеци и вечери

Press24 - 01.03.2018

Откако ревизорскиот извештај на УЈП покажа дека во 2016. година на членови на Антикорупциската комисија им се исплаќале патни трошоци со неверодостојни патни налози, дека некои членови не доаѓале на работа, туку само на седници или пак во ист ден ...

Тантуровски: Не чувствувам одговорност и нема да поднесам оставка

Кајгана - 02.03.2018

Јас не чувствувам одговорност, не бев посочен како одговорен ниту во извештајот и од тие причини немам намера да поднесам оставка, изјави претседателот на Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК), Игор Тантуровски, по обелоденувањето ...

ДКСК да лета во вселената!

Либертас - 02.03.2018

Да се тврди дека „нападот“ врз Државната комисија за спречување на корупцијата била „оркестрирана работа“ и „притисок врз Комисијата“ (како што тврди нејзиниот претседател Игор Тантуровски) ја има истата точност како да се тврди дека млекото е бело, ...

Претседателот на Антикорупциска нема да поднесе оставка: Случајот бил инструиран

Бриф - 02.03.2018

Претседателот на Државната комисија за спречување на коруцијата (ДКСК) Игор Тантуровски вели дека не чувствува никаква одговорност, бидејќи на никаков начин не е посочен во ревизорските извештаи и од тие причини нема намера да поднесе оставка на ...

Антикорупционер изнајмил стан за 100 евра, а земал 350 евра

Либертас - 01.03.2018

На 13.07.2015 година член на Антикорупциската комисија доставил барање до Комисијата за станбени прашања на Владата, за остварување на право на надомест за закупнина на стан и трошоци за комунални услуги за користење на стан.

Тантуровски: Не чувствувам одговорност и нема да поднесам оставка

Вечер Прес - 02.03.2018

Јас не чувствувам одговорност, не бев посочен како одговорен ниту во извештајот и од тие причини немам намера да поднесам оставка, изјави претседателот на Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК), Игор Тантуровски, по обелоденувањето ...

ДКСК да лета во вселената!

+инфо - 02.03.2018

Да се тврди дека „нападот“ врз Државната комисија за спречување на корупцијата била „оркестрирана работа“ и „притисок врз Комисијата“ (како што тврди нејзиниот претседател Игор Тантуровски) ја има истата точност како да се тврди дека млекото е бело, ...

Претседателот на Антикорупциска не дава оставка: Институцијата со која раководам нема корупција

Press24 - 02.03.2018

Претседателот на Државната комисија за спречување на коруцијата (ДКСК) Игор Тантуровски вели дека не чувствува никаква одговорност, бидејќи на никаков начин не е посочен во ревизорските извештаи и од тие причини нема намера да поднесе оставка на ...

Весела математика во антикорупциска: Антикорупционер изнајмил стан за 100 евра, а земал 350 евра

Република - 01.03.2018

На 13.07.2015 година член на Антикорупциската комисија доставил барање до Комисијата за станбени прашања на Владата, за остварување на право на надомест за закупнина на стан и трошоци за комунални услуги за користење на стан.

Тантуровски: Нема да поднесам оставка

Република - 02.03.2018

Јас не чувствувам одговорност, не бев посочен како одговорен ниту во извештајот и од тие причини немам намера да поднесам оставка, изјави претседателот на Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК), Игор Тантуровски, по обелоденувањето ...

ДКСК да лета во вселената!

Окно - 02.03.2018

Да се тврди дека „нападот“ врз Државната комисија за спречување на корупцијата била „оркестрирана работа“ и „притисок врз Комисијата“ (како што тврди нејзиниот претседател Игор Тантуровски) ја има истата точност како да се тврди дека млекото е бело, ...

Претседателот на Антикорупциска нема да поднесе оставка

ТВ21 - 02.03.2018

Претседателот на Државната комисија за спречување на коруцијата (ДКСК) Игор Тантуровски вели дека не чувствува никаква одговорност, бидејќи на никаков начин не е посочен во ревизорските извештаи и од тие причини нема намера да поднесе оставка на ...

Антикорупционер изнајмил стан за 100 евра, а земал 350 евра

iPortal - 01.03.2018

На 13.07.2015 година член на Антикорупциската комисија доставил барање до Комисијата за станбени прашања на Владата, за остварување на право на надомест за закупнина на стан и трошоци за комунални услуги за користење на стан.

Тантуровски: Не чувствувам одговорност и нема да поднесам оставка

Точка - 02.03.2018

Јас не чувствувам одговорност, не бев посочен како одговорен ниту во извештајот и од тие причини немам намера да поднесам оставка, изјави претседателот на Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК), Игор Тантуровски, по обелоденувањето ...

Претседателот на Антикорупциска нема да поднесе оставка

Стандард - 02.03.2018

Претседателот на Државната комисија за спречување на коруцијата (ДКСК) Игор Тантуровски вели дека не чувствува никаква одговорност, бидејќи на никаков начин не е посочен во ревизорските извештаи и од тие причини нема намера да поднесе оставка на ...

Се бара оставка од цела Антикорупциска, се правеле малверзации и со изнајмувањето на станови

Вечер Прес - 01.03.2018

Основното јавно обвинителство Скопје оформи предмет по допрен глас за трошењето на буџетски средства од страна на членовите на Државната комисија за спречување на корупција. Во меѓувреме парламентарното мнозинство пак побара од членовите на ...

Тантуровски: Нема да поднесам оставка затоа што не чувствувам одговорност

Мета - 02.03.2018

Јас не чувствувам одговорност, не бев посочен како одговорен ниту во извештајот и од тие причини немам намера да поднесам оставка, изјави за „А1 он“ , претседателот на Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК), Игор Тантуровски, по ...

Претседателот на Антикорупциска нема да поднесе оставка

24 Вести - 02.03.2018

Претседателот на Државната комисија за спречување на коруцијата (ДКСК) Игор Тантуровски вели дека не чувствува никаква одговорност, бидејќи на никаков начин не е посочен во ревизорските извештаи и од тие причини нема намера да поднесе оставка на ...

Тантуровски: Не чувствувам одговорност и нема да поднесам оставка

Sky - 02.03.2018

Јас не чувствувам одговорност, не бев посочен како одговорен ниту во извештајот и од тие причини немам намера да поднесам оставка, изјави претседателот на Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК), Игор Тантуровски, по обелоденувањето ...

Претседателот на Антикорупциска нема да поднесе оставка

Сител - 02.03.2018

- Претседателот на Државната комисија за спречување на коруцијата (ДКСК) Игор Тантуровски вели дека не чувствува никаква одговорност, бидејќи на никаков начин не е посочен во ревизорските извештаи и од тие причини нема намера да поднесе оставка на ...

Претседателот на Антикорупциска нема да поднесе оставка

Либертас - 02.03.2018

Претседателот на Државната комисија за спречување на коруцијата (ДКСК) Игор Тантуровски вели дека не чувствува никаква одговорност, бидејќи на никаков начин не е посочен во ревизорските извештаи и од тие причини нема намера да поднесе оставка на ...

Претседателот на Антикорупциска нема да поднесе оставка

Локално - 02.03.2018

Претседателот на Државната комисија за спречување на коруцијата (ДКСК) Игор Тантуровски вели дека не чувствува никаква одговорност, бидејќи на никаков начин не е посочен во ревизорските извештаи и од тие причини нема намера да поднесе оставка на ...