TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Анкета на ИРИ: За членство во ЕУ се 68% од македонските граѓани

24 Вести - 14.05.2024

Доколку денеска би се одржал референдум за приклучувањето на Северна Македонија во ЕУ - 68 отсто од граѓаните би гласале „за“, додека 13% би биле „против“- покажува последното мултинационално истражување за Западен Балкан од Центарот за анкетни ...

Анкета на ИРИ: Македонците сакаат во ЕУ, но не веруваат дека Унијата ќе ги отвори вратите

Сител

ИСТРАЖУВАЊЕ НА ИРИ: Врвни приоритети на Владата да бидат инфлацијата и корупцијата

Алфа

Анкета на ИРИ – мала доверба во политичарите, во институциите и во ЕУ

Призма

Македонците се најинформирани и со најголема поддршка за Отворен Балкан

Рацин - 14.05.2024

Граѓаните на Црна Гора и на Северна Македонија се најинформирани за иницијативата Отворен Балкан, покажува најновото мултинационално истражување за Западен Балкан од страна на Центарот за анкетни истражувања (CISR) на Меѓународниот републикански ...

Македонците се најинформирани и со најголема поддршка за Отворен Балкан

Градска

Граѓаните на Македонија се меѓу најинформираните и со најголема поддршка за Отворен Балкан

24Инфо

Македонците се најинформирани и со најголема поддршка за Отворен Балкан

Centar

Македонците се најинформирани и со најголема поддршка за Отворен Балкан

Вести плус

Македонците се најинформирани и со најголема поддршка за Отворен Балкан

Бриф

Македонците се најинформирани и со најголема поддршка за Отворен Балкан

Нова ТВ

Слободен Печат

ИРИ: За членство во ЕУ се 68 отсто од граѓаните на Македонија

МКД - 14.05.2024

Истражување на јавното мислење Доколку денес би се одржал референдум на прашањето дали би поддржале приклучување на земјата во ЕУ, 68 отсто од граѓаните на Македонија би одговориле потврдно, покажува анкетата на јавното мислење на Меѓународниот ...

Анкета на ИРИ за Западен Балкан: Силна поддршка за членството во ЕУ, нападите на Русија врз Украина се неоправдани

Локално

Анкета на ИРИ за Западен Балкан: Силна поддршка за членството во ЕУ, нападите на Русија врз Украина се неоправдани

Frontline

Анкета на ИРИ за Западен Балкан: Силна поддршка за членството во ЕУ, нападите на Русија врз Украина се неоправдани

Фокус

Анкета на ИРИ за Западен Балкан: Силна поддршка за членството во ЕУ, нападите на Русија врз Украина се неоправдани

Рацин

ИРИ: За членство во ЕУ се 68 отсто од граѓаните на Македонија

Курир

Анкета на ИРИ: Силна поддршка за членството во ЕУ за земјите од Западен Балкан

Телма

Нетпрес Centar Вести плус Lider

Анкета на ИРИ за Западен Балкан: Силна поддршка за членството во ЕУ, нападите на Русија врз Украина се неоправдан

Бизнис Вести - 14.05.2024

Последното мултинационално истражување за Западен Балкан од страна на Центарот за анкетни истражувања (CISR) на Меѓународниот републикански институт (ИРИ) покажува широка поддршка за приклучувањето кон Европската унија (ЕУ) и силно мнозинство кое ја ...

Анкета на ИРИ: Граѓаните поддржуваат влез во ЕУ, но сметаат дека Унијата не е сериозна во намерите да понуди членство

Слободен Печат

АНКЕТА НА ИРИ: За влез во ЕУ 60 отсто „за“ во Македонија и БиХ до 92 отсто во Албанија и само 40 проценти од граѓаните во Србија

Денешен

Анкета на ИРИ за Западен Балкан: Силна поддршка за членството во ЕУ, нападите на Русија врз Украина се неоправдани

Press24

ИРИ: За членство во ЕУ се 68% од македонските граѓани

Независен

Анкета на ИРИ за Западен Балкан: Силна поддршка за членството во ЕУ, нападите на Русија врз Украина се неоправдан

24Инфо

Анкета на ИРИ за Западен Балкан: Силна поддршка за членството во ЕУ

Канал5

Скопје инфо +инфо Zoom Бриф А1 On Р.С.Европа Мета CivilMedia