TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Експеримент: Финска на граѓаните им давала по 560 евра месечно, еве ги резултатите

Бриф - 09.02.2019

Само што заврши двегодишниот експеримент што го направила Финска со основниот месечен приход на граѓаните, а резултатите се доста интересни, пишува Мирор. Имено, во изминатите две години, владата на Финска на 2.000 луѓе им исплаќала месечна ...

Финскиот експеримент пропадна: Паричната помош од државата се покажала како лоша идеја

Канал5 - 08.02.2019

Финската влада ги објави првите резултати од двегодишниот експеримент со гарантирана плата за невработените, завршен пред еден месец. Експериментот, спротивно од очекувањата, покажал дека тоа не ги мотивирало доволно корисниците да работат и така да ...

На невработените лица во Финска им нудат додаток од 560 евра за да бараат работа, но...

Точка - 08.02.2019

Ни загарантираниот основен додаток од 560 евра не ги поттикна невработените Финци да бараат работа. Финската влада, со цел да ја подобри работната атмосфера и да ја намали невработеноста, по метод на случаен избор одбрала 2000 лица на кои одлучила ...

Пропадна експериментот со гарантирана плата во Финска

24Инфо - 08.02.2019

Финската Влада денеска ги објави првите резултати од двегодишниот експеримент со гарантирана плата за невработени, завршен пред еден месец, кој, спротивно на очекувањата, покажа дека тоа не ги мотивирало корисниците да работат и на тој начин да ...

Пропаѓа финскиот план за плата за невработените

Слободен Печат - 08.02.2019

За време на експериментот 2.000 Финци земаа загарантиран личен приход, без разлика дали во меѓувреме нашле работа или само седеле дома. Финската влада ги објави првичните резултати од двегодишниот експеримент со гарантирани плати за невработените, ...

НЕУСПЕХ НА НАЈСРЕЌНАТА ЗЕМЈА: Финска им даваше по 560 евра на граѓаните без работа, ама ...

Фактор - 08.02.2019

Месечен чек од 560 евра им исплатувала најсреќната земја во светот на своите граѓани, во текот на две години. Во 2017 година Финска беше првата земја во Европа, која во рамки на социјален експеримент, на невработените почна да им исплаќа основна ...

Експериментот во Финска со давање плата на невработените не ја намалило невработеноста

Радио МОФ - 08.02.2019

Експериментот со двогодишниот гарантиран минимален приход во Финска не ги исполнил очекувањата дека невработените ќе работат повеќе, соопштиле властите. Владата ги објави првичните наоди од проектот кој заврши пред еден месец.

Пропадна финскиот експеримент за гарантирана плата за невработените

Макфакс - 08.02.2019

Финската влада ги објави првите резултати од двегодишниот експеримент со загарантирана плата за невработените, што заврши пред еден месец, а кој, спротивно на очекувањата, покажа дека не ги мотивира корисниците да се вработат и на тој начин да ...

Невработените во Финска добија додаток од 560 евра да бараат работа- и ништо!

Вечер Прес - 08.02.2019

Финската влада ги објави првите резултати од двегодишниот експеримент со гарантирана плата за невработените, завршен пред еден месец Експериментот, спротивно од очекувањата, покажал дека тоа не ги мотивирало доволно корисниците да работат и така да ...

Пропадна финскиот експеримент: државните пари не ги натераа невработените во Финска да бараат работа

Алфа - 08.02.2019

Ни загарантираниот основен додаток од 560 евра не ги поттикна невработените Финци да бараат работа. Загарантираните 560 евра месечно не ги мотивираа невработените во Финска да бараат работа.

Неуспешен тест во Финска: Гарантираната плата за „неработници“ не даде ефект

Вечер Прес - 08.02.2019

Финска пред еден месец го заврши двегодишниот експеримент со гарантирана плата за невработени. Првите резултати, според финската Влада, спротивно на очекувањата, покажаа дека тоа не ги мотивирало корисниците да работат и на тој начин да заработуваат ...

Фински експеримент „плата и за невработените“ – еве какви испаднаа резултатите

Таратур - 08.02.2019

Финска го заврши двегодишниот економско-социјален експеримент со кој се гарантираше минимален финансиски приход за сите невработени. Очекувањата дека невработените ќе бидат повеќе мотивирани да работат повеќе на крајот од експериментот не се ...

Пропадна финскиот експеримент за гарантирана плата за невработените

24Инфо - 08.02.2019

Финската влада ги објави првите резултати од двегодишниот експеримент со загарантирана плата за невработените, што заврши пред еден месец, а кој, спротивно на очекувањата, покажа дека не ги мотивира корисниците да се вработат и на тој начин да ...

Финската гарантирана плата за невработени неуспешен проект

+инфо - 08.02.2019

За време на овој експеримент, 2.000 невработени Финци станаа првите Европјани кои добиваа гарантирани лични примања, добивајќи секој месец од државата чек, без разлика дали нашле работа или седат дома.

Заврши финскиот експеримент „плата и за невработените“ – еве какви резултати даде

Локално - 08.02.2019

Финска го заврши двегодишниот економско-социјален експеримент со кој се гарантираше минимален финансиски приход за сите невработени. Очекувањата дека невработените ќе бидат повеќе мотивирани да работат повеќе на крајот од експериментот не се ...

Пропадна финскиот експеримент за гарантирана плата за невработените

Денар - 08.02.2019

Финската влада ги објави првите резултати од двегодишниот експеримент со загарантирана плата за невработените, што заврши пред еден месец, а кој, спротивно на очекувањата, покажа дека не ги мотивира корисниците да се вработат и на тој начин да ...

Пропадна експериментот со гарантирана плата во Финска

1tv - 08.02.2019

Финската Влада денеска ги објави првите резултати од двегодишниот експеримент со гарантирана плата за невработени, завршен пред еден месец, кој, спротивно на очекувањата, покажа дека тоа не ги мотивирало корисниците да работат и на тој начин да ...

Пропадна финскиот експеримент за гарантирана плата за невработените

Република - 08.02.2019

Финската влада ги објави првите резултати од двегодишниот експеримент со загарантирана плата за невработените, што заврши пред еден месец, а кој, спротивно на очекувањата, покажа дека не ги мотивира корисниците да се вработат и на тој начин да ...

Пропадна експериментот со гарантирана плата во Финска

А1 On - 08.02.2019

Финската Влада денеска ги објави првите резултати од двегодишниот експеримент со гарантирана плата за невработени, завршен пред еден месец, кој, спротивно на очекувањата, покажа дека тоа не ги мотивирало корисниците да работат и на тој начин да ...

Пропадна финскиот експеримент за гарантирана плата за невработените

Centar - 08.02.2019

Финската влада ги објави првите резултати од двегодишниот експеримент со загарантирана плата за невработените, што заврши пред еден месец, а кој, спротивно на очекувањата, покажа дека не ги мотивира корисниците да се вработат и на тој начин да ...

Пропадна експериментот со гарантирана плата во Финска

Опсервер - 08.02.2019

Финската Влада денеска ги објави првите резултати од двегодишниот експеримент со гарантирана плата за невработени, завршен пред еден месец, кој, спротивно на очекувањата, покажа дека тоа не ги мотивирало корисниците да работат и на тој начин да ...

Пропадна експериментот со гарантирана плата во Финска

MTM - 09.02.2019

Финската Влада денеска ги објави првите резултати од двегодишниот експеримент со гарантирана плата за невработени, завршен пред еден месец, кој, спротивно на очекувањата, покажа дека тоа не ги мотивирало корисниците да работат и на тој начин да ...