TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Град Скопје: Најголемото загадување на воздухот во градот е последица од начинот на затоплување на домаќинствата

Академик - 16.12.2016

Анализата спроведена од страна на градските власти потврди дека најголемото загадување на амбиенталниот воздух во главниот град е последица само од начинот на кој се затоплуваат домаќинствата.

Што го загадува воздухот

Тера - 16.12.2016

Што го загадува воздухот. Многу пати надлежните кажале и за Битола.Деновиве за Скопје соопштија дека и таму најголему загадувачи биле докаќинствата и сообрајќајот. На сите добро позната ни е состојбата со загаденоста на воздухот, од град Скопје ...

Воздухот во Скопје го загадуваат домаќинствата

+инфо - 16.12.2016

Во загадувањето на воздухот сообраќајот учествува со 20 отсто, прашината улична и градежна со 19 отсто, а индустријата со 18 отсто. Воздухот во Скопје и регион со ПМ10 честички најмногу го загадуваат домаќинствата, на кои отпаѓа 32 отсто, а ...

Загревањето на домовите најголем загадувач во Скопскиот регион

Канал5 - 16.12.2016

Загревањето од домаќинствата во Скопје и Скопскиот регион, го загадува воздухот со 32 проценти, односно за 12 отсто повеќе од сообраќајот, покажуваат податоците изработени од Финскиот институт за метеорологија, Австриската агенција за животна ...

Презентиран Планот за подобрување на квалитетот на воздухот- Најголемото загадување со пм10 во Скопје е од загревањето ...

Курир - 16.12.2016

Според Планот за подобрување на квалитетот на воздухот во Скопскиот плански регион што го изработија Финскиот институт за метеорологија, Австриската агенција за животна средина, Градот Скопје и Министерството за животна средина и просторно ...

Студија: Кои се најголемите загадувачи на воздухот во Скопје

еМагазин - 16.12.2016

Загревањето од домаќинствата во Скопје и Скопскиот регион, го загадува воздухот со 32 проценти, односно за 12 отсто повеќе од сообраќајот, покажуваат податоците изработени од Финскиот институт за метеорологија, Австриската агенција за животна ...

Презентација на планови за поквалитетен воздух во скопско

Курир - 16.12.2016

Град Скопје денеска ќе презентира План за подобрување на квалитетот на амбиентниот воздух во Скопскиот регион, Краткорочниот план за квалитет на воздухот во Скопскиот регион и Интегрираниот катастар на загадувачи на животната средина на Град Скопје.

Презентација на планови за поквалитетен воздух во Скопско

А1 On - 16.12.2016

Град Скопје денеска ќе презентира План за подобрување на квалитетот на амбиентниот воздух во Скопскиот регион, Краткорочниот план за квалитет на воздухот во Скопскиот регион и Интегрираниот катастар на загадувачи на животната средина на Град Скопје.

Јавниот превоз во Варшава денеска е бесплатен

А1 On - 15.12.2016

Главниот град на Полска, Варшава денеска им понуди на жителите бесплатен јавен превоз во обид да ги стимулира да ги остават возилата поради високото ниво на загадување на воздухот. Полска користи големи количини јаглен за индустријата и ...

11 начини да го намалите загадувањето на водата

Кафе пауза - 14.12.2016

Кога сите луѓе би внимавале на животната средина и водените површини, сигурно загадувањето би било на значително пониско ниво. Доволно е секој од нас да направи мала промена за заеднички да го намалиме загадувањето и да живееме во поздрава средина.

Во Барселона: 3 години бесплатен превоз ако се откажеш од стариот автомобил

365 - 14.12.2016

Нашиве градови не се единствените во Европа со загаден воздух. Ама во европските на големо се работи на тој проблем. Така е и во Барселона, која исто така бара начини да го подобри квалитетот на воздухот и да го намали автомобилскиот сообраќај, и ...

Најголемото загадување со пм10 во Скопје е од загревањето на домовите

Нетпрес - 16.12.2016

Потоа следуваат сообраќајот со 20%, прашината создадена од неуредените површини, уличната прашина и прашината од градежните активности – 19%, индустријата – 18%, сулфатните соли – 7%, нитратните соли – 2%, и прекуграничниот пренос на загадувачки ...

Презентација на планови за поквалитетен воздух во Скопско

Сител - 16.12.2016

Град Скопје денеска ќе презентира План за подобрување на квалитетот на амбиентниот воздух во Скопскиот регион, Краткорочниот план за квалитет на воздухот во Скопскиот регион и Интегрираниот катастар на загадувачи на животната средина на Град Скопје.

Анализа: Загревањето на домаќинствата најмногу го загадува воздухот во Скопје

Макфакс - 16.12.2016

Најголемото загадување со ПМ10 честички во воздухот во Скопје потекнува од загревањето на домаќинствата. Според Планот за подобрување на квалитетот на воздухот во Скопскиот плански регион што го изработија Финскиот институт за метеорологија, ...

Како да се подобри квалитетот на воздухот во Скопје?

Press24 - 16.12.2016

Град Скопје денеска ќе презентира План за подобрување на квалитетот на амбиентниот воздух во Скопскиот регион, Краткорочниот план за квалитет на воздухот во Скопскиот регион и Интегрираниот катастар на загадувачи на животната средина на Град Скопје.

Град Скопје: Најголемиот загадувач е загревањето на домовите...

Н.Македонија - 16.12.2016

Град Скопје: Најголемиот загадувач е загревањето на домовите Во Скопје и скопскиот регион најголемото загадување со ПМ10 честички во воздухот потекнува од загревањето на домаќинствата, и тоа со 32 проценти, соопшти денеска градот Скопје при ...

Со ПМ10 во Скопје најмногу загадува греењето, втор е сообраќајот

МКД - 16.12.2016

Според Планот за подобрување на квалитетот на воздухот во Скопскиот плански регион што го изработија Финскиот институт за метеорологија, Австриската агенција за животна средина, Градот Скопје и Министерството за животна средина и просторно ...

Презентација на планови за поквалитетен воздух во Скопско

Канал5 - 16.12.2016

Град Скопје денеска ќе презентира План за подобрување на квалитетот на амбиентниот воздух во Скопскиот регион, Краткорочниот план за квалитет на воздухот во Скопскиот регион и Интегрираниот катастар на загадувачи на животната средина на Град Скопје.

Еве од што најмногу се загадува воздухот во Скопје

Press24 - 16.12.2016

Загревањето од домаќинствата во Скопје и Скопскиот регион, го загадува воздухот со 32 проценти, односно за 12 отсто повеќе од сообраќајот, покажуваат податоците изработени од Финскиот институт за метеорологија, Австриската агенција за животна ...

Презентиран Планот за подобрување на квалитетот на воздухот- Најголемото загадување со пм10 во Скопје е од загревањето ...

Lider - 16.12.2016

Според Планот за подобрување на квалитетот на воздухот во Скопскиот плански регион што го изработија Финскиот институт за метеорологија, Австриската агенција за животна средина, Градот Скопје и Министерството за животна средина и просторно ...

Презентација на планови за поквалитетен воздух во Скопско

Lider - 16.12.2016

Град Скопје денеска ќе презентира План за подобрување на квалитетот на амбиентниот воздух во Скопскиот регион, Краткорочниот план за квалитет на воздухот во Скопскиот регион и Интегрираниот катастар на загадувачи на животната средина на Град Скопје.

Град Скопје: Најголемото загадување со ПМ 10 во Скопје доаѓа од загревањето на домовите

Радио МОФ - 16.12.2016

Во просториите на Град Скопје денеска беше презентиран План за подобрување на квалитетот на воздухот на подрачјето на Скопскиот регион. Планот го изработија Финскиот институт за метеорологија, Австриската агенција за животна средина, Градот Скопје и ...

НАДЕЖ ЗА СПАС ОД ЗАГАДУВАЊЕТО: Презентација на планови за поквалитетен воздух во Скопско

Телеграф - 16.12.2016

На презентацијата ќе присуствува градоначалникот на Скопје, Коце Трајановски, а поканети се и сите 17 градоначалници од општините во Скопскиот плански регион Град Скопје денеска ќе ги презентира Планот за подобрување на квалитетот на амбиентниот ...

Анализа: Загревањето на домаќинствата најмногу го загадува воздухот во Скопје

Кајгана - 16.12.2016

Најголемото загадување со ПМ10 честички во воздухот во Скопје потекнува од загревањето на домаќинствата. Тоа го покажуваат резултатите од анализата што заедно со Град Скопје го направија уште неколку европски агенции.

СПАС ОД ЗАГАДУВАЊЕТО: Како да се подобри квалитетот на воздухот во Скопје?

Скопје инфо - 16.12.2016

Град Скопје денеска ќе ги презентира Планот за подобрување на квалитетот на амбиентниот воздух во Скопскиот Регион, Краткорочниот план за квалитет на воздухот во Скопскиот Регион и Интегрираниот катастар на загадувачи на животната средина на Град ...

Анализа: Загревањето на домаќинствата најмногу го загадува воздухот во Скопје

Точка - 16.12.2016

Најголемото загадување со ПМ10 честички во воздухот во Скопје потекнува од загревањето на домаќинствата. Според Планот за подобрување на квалитетот на воздухот во Скопскиот плански регион што го изработија Финскиот институт за метеорологија, ...

АНАЛИЗА НА ВОЗДУХОТ ВО СКОПЈЕ: Загревањето на домовите најголем загадувач

Телеграф - 16.12.2016

Градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски, нагласи дека градот подготвува планови за подобрување на воздухот Загревањето на домаќинствата во Скопје и во Скопскиот Регион го загадува воздухот со 32 проценти, односно за 12 отсто повеќе од ...

Презентиран Планот за подобрување на квалитетот на воздухот: Најголемото загадување со пм10 во Скопје е од загревањето ...

Пулс24 - 16.12.2016

Според Планот за подобрување на квалитетот на воздухот во Скопскиот плански регион што го изработија Финскиот институт за метеорологија, Австриската агенција за животна средина, Градот Скопје и Министерството за животна средина и просторно ...

Загревањето на домаќинствата најголем загадувач на воздухот во Скопје

Денар - 16.12.2016

Најголемото загадување со ПМ10 честички во воздухот во Скопје потекнува од загревањето на домаќинствата.. Според Планот за подобрување на квалитетот на воздухот во Скопскиот плански регион што го изработија Финскиот институт за метеорологија, ...

Воздухот во Скопје најмногу се загадува од загревањето на домаќинствата

Република - 16.12.2016

Најголемото загадување со ПМ10 честички во воздухот во Скопје потекнува од загревањето на домаќинствата. Според Планот за подобрување на квалитетот на воздухот во Скопскиот плански регион што го изработија Финскиот институт за метеорологија, ...