TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Алдо Климан: Заев да му се извини на македонскиот народ!

Курир - 22.06.2018

Владата на Република Македонија на своите официјални страници на 21 јуни 2018 година објави текст под наслов Премиерот Заев категорично демантира клевети и навреди изнесени во текстови на порталот „Република“ ( http://vlada.mk/node/15008 ), во кој, ...

Договорот одличен – Македонија мртва

Н.Македонија - 22.06.2018

Постигнатиот договор со Грција за името е одличен – поранешната Македонија е мртва. Не Поранешната југословенска република Македонија, туку Македонија позната во историјата под тоа име. Договорот е навистина историски, со историски димензии, зашто ...

Митрополит Повардарски Агатангел: Со потписот врз овој срамен договор се откажуваме од сè што е македонско, од целата ...

Курир - 21.06.2018

Неброени се жртвите кои македонскиот народ ги положил во многувековната борба за слобода и независност на нашата татковина Македонија, ова го вели во својата колумна објавена на Фејсбук страната „Повардарска епархија“, Митрополит Повардарски ...

Заев да му се извини на македонскиот народ!

Република - 22.06.2018

Владата на Република Македонија на своите официјални страници на 21 јуни 2018 година објави текст под наслов Премиерот Заев категорично демантира клевети и навреди изнесени во текстови на порталот „Република“ ( http://vlada.mk/node/15008 ), во кој, ...

Македонската заедница од Мелбурн и Викторија е против Договорот за името(видео)

AKO - 20.06.2018

Дел од македонската заедница од Австралија го отфрли Договорот за името со Грција и бара негово повлекување. Тие премиерот Заев го нарекуваат- Злосторникот. Еве дел од ниванта Резолуција, во оригинална форма: ,,,,Ние, Македонците од Мелбурн и ...

Владиката Агатангел: Врз гробовите на нашите Великани, „платени послушници“ згазија со двете нозе

Република - 21.06.2018

Неброени се жртвите кои македонскиот народ ги положил во многувековната борба за слобода и независност на нашата татковина Македонија, ова го вели во својата колумна објавена на Фејсбук страната „Повардарска епархија“, Митрополит Повардарски ...

Maкедонците од Мелбурн и Викторија: Ги прекинуваме врските со македонските дипломати поради капитулантскиот договор со ...

МКД - 22.06.2018

Огорчени сме од распродажбата на националните интереси на македонскиот народ и Македонија. Ова разнебитување на националните македонски интереси почна на нелегитимен начин откако на власт дојде Зоран Заев, сметаат здруженијата на Македонците од ...