TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Комесарката за човекови права на Советот на Европа ги повика македонските пратеници да ги усвојат законските измени за ...

Сакам да кажам - 07.07.2023

Комесарката за човекови права на Советот на Европа Дуња Мијатовиќ ги повика македонските пратеници да ги усвојат претстојните измени на Законот за матична евиденција со кои што ќе се овозможи правно признавање на родовиот идентитет на трансродовите ...

Советот на Европа бара македонското Собрание да ги усвои амандманите за признавање на трансродовите лица

Слободен Печат - 07.07.2023

Комесарката за човекови права на Советот на Европа, Дуња Мијатовиќ во писмо до македонскиот Парламент, како што вели, силно ги охрабрува тековните напори да се усвои законската рамка во однос на законско родово признавање на трансродовите лица во ...

Мијатовиќ против МПЦ, бара да се усвојат родовите права

Независен - 07.07.2023

Во писмото упатено до македонскиот парламент кое е објавено денеска, комесарката за човекови права на Советот на Европа, Дуња Мијатовиќ, силно ги охрабрува тековните напори за усогласување на македонската правна рамка со стандардите на Советот на ...

Комесарката Мијатовиќ упати писмо до Собранието и бара носење на легислативата за признавање на трансродовите лица

Опсервер - 07.07.2023

Комесарката за човекови права на Советот на Европа Дуња Мијатовиќ упати писмо до македонското Собрание во кое силно ги охрабрува напорите да се донесе легислатива во согласност со стандардите на Советот на Европа за законско признавање на родот на ...

Комесарката Мијатовиќ упати писмо до Собранието и бара носење на легислативата за признавање на трансродовите лица

Zoom - 07.07.2023

Комесарката за човекови права на Советот на Европа Дуња Мијатовиќ упати писмо до македонското Собрание во кое силно ги охрабрува напорите да се донесе легислатива во согласност со стандардите на Советот на Европа за законско признавање на родот на ...

Мијатовиќ упати писмо до Собранието и бара носење на легислативата за признавање на трансродовите лица

Локално - 07.07.2023

Комесарката за човекови права на Советот на Европа Дуња Мијатовиќ упати писмо до македонското Собрание во кое силно ги охрабрува напорите да се донесе легислатива во согласност со стандардите на Советот на Европа за законско признавање на родот на ...

Комесарката Мијатовиќ преку писмо до Собранието бара носење на легислативата за признавање на трансродовите лица

Слободен Печат - 07.07.2023

Комесарката за човекови права на Советот на Европа Дуња Мијатовиќ упати писмо до македонското Собрание во кое силно ги охрабрува напорите да се донесе легислатива во согласност со стандардите на Советот на Европа за законско признавање на родот на ...

Комесарката Мијатовиќ со писмо до Собранието ги повика пратениците да го донесат законот за признавање на родот на ...

360 степени - 07.07.2023

Писмото е упатено до претседателот на Собранието Талат Џафери, до претседателката на Комисијата за политички систем Соња Мираковска, до претседателката на Законодавно-правната комисија Снежана Калевска-Ванчева и до пратеничката-известувач за ...

Комесарката Мијатовиќ бара носење на легислативата за трансродовите лица преку писмо до Собранието

Н.Македонија - 07.07.2023

Комесарката за човекови права на Советот на Европа Дуња Мијатовиќ упати писмо до македонското Собрание во кое силно ги охрабрува напорите да се донесе легислатива во согласност со стандардите на Советот на Европа за законско признавање на родот на ...

Комесарката Мијатовиќ испрати писмо до македонското Собрание со барање да се доносе легислатива за признавање на ...

24Инфо - 07.07.2023

Комесарката за човекови права на Советот на Европа Дуња Мијатовиќ упати писмо до македонското Собрание во кое силно ги охрабрува напорите да се донесе легислатива во согласност со стандардите на Советот на Европа за законско признавање на родот на ...

Комесарката Мијатовиќ бара носење на легислативата за признавање на трансродовите лица во Македонија

Курир - 07.07.2023

Комесарката за човекови права на Советот на Европа, Дуња Мијатовиќ упати писмо до македонското Собрание во кое силно ги охрабрува напорите да се донесе легислатива во согласност со стандардите на Советот на Европа за законско признавање на родот на ...

Комесарката Мијатовиќ упати писмо до Собранието и бара носење на легислативата за признавање на трансродовите лица

CivilMedia - 07.07.2023

Комесарката за човекови права на Советот на Европа Дуња Мијатовиќ упати писмо до македонското Собрание во кое силно ги охрабрува напорите да се донесе легислатива во согласност со стандардите на Советот на Европа за законско признавање на родот на ...

Комесарката Мијатовиќ упати писмо до Собранието и бара носење на легислативата за признавање на трансродовите лица

Frontline - 07.07.2023

Комесарката за човекови права на Советот на Европа Дуња Мијатовиќ упати писмо до македонското Собрание во кое силно ги охрабрува напорите да се донесе легислатива во согласност со стандардите на Советот на Европа за законско признавање на родот на ...

Комесарката Мијатовиќ упати писмо до Собранието и бара носење на легислативата за признавање на трансродовите лица

Нова ТВ - 07.07.2023

Комесарката за човекови права на Советот на Европа Дуња Мијатовиќ упати писмо до македонското Собрание во кое силно ги охрабрува напорите да се донесе легислатива во согласност со стандардите на Советот на Европа за законско признавање на родот на ...

Мијатовиќ бара од Џафери признавање на трансродовите лица

МКД - 07.07.2023

Комесарката за човекови права на Советот на Европа Дуња Мијатовиќ упати писмо до македонското Собрание во кое силно ги охрабрува напорите да се донесе легислатива во согласност со стандардите на Советот на Европа за законско признавање на родот на ...

Европа тропна во македонското Собрание: Донесете ги законите, заштитете ги трансродовите лица

Макфакс - 07.07.2023

Во писмото упатено до македонскиот парламент, a објавено денеска, комесарката за човекови права на Советот на Европа, Дуња Мијатовиќ, силно ги охрабрува тековните напори за усогласување на македонската правна рамка со стандардите на Советот на ...

Комесарката Мијатовиќ упати писмо до Собранието - бара носење на легислативата за признавање на трансродовите лица

Press24 - 07.07.2023

Комесарката за човекови права на Советот на Европа Дуња Мијатовиќ упати писмо до македонското Собрание во кое силно ги охрабрува напорите да се донесе легислатива во согласност со стандардите на Советот на Европа за законско признавање на родот на ...

Комесарката Мијатовиќ бара признавање на трансродовите лица во Македонија

Lider - 07.07.2023

Комесарката за човекови права на Советот на Европа, Дуња Мијатовиќ упати писмо до македонското Собрание во кое силно ги охрабрува напорите да се донесе легислатива во согласност со стандардите на Советот на Европа за законско признавање на родот на ...

Комесарката Мијатовиќ бара носење на легислативата за признавање на трансродовите лица

еМагазин - 07.07.2023

Комесарката за човекови права на Советот на Европа, упати писмо до македонското Собрание во кое силно ги охрабрува напорите да се донесе легислатива во согласност со стандардите на Советот на Европа за законско признавање на родот на трансродовите ...

Комесарката Мијатовиќ упати писмо до Собранието и бара носење на легислативата за признавање на трансродовите лица

Либертас - 07.07.2023

Комесарката за човекови права на Советот на Европа Дуња Мијатовиќ упати писмо до македонското Собрание во кое силно ги охрабрува напорите да се донесе легислатива во согласност со стандардите на Советот на Европа за законско признавање на родот на ...

Комесарката Мијатовиќ упати писмо до Собранието и бара носење на легислативата за признавање на трансродовите лица

Вечер Прес - 07.07.2023

Комесарката за човекови права на Советот на Европа Дуња Мијатовиќ упати писмо до македонското Собрание во кое силно ги охрабрува напорите да се донесе легислатива во согласност со стандардите на Советот на Европа за законско признавање на родот на ...

Европа тропна во македонското Собрание: Донесете ги законите, заштитете ги трансродовите лица

Точка - 07.07.2023

Во писмото упатено до македонскиот парламент, a објавено денеска, комесарката за човекови права на Советот на Европа, Дуња Мијатовиќ, силно ги охрабрува тековните напори за усогласување на македонската правна рамка со стандардите на Советот на ...

Комесарката Мијатовиќ со писмо до пратениците за законско признавање на трансродовите лица

Р.С.Европа - 07.07.2023

Комесарката за човекови права на Советот на Европа, Дуња Мијатовиќ, упати писмо до македонското Собрание во кое силно ги охрабрува напорите да се донесе легислатива во согласност со стандардите на Советот на Европа за законско признавање на родот на ...

Комесарката Мијатовиќ бара носење на легислативата за признавање на трансродовите лица во Македонија

Нетпрес - 07.07.2023

Комесарката за човекови права на Советот на Европа, Дуња Мијатовиќ упати писмо до македонското Собрание во кое силно ги охрабрува напорите да се донесе легислатива во согласност со стандардите на Советот на Европа за законско признавање на родот на ...

ЛГБТ ЗАЕДНИЦАТА ЌЕ ДОБИЕ ПОВЕЌЕ ПРАВА ВО МАКЕДОНИЈА !? Мијатовиќ бара од Талат Џафери признавање на трансродовите лица!

Во Центар - 07.07.2023

Писмото е упатено до претседателот на Собранието Талат Џафери, до претседателката на Комисијата за политички систем Соња Мираковска, до претседателката на Законодавно-правната комисија Снежана Калевска-Ванчева и до пратеничката-известувач за ...

Комесарката Мијатовиќ бара од Македонските пратеници да се донесе законот за трансродовите лица

MakPress - 08.07.2023

Комесарката за човекови права на Советот на Европа Дуња Мијатовиќ упати писмо до македонското Собрание во кое силно ги охрабрува напорите да се донесе легислатива во согласност со стандардите на Советот на Европа за законско признавање на родот на ...