TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Наместо промотори и аташеа, три канцеларии во клучни светски дестинации

Телма - 22.01.2019

Претходната Влада испрати 33 промотори низ светот да ловат странски инвеститори, оваа тоа нема да го парви, нема да испраќа ниту економски аташеа. Но не се откажува од промовирање на земјава, но тоа ќе го прави преку три канцеларии во три клучни ...

Со пола милион евра владата ќе отвора три регионални канцеларии за привлекување странски инвестиции

Сакам да кажам - 22.01.2019

До крајот на годината, Владата ќе отвори три регионални канцеларии за привлекување странски инвестиции, откако беа укинати економските промотори што ги воведе владата на ВМРО-ДПМНЕ. Во буџетот за оваа година, за отворање на овие канцеларии ...

Владата се премисли, повторно активира економски промотори

Алсат-М - 22.01.2019

Владата повторно ги враќа економските промотори на сцена. Наместо преку Агенцијата за странски инвестиции, сега преку Дирекцијата за слободни зони предвидено е да бидат ангажирани околу 30 лица коишто ќе бидат распоредени во три канцеларии во ...

Инвеститорите ќе се привлекуваат и македонските производи ќе се промовираат од три места во светот

Вечер Прес - 22.01.2019

Економските промотори во амбасадите излегуваат од игра, а почнува нов проект за промовирање на Македонија како дестинација за инвестирање од три концентрирани центри на светот. – Едниот центар ќе биде во Америка, веројатно на источниот брег, другиот ...

Анѓушев: Македонија ќе се промовира преку три концентрирани центри

Локално - 22.01.2019

Македонија, наместо со економски промотори, преку три концентрирани центри на светот ќе му ги презентира можностите што се нудат во земјава за странските инвестиори, како и производите што се произведуваат во државата, најави денеска вицепремиерот ...

Центри за промоција, наместо промотори и аташеа ќе ловат инвеститори во странство

+инфо - 22.01.2019

Центрите ќе бидат основани во САД, најверојатно на Источниот брег, во Германија во областа Западна Рајна Вествалија за да може да биде блиску и до Холандија и Белгија и Турција Три концентрирани центри за промоција на предностите за вложувања во ...

Промоторите во историјата: Владата ќе вработи 30 луѓе во три канцеларии во светот за промоција на државата

Фактор - 22.01.2019

Нема да има промотори кои ќе носат странски инвеститори, туку канцеларии во три земји во светот преку кои ќе се промовираат предностите за вложување во Македонија и ќе сепродаваатдомашните производи надвор.

Анѓушев: Македонија ќе се промовира преку три концентрирани центри

24 Вести - 22.01.2019

Македонија, наместо со економски промотори, преку три концентрирани центри на светот ќе му ги презентира можностите што се нудат во земјава за странските инвестиори, како и производите што се произведуваат во државата, најави денеска вицепремиерот ...

ВКРСТЕНО ИНТЕРВЈУ: Анѓушев не делел ист став за персоналецот, Азески вели дека тој закон е грешка

Фактор - 21.01.2019

Од годинава на сила е даночна реформа, промени во данокот на личен доход, но има измени и на данокот на добивка, а се наплатуваат поголеми придонеси. Коментар на овие измени како стопанственик даде вицепремиерот за еконосмки прашања Кочо Анѓушев а ...

ВКРСТЕНО ИНТЕРВЈУ Азески: Владата киксна за персоналецот, Анѓушев: Подготвен сум да работам за ништо, ама не и да ...

Фактор - 21.01.2019

Двајцата се познаваат добро и долго. Биле пријатели и на страната на бизнисот, во кое било време. Но Бранко Азески го предложи дотогаш успешниот бизнисмен Кочо Анѓушев, да биде човек на бизнисот, ама во Владата, па Анѓушев стана вицепремиер.

Наместо промотори Владата ќе вработи 30 луѓе во три канцеларии во светот

Вечер Прес - 22.01.2019

Нема да има промотори кои ќе носат странски инвеститори, туку канцеларии во три земји во светот преку кои ќе се промовираат предностите за вложување во Македонија и ќе сепродаваатдомашните производи надвор.

Анѓушев: Македонија ќе се промовира преку три концентрирани центри

Н.Македонија - 22.01.2019

Македонија, наместо со економски промотори, преку три концентрирани центри на светот ќе му ги презентира можностите што се нудат во земјава за странските инвестиори, како и производите што се произведуваат во државата, најави денеска вицепремиерот ...

Анѓушев: Македонија ќе се промовира преку три концентрирани центри

А1 On - 22.01.2019

Македонија, наместо со економски промотори, преку три концентрирани центри на светот ќе му ги презентира можностите што се нудат во земјава за странските инвестиори, како и производите што се произведуваат во државата, најави денеска вицепремиерот ...

Анѓушев: Македонија ќе се промовира преку три концентрирани центри

1tv - 22.01.2019

Македонија, наместо со економски промотори, преку три концентрирани центри на светот ќе му ги презентира можностите што се нудат во земјава за странските инвеститори, како и производите што се произведуваат во државата, најави денеска вицепремиерот ...

Анѓушев: Македонија ќе се промовира преку три концентрирани центри

Сител - 22.01.2019

Македонија, наместо со економски промотори, преку три концентрирани центри на светот ќе му ги презентира можностите што се нудат во земјава за странските инвестиори, како и производите што се произведуваат во државата, најави денеска вицепремиерот ...

Анѓушев: Македонија ќе се промовира преку три концентрирани центри

Денар - 22.01.2019

Македонија, наместо со економски промотори, преку три концентрирани центри на светот ќе му ги презентира можностите што се нудат во земјава за странските инвестиори, како и производите што се произведуваат во државата, најави денеска вицепремиерот ...

Анѓушев: Македонија ќе се промовира преку три концентрирани центри

Опсервер - 22.01.2019

Македонија, наместо со економски промотори, преку три концентрирани центри на светот ќе му ги презентира можностите што се нудат во земјава за странските инвестиори, како и производите што се произведуваат во државата, најави денеска вицепремиерот ...