TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Нов систем за донирање вишок храна „Сите Сити“

А1 On - 23.04.2018

„Сите сити“, систем за донирање и дистрибуција на храна до граѓаните на кои им е потребна беше промовиран денеска во Скопје. Системот за почеток ќе функционира во главниот град и преку 14 граѓански организации ќе опслужува најмалку 1.000 лица со по ...

Се бараат законски измени за фрлањето на храна

24 Вести - 23.04.2018

Македонија фрла по 5.000 тони храна годишно. Во земајата околу 450 000 лица не можат да си ги дозовлат сите оброци во текот на еден ден. За надминување на ваквата состојба се бараат законски измени со кои наместо да се фрла, храната да се донира во ...

Храна има за сите, до кога ќе ја фрламе?

+инфо - 23.04.2018

Само храната што завршува на депонијата Дрисла може да опслужи 15.000 до 16.000 семејства и ако се земе предвид дека едно семејство има во просек најмалку три членови тоа би значело дека со храната може да им се помогне на околу 45.000 до 50.000 ...

Виталиа меѓу првите компании што го поддржаа системот за донирање на храна

Точка - 23.04.2018

Во почетокот на месец април започна со реализација првиот систем за донирање на храна од страна на компаниите во Македонија. Во рамки на проектот, меѓу првите компании што се вклучија во системот за донирање на храна е Виталиа со донација од 610 ...

Отворање нов систем за донирање вишок храна „Сите Сити“

Алсат-М - 23.04.2018

Отворање на новиот систем за донирање вишок храна „Сите Сити“ ќе биде означено денеска со прес-конференција во организација на Асоцијација за чиста животна средина „Ајде Македонија!“. Обраќање пред присутните за да се одбележи новиот систем ќе имаат ...

Нов систем за донирање вишок храна „Сите сити“

+инфо - 23.04.2018

Системот за почеток ќе функционира во главниот град и преку 14 граѓански организации ќе опслужува најмалку 1.000 лица со по два оброка дневно, со план од наредната година да се прошири и во другите градови.

Многу храна на отпад, а многу гладни во Македонија

Нова ТВ - 23.04.2018

Како да се направи систем со кој таа наместо во ѓубре ќе заврши кај оние на кои им е најпотребна. Народните кујни не се функционални, опслужуваат мал број луѓе, а имаат висока цена на одржување, посочуваат граѓанските организации кои годиниве ...

Виталиа меѓу првите компании што го поддржаа системот за донирање на храна

Црнобело - 23.04.2018

Во почетокот на месец април започна со реализација првиот систем за донирање на храна од страна на компаниите во Македонија. Во рамки на проектот, меѓу првите компании што се вклучија во системот за донирање на храна е Виталиа со донација од 610 ...

Отворање нов систем за донирање вишок храна „Сите Сити“

Локално - 23.04.2018

Отворање на новиот систем за донирање вишок храна „Сите Сити“ ќе биде означено денеска со прес-конференција во организација на Асоцијација за чиста животна средина „Ајде Македонија!“. Обраќање пред присутните за да се одбележи новиот систем ќе имаат ...

Нов систем за донирање вишок храна „Сите Сити“

Стандард - 23.04.2018

„Сите сити“, систем за донирање и дистрибуција на храна до граѓаните на кои им е потребна беше промовиран денеска во Скопје. Системот за почеток ќе функционира во главниот град и преку 14 граѓански организации ќе опслужува најмалку 1.000 лица со по ...

Многу храна на отпад, место до оние на кои навистина им треба

Слободен Печат - 23.04.2018

Многу храна на отпад, а многу гладни во Македонија. Како да се направи систем со кој таа наместо во ѓубре ќе заврши кај оние на кои им е најпотребна. Народните кујни не се функционални, опслужуваат мал број луѓе, а имаат висока цена на одржување, ...

Виталиа меѓу првите компании што го поддржаа системот за донирање на храна

Фактор - 23.04.2018

Во почетокот на месец април започна со реализација првиот систем за донирање на храна од страна на компаниите во Македонија. Во рамки на проектот, меѓу првите компании што се вклучија во системот за донирање на храна е Виталиа со донација од 610 ...

Отворање нов систем за донирање вишок храна „Сите Сити“

Канал5 - 23.04.2018

Отворање на новиот систем за донирање вишок храна „Сите Сити“ ќе биде означено денеска со прес-конференција во организација на Асоцијација за чиста животна средина „Ајде Македонија!“. Обраќање пред присутните за да се одбележи новиот систем ќе имаат ...

Нов систем за донирање вишок храна „Сите сити“

Слободен Печат - 23.04.2018

„Сите сити“, систем за донирање и дистрибуција на храна до граѓаните на кои им е потребна беше промовиран денеска во Скопје. Системот за почеток ќе функционира во главниот град и преку 14 граѓански организации ќе опслужува најмалку 1.000 лица со по ...

Многу храна оди на отпад, наместо до оние на кои навистина им треба

Денар - 23.04.2018

Многу храна на отпад, а многу гладни во Македонија. Како да се направи систем со кој таа наместо во ѓубре ќе заврши кај оние на кои им е најпотребна. Народните кујни не се функционални, опслужуваат мал број луѓе, а имаат висока цена на одржување, ...

(ФОТО) Виталиа меѓу првите компании што го поддржаа системот за донирање на храна

Екран - 23.04.2018

Во почетокот на месец април започна со реализација првиот систем за донирање на храна од страна на компаниите во Македонија. Во рамки на проектот, меѓу првите компании што се вклучија во системот за донирање на храна е Виталиа со донација од 610 ...

Систем за донирање за вишокот храна во Македонија

Фактор - 23.04.2018

Отворање на новиот систем за донирање вишок храна „Сите Сити“ ќе биде означено денеска со прес-конференција во организација на Асоцијација за чиста животна средина „Ајде Македонија!“. Обраќање пред присутните за да се одбележи новиот систем ќе имаат ...

„Сите сити“-нов систем за донирање вишок храна

МКД - 23.04.2018

„Сите сити“, систем за донирање и дистрибуција на храна до граѓаните на кои им е потребна беше промовиран денеска во Скопје. Системот за почеток ќе функционира во главниот град и преку 14 граѓански организации ќе опслужува најмалку 1.000 лица со по ...

Многу храна на отпад, а многу гладни во Македонија

Скопје инфо - 23.04.2018

Како да се направи систем со кој таа наместо во ѓубре ќе заврши кај оние на кои им е најпотребна. Народните кујни не се функционални, опслужуваат мал број луѓе, а имаат висока цена на одржување, посочуваат граѓанските организации кои годиниве ...

Виталиа меѓу првите компании што го поддржаа системот за донирање на храна

Женски магазин - 23.04.2018

Во почетокот на месец април започна со реализација првиот систем за донирање на храна од страна на компаниите во Македонија. Во рамки на проектот, меѓу првите компании што се вклучија во системот за донирање на храна е Виталиа со донација од 610 ...

Отворање нов систем за донирање вишок храна „Сите Сити“

Сител - 23.04.2018

Отворање на новиот систем за донирање вишок храна „Сите Сити“ ќе биде означено денеска со прес-конференција во организација на Асоцијација за чиста животна средина „Ајде Македонија!“. Обраќање пред присутните за да се одбележи новиот систем ќе имаат ...

Нов систем за донирање вишок храна „Сите Сити“

Н.Македонија - 23.04.2018

„Сите сити“, систем за донирање и дистрибуција на храна до граѓаните на кои им е потребна беше промовиран денеска во Скопје. Системот за почеток ќе функционира во главниот град и преку 14 граѓански организации ќе опслужува најмалку 1.000 лица со по ...

СТОРИЈА: Многу храна на отпад, место до оние на кои навистина им треба

Либертас - 23.04.2018

Многу храна на отпад, а многу гладни во Македонија. Како да се направи систем со кој таа наместо во ѓубре ќе заврши кај оние на кои им е најпотребна. Народните кујни не се функционални, опслужуваат мал број луѓе, а имаат висока цена на одржување, ...

Отворање нов систем за донирање вишок храна „Сите Сити“

24Инфо - 23.04.2018

Отворање нов систем за донирање вишок храна „Сите Сити“ Отворање на новиот систем за донирање вишок храна „Сите Сити“ ќе биде означено денеска со прес-конференција во организација на Асоцијација за чиста животна средина „Ајде Македонија!“.

Нов систем за донирање вишок храна „Сите Сити“ – над 1.000 лица ќе добиваат по 2 оброци дневно

Либертас - 23.04.2018

„Сите сити“, систем за донирање и дистрибуција на храна до граѓаните на кои им е потребна беше промовиран денеска во Скопје. Системот за почеток ќе функционира во главниот град и преку 14 граѓански организации ќе опслужува најмалку 1.000 лица со по ...

Отворање нов систем за донирање вишок храна „Сите Сити“

Бриф - 23.04.2018

Отворање на новиот систем за донирање вишок храна „Сите Сити“ ќе биде означено денеска со прес-конференција во организација на Асоцијација за чиста животна средина „Ајде Македонија!“. Обраќање пред присутните за да се одбележи новиот систем ќе имаат ...