TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Венко Андоновски ја доби наградата „Златен витез“ на меѓународен книжевен форум во Русија

Опсервер - 17.10.2022

Писателот Венко Андоновски ја доби највисоката награда за драматургиjа „Златен витез“ на Тринаесеттиот меѓународен книжевен форум „Златен витез“, кој од 2010-та се одржува секоја година во октомври во Русија по повод годишнината од раѓањето на ...

Meѓународен книжевен форум во Русија - „Златен витез“ за Венко Андоновски

МКД - 17.10.2022

Писателот Венко Андоновски ја доби највисоката награда за драматургиjа „Златен витез“ на Тринаесеттиот меѓународен книжевен форум „Златен витез“, кој од 2010-та се одржува секоја година во октомври во Русија по повод годишнината од раѓањето на ...

Венко Андоновски ја доби наградата „Златен витез“ на меѓународен книжевен форум во Русија

Независен - 17.10.2022

Писателот Венко Андоновски ја доби највисоката награда за драматургиjа „Златен витез“ на Тринаесеттиот меѓународен книжевен форум „Златен витез“, кој од 2010-та се одржува секоја година во октомври во Русија по повод годишнината од раѓањето на ...

Венко Андоновски ја доби наградата „Златен витез“ на меѓународен книжевен форум во Русија

MakPress - 17.10.2022

Писателот Венко Андоновски ја доби највисоката награда за драматургиjа „Златен витез“ на Тринаесеттиот меѓународен книжевен форум „Златен витез“, кој од 2010-та се одржува секоја година во октомври во Русија по повод годишнината од раѓањето на ...

Венко Андоновски ја доби наградата „Златен витез“ во Русија

Н.Македонија - 17.10.2022

Писателот Венко Андоновски ја доби највисоката награда за драматургија „Златен витез“ на Тринаесеттиот меѓународен книжевен форум „Златен витез“, кој од 2010-та се одржува секоја година во октомври во Русија по повод годишнината од раѓањето на ...

Венко Андоновски се закити со наградата „Златен витез“

Скопје инфо - 17.10.2022

Највисоката награда за драматургија „Златен витез“, која се доделува на Меѓународниот книжевен форум „Златен витез“ во Русија, му припадна на писателот Венко Андоновски. „Златен витез“, годинава се одржа по 13-ти пат, а постои од 2010 година.

Венко Андоновски ја доби наградата „Златен витез“ на меѓународен книжевен форум во Русија

Либертас - 17.10.2022

Награди на Форумот се доделуваат за повеќе уметнички области, а годинава пристигнале 428 дела од 12 земји. На Андоновски наградата „Златен витез“ за драматургија му е доделена за книгата „Три пиеси за театарот“, коjа излезе минатата година во ...

Венко Андоновски добитник на наградата „Златен витез“ за драматургија

Вечер Прес - 17.10.2022

На Андоновски наградата „Златен витез“ за драматургија му е доделена за книгата „Три пиеси за театарот“, преведена од Олга Панкина, позната афирматорка на македонската литература на руски јазик.

Венко Андоновски ја доби највисоката награда за драматургиjа „Златен витез“

Н.Македонија - 18.10.2022

Писателот Венко Андоновски ја доби највисоката награда за драматургиjа „Златен витез“ на тринаесеттиот меѓународен книжевен форум „Златен витез“. Форумот се одржува од 2010 година, секоја година во октомври, по повод прославата на годишнината од ...