TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

На секои сто илјади вакцинирани се спасуваат 900 животи!

Слободен Печат - 29.07.2021

Ефикасност од 99 проценти во спречувањето смрт од ковид-19 би значело дека, ако од 100 илјади невакцинирани починале илјада луѓе, од 100 илјади вакцинирани ќе починат 10 луѓе доколку се заразат.

Д-р Харис Бабачиќ: Како и вакцинирани луѓе можат да починат од Ковид-19?

Вечер Прес - 29.07.2021

Д-р Харис Бабачиќ, магистер по епидемиологија, е научникот кој од далечната Шведска паралелно ја следи и епидемиолошката состојба со ковид-19 во Македонија. Во својот пост на Фејсбук докторот ги разјаснува дилемите во јавноста околу тоа зошто треба ...

Д-р Бабачиќ со стручно појаснување: Не значи дека нема никогаш повеќе да видиме луѓе да починуваат од КОВИД-19 доколку ...

Скопје инфо - 29.07.2021

Д-р Харис Бабачиќ, магистер по епидемиологија, кој дипломирал на Медицинскиот факултет во Скопје, а сега работи и се усовршува во Шведска, предупредува дека веќе се забележуваат промени во епидемиолошката состојба кои укажуваат на нов бран.

Д-р Харис Бабачиќ објаснува како и вакцинираните може да починат од ковид-19

Република - 29.07.2021

Доктор Харис Бабичиќ по потекло од Македонија кој неколку години работи на Каролинска институтот во Стокхолм Во својот пост на Фејсбук докторот ги разјаснува дилемите во јавноста околу тоа зошто треба да се вакцинираме.

Д-р Харис Бабачиќ објаснува како и вакцинираните може да починат од ковид-19

Zoom - 29.07.2021

Доктор Харис Бабичиќ по потекло од Македонија кој неколку години работи на Каролинска институтот во Стокхолм Во својот пост на Фејсбук докторот ги разјаснува дилемите во јавноста околу тоа зошто треба да се вакцинираме.

Д-р Харис Бабачиќ објаснува како и имунизирани може да заболат и како доаѓа до можен најлош исход

Скопје24 - 29.07.2021

Доктор Харис Бабичиќ по потекло од Македонија кој неколку години работи на Каролинска институтот во Стокхолм. Во својот пост на Фејсбук докторот ги разјаснува дилемите во јавноста околу тоа зошто треба да се им*низираме.