TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Општина Охрид првпат додели стипендии за лица со ретки болести и посебни потреби

MakPress - 03.03.2022

Градоначалникот на Општина Охрид, Кирил Пецаков денеска додели договори за стипендирање на ученици, студенти, магистранти и докторанти со ретки болести и посебни потреби, кои учат и студираат во државни или приватни училишта и универзитети.

Доделени договорите за стипендирање на лица со ретки болести и посебни потреби

OhridNews - 03.03.2022

Вкупно 31 стипендија ќе биде исплатена годинава на ученици, студенти, магистранти и докторанти со ретки болести и посебни потреби кои учат и студираат во државни и приватни училишта односно универзитети.