TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Зоран Димитровски веќе не е одговорен уредник на „Фокус“, се сомнева на притисоци од власта

МКД - 22.11.2019

Зоран Димитровски - Жоро денеска го потпиша последниот број на неделникот „Фокус“ како одговорен уредник. Разрешен бил без никакво образложение од позицијата. Тој се сомнева дека причина е серијата текстови во кои на сатиричен начин ја критикува ...

Зоран Димитровски – Жоро разрешен од позицијата главен и одговорен уредник во „Фокус“

Слободен Печат - 22.11.2019

„Слободен печат“ побара став од „Фокус“. Од таму ни одговорија дека нема да ја коментираат одлуката за разрешувањето на Димитровски, бидејќи таа е интерна одлука на менаџментот. Новинарот и уредник Зоран Димитровски – Жоро е разрешен од функцијата ...

Зоран Димитровски разрешен од позицијата одговорен уредник на Фокус

Нетпрес - 22.11.2019

Долгогодишниот новинар и уредник на повеќе дневни весници, Зоран Димитровски Жоро, е разрешен без никакво образложени во петокот од позицијата одговорен уредник на неделникот Фокус. Тој се сомнева дека причина е серијата текстови во коишто на ...

Жоро сменет од уредник на „Фокус“

Expres - 22.11.2019

Долгогодишниот новинар и уредник на повеќе дневни весници, Зоран Димитровски Жоро, без никакво образложение бил смемет од позицијата одговорен уредник на неделникот Фокус. Тој, како што пренесуваат медиуми, се сомнева дека причина е серијата ...

Зоран Димитровски разрешен од позицијата одговорен уредник на Фокус

Република - 22.11.2019

Новинарот и уредник, Зоран Димитровски Жоро, е разрешен без никакво образложени во петокот од позицијата одговорен уредник на неделникот Фокус. Тој се сомнева дека причина е серијата текстови во коишто на сатиричен начин ја критикува актуелната ...

Зоран Димитровски разрешен од позицијата одговорен уредник на Фокус

Курир - 22.11.2019

Долгогодишниот новинар и уредник на повеќе дневни весници, Зоран Димитровски Жоро, е разрешен без никакво образложени во петокот од позицијата одговорен уредник на неделникот Фокус. Тој се сомнева дека причина е серијата текстови во коишто на ...

Разрешен Зоран Димитровски Жоро од местото одговорен уредник во „Фокус“

+инфо - 22.11.2019

Тој се сомнева дека причина е серијата текстови во коишто на сатиричен начин ја критикува актуелната владејачка гарнитура, а вклучително и премиерот Зоран Заев. Имено, Димитровски пред извесно време бил опоменат дека ваквите текстови пишувани на ...

ШОК: Разрешен Зоран Димитровски Жоро од местото одговорен уредник во „Фокус“

Магазин - 22.11.2019

Долгогодишниот новинар и уредник на повеќе дневни весници, Зоран Димитровски Жоро, од петокот веќе не е одговорен уредник на неделникот „Фокус“. Тој е разрешен без никакво образложение од позицијата.