TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Мицкоски: Може да разговарам за нов договор за Македонија со кој ќе ја избришеме нормата „20%“ од Уставот, но и нормите ...

24Инфо - 22.10.2022

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски за време на денешната посета на општина Аеродром одговарајќи на новинарско прашање за став околу барањето на албанските партии за со уставните измени албанскиот јазик да стане рамноправен со ...

Мицкоски е за бришење на бадентерот и балансерот: Се надевам албанските политичари нема повеќе да ги потценуваат ...

Скопје1 - 22.10.2022

Христијан Мицкоски, лидер на ВМРО-ДПМНЕ, посочи дека треба да се избрише нормата балансер и бадентер, а во институциите место да има за сите квалитетни кадри. „Подготвен сум да разговарам со секого, но треба да разговараме за нормата балансер, ...

Мицкоски: Бришење на нормата „20 проценти“, но и на бадентерот и балансерот

Фокус - 22.10.2022

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски, за време на денешната посета на општина Аеродром, истакна дека е подготвен да разговара за, како што рече, нов договор за Македонија со кој би се избришала и нормата „20 проценти“ од Уставот, но и ...

Мицкоски: Бришење на нормата „20 проценти“, но и на бадентерот и балансерот

Либертас - 22.10.2022

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски, за време на денешната посета на општина Аеродром, истакна дека е подготвен да разговара за, како што рече, нов договор за Македонија со кој би се избришала и нормата „20 проценти“ од Уставот, но и ...

Мицкоски: Може да разговарам за нов договор за Македонија со кој ќе ја избришеме нормата „20%“ од Уставот

Локално - 22.10.2022

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски за време на денешната посета на општина Аеродром одговарајќи на новинарско прашање за став околу барањето на албанските партии за со уставните измени албанскиот јазик да стане рамноправен со македонскиот, ...

Мицкоски: Подготвен сум да разговарам за бришење на нормата „20%“ од Уставот, но и нормите „Бадентер“ и „Балансер“

ТВ21 - 22.10.2022

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски за време на денешната посета на општина Аеродром одговарајќи на новинарско прашање за став околу барањето на албанските партии за со уставните измени албанскиот јазик да стане рамноправен со ...

Подготвен сум да разговарам за нов договор за Македонија со бришење на нормата „20%“ од Уставот, но и на „Бадентер“ и ...

Нетпрес - 22.10.2022

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски за време на денешната посета на општина Аеродром одговарајќи на новинарско прашање за став околу барањето на албанските партии за со уставните измени албанскиот јазик да стане рамноправен со ...

Мицкоски: Подготвен сум да разговарам за нов договор за Македонија со кој ќе ја избришеме нормата „20%“ од Уставот, но ...

Опсервер - 22.10.2022

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски за време на денешната посета на општина Аеродром одговарајќи на новинарско прашање за став околу барањето на албанските партии за со уставните измени албанскиот јазик да стане рамноправен со ...

Мицкоски: Брисел да даде гаранција дека ќе нема вето во иднина, дотогаш нема промена на Уставот

Макфакс - 22.10.2022

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски изјави дека нема да поддржат отворање и интервенции во Уставот се’ додека Европската Унија не даде гаранции дека земјата ќе влезе во Унијата и дека нема да бидеме предмет на дополнително вето од ...