TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Бочварски апелира да се изгласа законот за новиот рок за изградба на автопатот Кичево – Охрид

OhridNews - 15.11.2021

Министерот за транспорт и врски Благој Бовчарски апелира да се закаже седница на собраниската Комисија за транспорт и врски за да усвои законот со којшто преку Анекс на Договорот за автопатот Кичево-Охрид ќе се продолжи рокот за неговата изградба.

Бочварски бара Собранието да овозможи нов рок за изградба на автопатот Кичево - Охрид

МКД - 15.11.2021

Министерот за транспорт и врски Благој Бовчарски апелира да се закаже седница на собраниската Комисија за транспорт и врски за да усвои законот со којшто преку aнекс на Договорот за автопатот Кичево-Охрид ќе се продолжи рокот за неговата изградба.

Бочварски апелира да се изгласа законот за новиот рок за изградба на автопатот Кичево – Охрид

Канал5 - 15.11.2021

Анексот за израдба на патот Кичево-Охрид, односно законот што треба да се усвои е во Собранието. Министерот за транспорт и врски Благој Бовчарски апелира да се закаже седница на собраниската Комисија за транспорт и врски за да усвои законот со ...

Бочварски апелира да се изгласа законот за новиот рок за изградба на автопатот Кичево – Охрид

Независен - 15.11.2021

Mинистерот за транспорт и врски Благој Бовчарски апелира да се закаже седница на собраниската Комисија за транспорт и врски за да усвои законот со којшто преку Анеск на Договорот за автопатот Кичево-Охрид ќе се продолжи рокот за неговата изградба.

Бочварски апелира да се изгласа законот за новиот рок за изградба на автопатот Кичево – Охрид

Вечер Прес - 15.11.2021

Министерот за транспорт и врски Благој Бовчарски апелира да се закаже седница на собраниската Комисија за транспорт и врски за да усвои законот со којшто преку Анеск на Договорот за автопатот Кичево-Охрид ќе се продолжи рокот за неговата изградба.

Бочварски апелира да се изгласа законот за новиот рок за изградба на автопатот Кичево – Охрид

CivilMedia - 15.11.2021

Министерот за транспорт и врски Благој Бовчарски апелира да се закаже седница на собраниската Комисија за транспорт и врски за да усвои законот со којшто преку Анеск на Договорот за автопатот Кичево-Охрид ќе се продолжи рокот за неговата изградба.

Бавно оди изградбата на автопатот Охрид-Кичево

4NEWS - 15.11.2021

Бавно оди изградбата на автопатот Охрид Кичево. Автопатот, во должина од 57 километри, кој почна да се гради во 2014 година, требаше да биде готов до 2018 година, но според образложението на надлежните институции поради пропусти во проектирањето, со ...